Ladataan...
Sparkle.

Päätin tehdä vaatekaappini kulmakivistä kaksi erillistä postausta, sillä vaatekaappini tärkeimmät elementit vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Tässä ensimmäisessä osassa esittelen vaatekaappini tärkeimmät syys- ja talvivaatteet, ja, kunhan ilmat hieman lämpenevät täällä Oulunkin korkeudella, vuorossa on postaus vaatekaappini perustan muodostavista kevät- ja kesävaatteista. 

Syksyllä ja talvella vaatekaappini tärkein vaate on luonnollisesti talvitakki. Oulussa lämpimien päivien osuus syksystä on suorastaan olematon, joten puen tämän Seppälästä kaksi ja puoli vuotta sitten löytyneen talvitakkini päälle lokakuussa ja riisun sen huhtikuun lopussa. Vaatekaapistani löytyy myös muita ulkotakkeja, mutta käytän tätä takkia kaikkein eniten, sillä tässä on tarpeeksi pitkä helma, hyvät taskut ja viimalta suojaava huppu.

Käytän joka päivä mustia nilkkureita, joita minulta löytyy useampikin pari. Syysaikaan tulee käytettyä kaikkia nilkkureita melko tasapuolisesti, mutta kelien muututtua vaarallisen liukkaiksi ja loskaisiksi, siirrän muut nilkkurit hyllyyn odottamaan ja käytän kuvassa alaoikealla näkyviä Skopunktenin traktoripohjaisia nilkkureita, sillä niissä on paras ja pitävin pohja.

Syys- ja talviaikaan käytän lähinnä vain kahta eri laukkua, kun ei tule käytyä oikeastaan muualla, kuin yliopistolla ja joskus kaupungilla. Musta laukku ketjuhihnalla löytyi Seppälän alesta tammikuussa ja se on todella kätevän kokoinen shoppailureissuille. Mustan nahkalaukun lyhyillä hihnoilla ostin viime kesänä Budapestistä ja se palvelee minua koululaukkuna. Minulta löytyy melkoinen kasa erilaisia huiveja, joita käytän piristääkseni koko talven samana pysyvää talvitakkilookkiani.

Mustat housut valtaavat vaatekaapistani yhden ison korin ja aloitan yleensä asujeni rakentamisen valitsemalla ensin housut. Vaikka vaatekaapistani löytyy niin farkkuja, leopardihousuja kuin väljiä kangashousujakin, tulee mustia farkkuja ja nahkahousuja käytettyä kaikkein eniten. Suosikkihousuja minulla on kolmet: Gina Tricotin mustat Molly -farkut, kirppikseltä löytyneet nahkahousut ja H&M:n alesta ostetut mustat housut korkealla vyötäröllä ja pillilahkeilla.

Jakut ovat ehdottomasti vaatekaappini valttikortti. Hyvä jakku on meikäläisen turvavaate, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, olipa sitten kyseessä tentti, työhaastattelu tai ystävän uuteen navettaan tutustuminen. Jakkuja minulle on kertynyt melkoinen määrä ahkeran kirppisshoppailun seurauksena. Jakut ovat ehkäpä jopa syys- ja talvivaatteista koostuvan vaatekaappini tärkein kulmakivi, sillä jakun ympärille on helppo rakentaa erilaisia asukokonaisuuksia, ja jakku näyttää aina tyylikkäältä ja skarpilta.

Jakkujen ohessa myös erikoiset neuletakit ovat yksi talvipukeutumiseni saloista. Pienellä twistillä höystetty neuletakki on vähemmän muodollinen valinta kuin jakku, mutta näyttää kuitenkin siistiltä ja tyylikkäältä.

Peplum-topit ovat pelastaneet talvipukeutumiseni! Koska käytän lähes joka päivä jotakin jakkua, on sinne jakun alle oltava myös jokin virttynyttä perustoppia kivempi paita. Peplum-toppi on aivan loistava valinta tähän tilanteeseen, sillä se korostaa vyötäröä ja sen levenevä helma näkyy jakun helman alta luoden asuun kivaa kerroksellisuutta.

Siispä summa summarum: meikäläisen syys- ja talvipukeutumisen kulmakiviä ovat hyvä talvitakki yhdistettynä kivaan huiviin, mustiin nilkkureihin ja laukkuun. Takin alle puen mustat housut, peplum-topin ja jonkin monista jakuistani. Sitten kylmien ilmojen asu on valmis!

 

Mitä mieltä olitte tästä ensimmäisestä vaatekaapin kulmakivet -postauksesta?

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

Olen vasta oikeastaan viime vuoden aikana innostunut kunnolla korujen käytöstä: aikaisemmin kun tuli käytettyä vuosia putkeen samoja korviksia, kaulakorua ja paria sormusta. Nykyään yksi asujeni tärkeimmistä elementeistä on vaatteisiin sopivat korut, joita olen hamstrannut melkoiset määrät kirppiksiltä. Tällä hetkellä haaveilen Kalevalakorun hopeisista Karjaan- ja Perniön sormuksista ja sydänsormuksesta sekä uudesta kellosta. Tässäpä tämänhetkiset suosikkikoruni:

1. Helmikaulakoru / second hand. Tämän kaulakorun löysin Second Hand Storelta alle viidellä eurolla.

2. Tiffany&Co. -kaulakoru ja rannekoru / second hand. Hopeinen korusetti löytyi viime keväänä Ouluhallissa järjestetyltä Suurkirppikseltä vitosella.

3. Helmikaulakoru / second hand. Tämä kaulakoru on tuore ostos Second Hand Storelta, josta kotiutin sen kahdella eurolla.

4. Snö of Sweden -kaulakoru / Stockmann. Tämän kaulakorun sain joululahjaksi poikaystävältäni jouluna 2013.

5. Hopeinen kaulakoru zirkonilla / Antiikkimessut. Hopeisen kaulakorun ostin Antiikkimessuilta pari vuotta sitten. Hintaa en kyllä enää muista!

 6. Pitkä kaulakoru helmellä / second hand. Tämäkin kaulakoru löytyi vuosia sitten Second Hand Storelta parilla eurolla.

7. Pääskysrannekoru / second hand. Kauniin hopeanvärisen rannekorun ostin Muhoksen Kirppis-Kamusta kahdella eurolla.

8. Massiivinen rannekoru / second hand. Tämä(kin) koruihanuus löytyi Second Hand Storelta parilla eurolla.

9. O.n.e. -rannekello / Kultajousi. Ostin itselleni tämän rannekellon ylioppilaslahjaksi saamallani lahjakortilla miltein kolme vuotta sitten.

10. Tuplakorvikset / Glitter. Innostuin näistä tuplakorviksista nähtyäni ystävälläni kyseiset korvikset. Pakko oli saada samanlaiset! Nämä löytyivät Glitteristä noin kymmenellä eurolla viime syksynä.

11. & 12. Kimaltavat korvikset / second hand. Nämä molemmat korvikset olen ostanut kirppikseltä, mutta en enää vain muista, kummat olivat Suurkirppikseltä ja kummat Second Hand Storelta.

 

Tässäpä nämä suosikkikoruni olivat. Käytän tosiaan pelkästään hopeisia/hopeanvärisiä koruja, sillä ne sopivat paremmin vaalealle iholleni. Kultaiset korut kun näyttävät kalpealla ihollani todella kummallisilta. Käytätkö sinä kultaisia vai hopeisia koruja ja mikä on suosikkikorusi? :)

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

Päätin tehdä postauksen oudoista tavoistani, kun sellaista joku toivoi postausideoita kysellessäni. Tässäpä siis meikäläisen 10 outoa tapaa:

1. Kouluaamuina lähtöni ovat sen verran räjähtäviä, että minulle on muodostunut tavaksi punata huuleni vasta bussissa. Kirkkaanpunaisen huulipunan levittäminen on tosin hieman riskialtista Oulun mukulakivillä poukkoilevassa bussissa, jossa kyyti on lähes yhtä tasaista kuin myrskyn aikaan avomerellä purjeveneessä.

2. Irrotan aina sähkölaitteet pistorasiasta käytön jälkeen. Tämä koskee siis kahvin- ja vedenkeitintä, läppäriä, pyykkikonetta, leivänpaahdinta ja eritoten puhelinten latureita. Olen aivan satavarma, että koko talo roihahtaa ilmiliekkeihin sähkölaitteen oikosulun seurauksena, jos unohdan ottaa kahvinkeittimen pois seinästä. Poikaystävääni tämä tapa ärsyttää aivan erityisesti, sillä hän unohtaa aina laittaa töpselin takaisin seinään. Saa sitä sitten ihmetellä, kun leivät eivät paahdu eikä kahvi valmistu.

3. Olen aivan natsi turvallisuusasioiden suhteen myös liikenteessä. Autossa asettelen turvavyön oikein ja kiristän sen kireälle, metriäkään en pyöräile ilman pyöräilykypärää ja talvella kiinnitän heijastimia takkeihini ja laukkuihin mentaliteetilla mitä enempi, sitä parempi. En myöskään ylitä tietä edes vihreiden valojen palaessa katsomatta ensin vasemmalle, oikealle ja vielä kerran vasemmalle.

4. Olen todella tarkka pyykinpesun suhteen. Kun pyykkikori on aivan ääriään myöten täynnä, käännän jokaisen vaatteen nurinpäin ja lajittelen ne omiin pinoihinsa pesulämpötilan, värin ja likaisuuden mukaan. Omat, vain 30 asteen pesua kestävät, vaatteet laitan vielä omiin pesupusseihin, jotta vetoketjut/koristeet/hakaset eivät pääse turmelemaan muita vaatteita.

5. Pidän organisoinnista. Jotta asiat pysyvät järjestyksessä, teen paljon listoja. Shoppailureissut, ruokaostokset, matkat, opiskelujutut ja juhlat sujuvat paljon vähemmälle stressillä, kun kaikki tehtävänä olevat asiat ovat tärkeysjärjestyksessä paperilla.

6. Inhoan roskien viemistä yli kaiken. Teen muita kotitöitä ihan mielelläni, vaikkakaan silittäminen tai käsin tiskaaminen eivät ole suosikkilistani kärkipäässä. Lajittelen kyllä roskat kierrätysohjeiden mukaan ja asettelen roskapussit ulko-oven viereen toivoen, että poikaystäväni veisi ne ne siitä mystisesti katoaisivat. En vain ole kovin motivoitunut viemään niitä pihan toisella puolella olevaan roskakatokseen. Varsinkaan, kun naapurini kertoi nähneensä roskakatoksessa valtavan city-rotan.

7. En koskaan juo mitään syödessäni lounasta/päivällistä. Yliopistolla syödessäni otan kyllä aina kaksi lasia vettä, mutta en juo ruokailun aikana mitään. Kun olen syönyt tarpeeksi, siirrän lautaseni tarjottimen toisen reunaan ja juon kaksi lasia vettä ykkösellä alas, jonka jälkeen lähden kohti päivän muita koitoksia.

8. Tuhisen todella paljon. Nukkuessani jossain peittokasan uumenissa, minut löytää jo pelkän tuhinan perusteella ja, jos hengästyn kävellessäni tai hyppiessäni paikoillani, hengityksestäni lähtee samanlainen ääni, kuin jostain päiväunia nukkuvasta nokkasiilestä.

9. En pysty nukahtamaan, jos kuulen kellon tikittävän. Tämä johtaa siihen, että yöpyessäni jossain tikittävien kellojen paikassa (eli muualla kuin kotona), turhaudun unettomuuteen ja käyn kiskomassa kaikista kelloista patterit pois keskellä yötä. Ah, sitä autuutta, kun vihdoinkin on täysin hiljaista ja voi nukkua. Tästä syystä kodissamme ei ole herätys- eikä seinäkelloa.

10. Nukun kesät talvet sukat jalassa, sillä varpaani ovat aina jäässä riippumatta ympäristössä vallitsevasta lämpötilasta. Kaikkein parhaaksi olen havainnut kaksien sukkien käyttämisen. Hyvät unet takaa nilkkasukkien ja villasukkien combo, joka pitää varmasti varpaat lämpiminä.

Minkälaisia outoja tapoja sinulla on?

 

x Marjo

Pages