Ladataan...
Sparkle.

Viikonloppu on sujunut melkoisessa koomassa, sillä olen lähinnä lötköttänyt sohvalla poikaystäväni kyljessä ja seurannut yleisurheilun MM -kisoja. Okei, olen myös ommellut, siivonnut keskellä yötä ja tehnyt gluteenitonta soijalasagnea ensimmäistä kertaa ikinä (ja ihan hyvin tuloksin!). Onnistuneen lasagnen lisäksi viikonloppua on piristänyt löytämämme uusi Netflix -sarja Narcos, jota on tullut tuijotettua melko intensiivisesti. Eilen nukuin sikeät nokkasiilipäiväunet, joista heräsin kesken unieni vain sen vuoksi, että ehtisimme vielä marketeille ostamaan ainekset lasagneen. Tämän rennon asun anatomia oli siis seuraavanlainen: heräsin tukka sekaisin päiväuniltani. Tajusin, että pitää varmaan pukeutua johonkin muuhun kuin pyjamaan kauppareissua varten. Kiskoin jalkaan lattialla lojuneet pehmeääkin pehmeämmät farkkuleggarit, metsästin kirppikseltä löytyneet mokkaballerinat pöydän alta, raahustin vaatehuoneeseen ja heitin niskaani ensimmäisenä käteen sattuneen topin, uuden peplumjakun, muhkeat kaulahuivin ja sulloin lompakon ja puhelimen laukkuun. Ennen lähtöä tajusin katsoa peiliin, joten sitaisin hiukset sotkunutturalle, sipaisin vähän huulipunaa huuliin ja huomasin eteisen pöydällä lojuneen rannekorun ja kellon, joten otin nekin matkaan. Valmis! Matkalla ehdotin poikaystävälleni, että mitä jos otetaan tästä meikäläisen parissa minuutissa kyhäämästä ja huulipunaa lukuunottamatta meikittömästä ruokakauppalookista asukuvat:

Kengät ja rannekoru: second hand. Housut ja jakku: H&M. Huivi: Gina Tricot. Laukku: Seppälä. Jalkaterien rusketus: Made in Madeira.

Näin sunnuntaina tulisi taas orientoitua uutta viikkoa varten. Ensi viikolla on luvassa infoissa istumista, sillä meitä infotaan tänä syksynä suoritettavan kiertoharjoittelun aikatauluista ja sisällöstä sekä yliopistolla että kiertoharjoittelupaikoissa. Myös opiskelijaterapioista ja uudistuneesta opintosuunnitelmasta on luvassa omat infoluennot. Ensi viikolla pitäisi jaksaa myös paneutua syksyn ensimmäisen tentin tenttikirjaan, joka ei hirveästi innosta (tutkimusmetodiikkaa englanniksi?!?!1111). Onneksi viikko ei ole pelkkää infoissa istuskelua, sillä huomenna suuntaan kampaajalle ja viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä pitkästä aikaa poikaystäväni kanssa moottoripyöräajelulle ja käydä sukulaisten ja ystävien luona viikonloppureissulla. Nyt kuitenkin suuntaan ajatukseni uuteen viikkoon lakkaamalla kynteni kuntoon (lomakynnet eivät enää näytä kovin hyviltä..) sekä selvittämällä, että kenen idea oli levittää kylppäri ja sauna pyykkitelineitä täyteen juuri silloin, kun on tarkoitus illalla lämmittää sauna. Kysynpä vaan.

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

Opiskelut ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin Metodiikka ja etiikka 2 -intensiivikurssin myötä ja syksy on saapunut kaatosateen mukana. Rysähdin takaisin arkeen maanantaina 2 viikon reissaamisen jälkeen. Viikko paratiisimaisen kauniilla Madeiralla oli todella rentouttava ja viikko Helsingissä oli täynnä tekemistä ja näkemistä. Madeiralla kävimme mm. levadavaelluksella, retkellä Nunnien laaksossa, kasvitieteellisessä puutarhassa, gondolihissiajelulla, saariretkellä Porto Santossa ja vaeltelimme päämäärättömästi pitkin Funchalin katuja. Ja tietysti lötkötimme altaalla, jossa eräänä päivänä peloton minisisilisko yritti kömpiä päiväunille meikäläisen nopeasti sitaiseman sotkunutturan sisälle. Helsingissä treffasimme poikaystäväni kanssa sukulaisia ja ystäviä, kävimme Ateneumissa taidenäyttelyssä sekä Sanomatalolla Taiteiden yönä tutkimassa World Press Photo -näyttelyä, teimme tutkimusmatkan hylätylle huvila-alueelle Helsingin Kruunuvuoreen, roikuimme kiipeilyvaljaissa Seikkailupuisto Zippyssä sekä näiden lisäksi kiertelin Helsingin kirppiksillä ja tehoshoppailin Itäkeskuksessa. Tämä viikko on mennyt melko väsyneissä tunnelmissa, sillä meikäläisen on vallannut jokin lomaltapaluu-uupumus. Edelliset puolitoista vuotta ovat menneet melko kiireisissä merkeissä opiskeluiden ja töiden ansiosta. Tämän kesän ruhtinaalisen 2 viikon loman aikana pidin opiskelusta ja töistä täysin vapaata - ja nyt olen aivan hukassa. Olen aivan hirveän hämmentynyt, kun en ole vielä hukkunut työnpaljouteen, sillä yleensä opiskelujen alkaessa kalenteri on ääriään myöten täynnä tekemistä. Tämän syksyn opiskeluaikataulu näyttää (vielä toistaiseksi..) ihan siedettävältä ja osa-aikatyön loppumisen vuoksi meikäläisellä on tällä hetkellä enemmän vapaa-aikaa kuin kertaakaan aikaisemmin yliopisto-opintojeni aikana. Olen tutkaillut korkeakoululiikunnan valikoimaa, ommellut (hirveät ompeluvieroitusoireet iskivät reissussa!!!!111), kierrellyt kirppiksillä, katsonut Arne Dahlia ja olla vaan lötköttänyt. Minulla on kuitenkin melkoisen vahva tunne siitä, että jostakin sitä tekemistä taas ilmestyy aivan liikaa juuri kun olen ehtinyt ilmoittautua 395625 korkeakoululiikunnan kurssille ja aloittaa jonkin elämää suuremman ompelutyön. Todennäköisesti kuukauden päästä huudan jo tutuksi käynyttä "oon niin väsynyt, en jaksa enää kirjoittaa!!!111" -mantraani, kun olen täysin kypsä raporttien/esseiden/teoriataustojen/ihanminkävaan rustaamiseen. Taidan siis ottaa tästä vapaa-ajasta kaiken ilon irti ja köllähtää sohvalle askartelemaan koruja.

Kivaa alkavaa viikonloppua! :)

x Marjo

 

p.s. Kiinnostaako teitä nähdä 323756 kuvaa luonnonkauniista Madeirasta tai tekemästämme urbaanista löytöretkestä päivänvalossakin aavemaiselle Kruunuvuoren huvila-alueelle?

Ladataan...
Sparkle.

Löysin pari viikkoa sitten Eurokankaan palakangaslaarista aivan ihanan kimaltavan kankaan, josta päätin tehdä kynähameen sekä jonkinlaisen neuletakin. Tässäpä kuvia tekemästäni hameesta, sillä onnistuin tekniikan ihmelapsena deletoimaan kuvat tekemästäni kreisistä peplumjakusta:

Hame oli aivan supersimppeli tehdä joustavasta kankaasta. Leikkasin kankaasta suorakaiteen muotoiset etu- ja takakappaleet, huolittelin niiden reunat, ompelin kappaleet sivusaumoista yhteen, huolittelin helman ja ompelin suorakaiteen muotoisesta palasta vyötärökaistaleen leveää kuminauhaa varten. Valmis!

Mitä tykkäätte kimaltavasta hameestani?

 

x Marjo

Pages