Ystävänpäivä ja herkkuleipää

Moikka!

Viikonloppuna oli ystävänpäivä, jonka vietin Augusten kanssa Zoom-treffeillä pastaa syöden (italialainen ruoka on meidän treffiperinne). Sain häneltä myös samana päivänä kukkalähetyksen, joten keittiöäni koristaa nyt kaunis ruusukimppu. 🙂 Kaukosuhde on toiminut mielestäni yllättävän hyvin, ja aika kuluu nopeasti vaikkemme olekaan nähneet pitkään pitkään aikaan. Soittelemme toisillemme videopuheluita monta kertaa päivässä, joten olemme hyvin kartalla toistemme arjesta. Sen lisäksi olemme kehitteleet kaikenlaista yhteistä tekemistä kuten shakinpeluuta tai elokuvien ja sarjojen katsomista samaan aikaan (jolloin toisen reaktion näkee ja voi myös kommentoida leffan tapahtumia). Joskus on kiva laittaa myös videopuhelu päälle vaikkemme puhuisikaan; voin hoitaa muita asioita samalla, mutta ei tunnu niin yksinäiseltä. 🙂

Tällä viikolla treenit ovat jatkuneet normaalisti. Aikaa loppukevään esityksiin on vielä sen verran, että voimme vain keskittyä materialiin luomiseen ja eri juttujen kokeiluun. Eilen kuvasimme improvisaatiotamme ja tänään yritimme valita ja toistaa parhaat kohdat. Improvisaatio toimi hyvin ja se oli superhauskaa; meillä on loistava ryhmähenki ja kaikki uskaltavat heittäytyä, leikkiä ja kokeilla. Olemme myös tanssineet yhdessä jo sen verran kauan, että osaamme kuunnella toisiamme hyvin ja yhteistanssi sujuu helposti.

Luen tällä hetkellä ranskalaisen balettitanssijan Agnès Letestun elämäkertaa, jossa kerrotaan paljon mielenkintoisia asioita Pariisin oopperan arjesta. Minusta on hauskaa sukeltaa vaihteeksi takaisin balettimaailmaan, sillä en  viime vuosina ole ollut niin paljon tekemisissä tällaisen perinteisemmän baletin kanssa. Treenaan itse siis balettia monta kertaa viikossa, mutta nykytanssijoille suunnatuissa balettitunneissa ei keskitytä ihan samoihin asioihin, joten on hauska lukea variaatiosta, kärkitossuista ja muista balettijutuista.

Tein viikonloppuna laskiaisen kunniaksi semloja, jotka söimme joka lauantaisen Melodifestivalenin jälkeen korttipelejä pelatessa. Minulta jäi jääkaappiin puolikas hiivapaketti sekä hieman soijakermaa, jotka päätin luovasti yhdistää pienten leipien tekemiseen. Niistä tuli aivan superherkullisia, suuri suositus! Itsetehty leipä on vaan niin paljon herkullisempaa ja tässä reseptissä taikinaan voi luovasti lisätä kaikenlaista kaapista löytyvää. Käytin myös aamupuuron jämät, mikä tuo leipään ihanan kauraisan maun.

Hauskaa laskiaistiistaita!

Sonia <3

Lue myös:

Avain onneen

Miten selvitä tanssiopinnoista

Maailman parhaat suklaahippukeksit // Vegan chocolate chip cookies

Kaappien tyhjennys -leipä

Ainekset (25 annosta)

25 g
hiivaa
2 rkl
siirappia
ripaus suolaa
5 dl
vettä
1 dl
kauramaitoa (itse käytin soijakermaa, toimi myös loistavasti)
12 dl
jauhoja
2 dl
esim kaurapuuroa tai porkkanaraastetta, mitä nyt kaapista löytyy
2 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöisen veden ja kauramaidon joukkoon. Lisää siirappi ja suola.
  2. Lisää jauhot ja muut täytteet vähitellen  joukkoon. Sekoita yhteen ja lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina saa jäädä hieman löysäksi ja tarttua kulhon reunoihin.
  3. Anna kohota liinan alla reilu tunti.
  4. Kumoa taikina jauhotulle alustalle ja taputtele tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
  5. Leikkaa taikinasta sopivan kokoisia (n.25 kpl) leipästä ja asettele pellille.
  6. Paista 250-asteessa noin 20 min.
hyvinvointi parisuhde oma-elama ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *