Lisää syyshengailuja ja ravintola-arvioita

Sparkling rose notes

Sää näyttää vaihtuneen syksyisestä enemmän talvisen puolelle, mutta jatkan kuitenkin edellistä postausta, tällä kertaa listaamalla lyhyitä arvosteluja kahviloista, baareista ja ravintoloista, joissa olen tämän syksyn aikana käynyt.

Merenrantaa Helsingissä, kuva otettu syyskuussa.

 

Cafe Ursula

Kävimme tässä kahvilassa kaverini kanssa alkusyksystä. Täällä olen käynyt muutamaan kertaan ennenkin, ja erityisesti miljöö meren rannalla on kiva ja itse kahvilakin viihtyisä. Tällä kertaa terassin paikalla oli kuitenkin työmaa, joka hiukan haittasi maisemaa, mutta eipä moiselle mitään voi ja ilmeisesti paikalle on tulossa (vai jo tullut?) uusi terassi! Hieman miinusta kuitenkin kahvilan aika kaavoihin kangistuneesta valikoimasta - tarjolla on kyllä erikoiskahveja ja muuta mutta leivonnaiset ja muut suolaiset ja makeat syötävät vaikuttavat vähän kuivakoilta ja tylsiltä. Päädynkin tuolla yleensä pelkkään kahvijuomaan.

 

Steam Hellsinki

Täälläkin olen käynyt muutaman kerran. Sisustus on tosi jännä, suosittelen paikkaa steampunkista ja muutenkin erikoisemmasta koristelusta tykkääville. Drinkkilistaa ei ollut, mikä on minusta vähän ärsyttävää, koska miten silloin voi tietää mitä tilaisi ellei satu olemaan jotain tiettyä ideaa mielessä tai jos ei halua esimerkiksi hanasiideriä? Asiakaspalvelu kuitenkin oli erittäin ystävällistä ja makean drinkin pyytämällä sain ihan hyvän mansikkaisen drinkin.

 

Ravintola Central

Viihtyisä ja kiva italialaistyyppinen ravintola. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja tilaamani kasvispasta-annos erittäin hyvää ja täyttävää. Tilaan tosi harvoin jälkiruokaa, mutta tällä kertaa tilasin verigreippisorbettia, joka oli ihan ok mutta ei kuitenkaan erityinen elämys. Join lasillisen Nevermind-nimistä italialaista luomuviiniä, joka oli myös tosi hyvää. Suosittelen! 

 

 

Steam Coffee Tennispalatsi

Tässä kahvilassa on hauska kuluttaa aikaa vaikka elokuvan alkamista odotellessa ja valikoima on hyvällä tavalla erikoinen. Salaateissa, bageleissa ja muussa on kiva aasialainen viba ja smoothiet vaikuttavat houkuttelevilta. Kahvijuomia saa myös vaikka millä maidolla - itse otin viimeksi cappuccinon kookosmaidolla ja oli tosi jees.

 

Cafe Esplanad 

Kestosuosikkini! Paikka on tunnelmallinen ja kivasti vanhan ajan tyylinen, ja tilaa istua löytyy yleensä hyvin. Valikoima esimerkiksi leivonnaisten suhteen ei ole ihan makuuni, mutta esimerkiksi viimeksi tilaamani korvapuusti oli kyllä tosi mehevä ja hyvä, ei yhtään kuivakka. Latten sai myös kaura- tai soijamaidolla, mikä on tietysti plussaa.

 

Mount Everest Vilhola

Olen käynyt tässä rautatieaseman lähellä sijaitsevassa nepalilaisessa ravintolassa pari kertaa ja molemmilla kerroilla ruoka oli älyttömän hyvää. Kasvisannoksia on myös runsaasti valittavana! Otin tuorejuustoa jossakin kastikkeessa ja se, samoin kuin riisi ja naan-leipä olivat ihan loistavia.  

 

Vielä outfit-kuva alkusyksyltä matkalta Cafe Ursulaan. 

 

Hyvää kohta alkavaa marraskuuta!

Kommentoi