Ladataan...
Sparkle.

Viime aikoina olen tuskaillut jatkuvien sateiden kanssa, vihannut hyttysiä, ollut ihan superväsynyt vähäisen vapaa-ajan vuoksi, ommellut aivan mielissäni uudella ompelukoneellani maksimekon, pettynyt kandin arvosanaan, odottanut elokuussa koittavaa minilomaa, katsonut poikaystävän kanssa Johan Falkea sekä yrittänyt hillitä asunnossamme jatkuvasti vallitsevaa kaaosmaista sotkua melko heikoin tuloksin. Tällä hetkellä olen viikonlopun vietossa poikaystäväni ystäväporukan kanssa Kuusamossa ja viikonlopun aikana olemme grillanneet, koomailleet, saunoneet ja meikäläinen on jopa käynyt huljuttelemassa varpaitani aivan jäisessä järvivedessä. Ihanaa päästä välillä vähän muihin maisemiin!

Vaikka säät ovat olleet koko kesän aivan surkeat, tällä viikolla on ollut yksi jopa lähes lämmin päivä, jolloin laitoin korkkarit jalkaan ja jätin takin kotiin, kun lähdin kaupungille:

Kengät, toppi ja kaulakoru: second hand. Laukku: Seppälä. Farkut: Gina Tricot. 

Nyt kuitenkin aion nauttia jäljellä olevasta vapaapäivästä, sillä ensi viikolla huikeat 6 päivää menee töissä. Toivottavasti ehdin kuitenkin kirjoitella jossain välissä myös postauksia! :)

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

Löysin kesäkuun alussa kirppikseltä Mangon ruskeat nahkakorkkarit, joissa oli todella kiva nyöritys. Kengät maksoivat vain 5e, joten päätin ostaa ne, vaikka konjakinruskea ei ole ollenkaan minulle mieluinen väri. Keksin nimittäin kirppiksellä kenkiä käsissäni pyöritellessä, että nämähän voisi maalata suutarista ostettavalla maalilla mustiksi! Säntäsin siis kirppikseltä suoraan suutariin ostamaan tekonahan ja nahan maalaukseen tarkoitetun maalisetin, joka maksoi 9e. 

Maalipaketista löytyy asetonipohjainen puhdistusaine ja sieni, jolla puhdistetaan kenkien pinta rasvasta ja liasta, jotta maali tarttuu paremmin. Pakkauksessa on myös pieni sivellin sekä itse maali. Tuo maalipurkki on pienestä koostaan huolimatta todella riittoisa: maalasin nämä kengät kahteen kertaan ja silti tuosta putelista riittää varmasti vielä useampaankin kenkäpariin! Maali oli onneksi myös hajuton, joten pystyin toteuttamaan tämän DIY -projektin olohuoneen lattialla ilman pahempia maalipöhinöitä. Annoin kenkien kuivua rauhassa pari päivää ennen uusien nauhojen vaihtamista.

Ja tällainen on lopputulos: konjakinruskeat kengät ruskeilla nauhoilla saivat uuden elämän, kun maalasin kengät mustiksi ja vaihdoin ruskeat nauhat mustiin.

Mitä mieltä olet tämän DIY -projektin lopputuloksesta? Ite tykkään todella paljon näistä "uusista" kengistä! :)

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

Vietin synttäreitäni pari viikkoa sitten ystävien kanssa juoruten ja kahvitellen. Valmistin kaikki tarjottavat gluteenittomina, laktoosittomina ja lihattomina omien ruokarajoitteiden vuoksi. Suurin osa tarjottavista oli myös täysin FODMAP -ruokavalioon sopivia.

Tarvitset:

x satsumia

x tummia ja vaaleita viinirypäleitä

x hunajamelonia

x cantaloupemelonia

x pensasmustikoita

x mansikoita

x banaania

 

Viipaloi hedelmät ja sekoita joukkoon marjat. Valmis!

Tarvitset:

x noin kaksi pussillista gluteenitonta paahtoleipää

x cocktailtikkuja

x miniluumutomaatteja koristeeksi

 

Täyte:

x 1 punasipuli (FODMAP -versiossa tämän voi korvata ruohosipulilla)

x ½dl ruohosipulia

x 150g kylmäsavulohta

x 2prk (180g) laktoositonta smetanaa

x 1rkl Dijon -sinappia

x mustapippuria

 

Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja puolita leipäviipaleet kolmion muotoon.

Hienonna punasipuli, ruohosipuli ja kylmäsavulohi.

Vatkaa smetanaa, niin että se notkistuu.

Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Levitä täyte leipäviipaleiden väliin ja kasaa leivät coctailtikkujen avulla.

Koristele miniluumutomaateilla.

Tarvitset:

x jääkylmää hanavettä

x jäitä

x 1 sitruuna

x 1 lime

x viipaloituja mansikoita

x pensasmustikoita

Tarvitset:

Pohja:

x 150g laktoositonta voita/margariinia

x 1dl sokeria

x 2 munankeltuaista

x 1½dl gluteenittomia jauhoja

x 2tl leivinjauhetta

x 1dl laktoositonta maitoa

 

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää joukkoon munankeltuaiset.

Lisää joukkoon vuorotellen maitoa ja jauhoja vatkaten samalla.

Voitele reunallisella uunipellillä oleva leivinpaperi ja levitä taikina tasaisesti sen päälle.

 

Marenki:

x 2 munanvalkuaista

x 1,75dl sokeria

x 1tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon sokerit.

Levitä marenki varovaisesti pohjan päälle uunipellille. Älä sekoita pohjaa ja marenkia keskenään!

 

Paista pohja+marenki 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Jäähdytä ennen kakun kokoamista. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa pohja+marenki poikittain puoliksi, jolloin saat kakkuun kaksi kerrosta, jossa on sekä pohjataikinaa että marenkia.

 

Täyte:

 

x 2dl laktoositonta kuohukermaa

x 1rkl sokeria

x 1-2 litraa marjoja

 

Vatkaa kerma.

Lisää sokeri.

Täytä kakku kermalla ja marjoilla.

Koristele kakun päällinen tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.

Tarvitset:

x juustoa (käytin itse Valion laktoositonta Luostari -juustoa)

x coctailtikkuja

x miniluumutomaatteja

 

Tonnikalapyörykät:

 

x 4prk tonnikalaa

x 4 kananmunaa

x 1dl gluteenittomia korppujauhoja

x 2dl laktoositonta ruokakermaa

x ½-1tl suolaa

x tilliä

x mustapippuria

x öljyä paistamiseen

 

Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota hetki.

Lisää joukkoon kananmunat.

Lisää joukkoon mausteet ja hienonnettu tilli.

Sekoita lopuksi mukaan tonnikala.

Muotoile taikinasta käsin pieniä pyöryköitä ja paista pannulla öljyssä.

Tarvitset:

x muffinssivuokia

x 1½dl sokeria

x 1dl sulatettua laktoositonta voita

x 1 kananmuna

x 200g laktoositonta maitorahkaa

x 2tl vaniljasokeria

x 3dl gluteenittomia jauhoja

x 2tl leivinjauhetta

x 3dl pensasmustikoita

 

Sekoita sokeri ja voi keskenään.

Lisää joukkoon kananmuna ja maitorahka.

Lisää vaniljasokeri ja jauhot sekoittaen samalla.

Lisää lopuksi joukkoon mustikat.

Nostele taikina varovasti muffinssivuokiin (laitoin itse vuoat vain puolilleen, sillä kuvittelin taikinan kohoavan uunissa. Ei kohonnut...)

Paista 220-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarvitset:

x konvehtivuokia

x 1dl laktoositonta kuohukermaa

x 2rkl margariinia

x 3/4dl tummaa muscovadosokeria

x 175g tummaa suklaata

x  ½tl kardemummaa

 

Hienonna suklaa.

Kiehauta margariini, sokeri ja kerma kattilassa.

Lisää joukkoon suklaa ja kardemumma.

Jäähdytä seos jääkaapissa.

Pursota jäähtynyt tryffelimassa konvehtivuokiin.

Säilytä jääkaapissa (säilyvät noin 5 päivää).

 

Sellaisia olivat meikäläisen tämänkertaisten synttäreiden itsetehdyt herkut. Toivottavasti näistä gluteenittomista, laktoosittomista ja FODMAP -herkkuohjeista on apua jollekin toisellekin ruokavammojen kanssa painiskelevalle. Erityisesti suosittelen testaamaan tuota britakakkua, sillä se on aivan taivaallista! Onneksi sain siihen ohjeen ystävältäni viikko ennen synttäreitä. Mitä tykkäsit tästä ruokapostauksesta?

 

x Marjo

Pages