7 Ärsyttävintä tyyppiä leffateatterissa

1.LEFFATEATTERISSA VIERUSTOVERILLEEN HÖLISIJÄT

Yksi tuttavani oli käynyt leffateatterissa yhdessä ystävänsä kanssa.

He pääsivät saliin ja omille paikoilleen. Tuo tuttavani oli laittanut merkille , että heidän edessään hieman oikealla istui 2 teinityttöä. Kikattivat ja naurahtelivat suht kovaan ääneen.

Noh pian se elokuva alkaa ja tytöt hiljenevät , ajatteli tämä tuttavani.

Salissa valot pimenivät ja elokuva alkoi.

Kokoajan kuulema kuului puheensorinaa sieltä suunnalta , mutta elokuvan äänet peittivät onneksi suurimmat äänet. Tuttavani keskittyi leffaan.

Yhtäkkiä toinen näistä teineistä sanoo kovalla äänellä, että:  ”Mä tiiänkin mitä seuraavaksi tapahtuu.” Tuttavani oli tyrmistynyt. Ei vaan siksi , että luultavammin pian tämä teini tosiaan kertoo toiselle ystävälleen mitä tulee tapahtumaan vaan , että tämä kovaääninen teini vei hänen huomionsa elokuvasta jatkuvasti. Häneltä meni jälleen ohi  oleellinen kohtaus elokuvasta, kun kuuli miten tämä teini oli kertonut tietävänsä mitä seuraavaksi tapahtuu ja sitten..

”Tää tyyppi menee kohta kattomaan tonne oven taakse ja näkee sen toisen sielä..”  Ja niin todella tapahtui! Kuinka ärsyttävää. Tämä  teini oli siis nähnyt kyseisen elokuvan jo aikaisemmin , mutta päätti nyt kaikkien iloksi kertoa juonipaljastukset..Tuttavallani paloi hermo ja hän koputti tuota teiniä olkapäähän ja pyysi häntä olemaan hiljempaa ja pilaamasta leffahetkeä kaikilta muilta. Osakseen tämä tuttavani oli saanut vihaisen mulkkauksen ja sitten tämä teini näytti keskisormea ja sanoi että: ” älä puutu toisten asioihin ” ja perässä oli kuulunut  vielä , että ”horo”.

Tuttavani oli kuitenkin koittanut katsoa elokuvan loppuun , mutta ei kuulema ole enää ikänä menossa katsomaan yhtikäs mitään mihinkään leffateatteriin.

Tämä oli siis yksi aika kärjistetty esimerkkitapaus niistä leffateatterissa hölisijöistä. Tästä sainkin aiheeni tähän postaukseeni.

Jos et osaa olla puhumatta kaverillesi leffan aikana nii jää kotiin. Leffasta kumminkin on maksettu sievoinen summa plus vielä herkut lisukkeineen niin siitä leffasta haluaisi nauttia.

Itselläni on taas tapahtunut niin, että vieressäni oli kaksi naista jotka aina välillä alkoivat puhumaan esim. siitä pääosan näyttelijästä. Mikä oli hänen suosituin roolinsa .”Muistatko kun hän oli siinä” .”Se oli hyvä”.  Teki mieli kommentoida heille, että: ”mielenkiintoista” tms. Tuossa herpaantuu niin keskittyminen kun vieressä aletaan pölistä.

2. YLIREAGOIVAT ÄÄNEKKÄÄT KATSOJAT

Aina välillä , kun elokuvassa on ollut todella hauska kohtaus,  niin joku hirnuu erittäin kovaäänisesti sielä melkein eturivissä , mutta nauru kuuluu takariviin asti. Joo tiedetään, hauska juttu , mut meni jo.

Tosiaan ja jotkut näistä tyypeistä ei osaa lopettaa sitä nauruhuutoaan. Tai riuhtovat itseään siinä istuimellaan kun on jokin pelottava tilanne käynnissä  ja sanovat ääneen että : ”apuaa”.

Sitten on niitä jotka pelottavissa kohtauksissa huutavat niin lujaa, että itsellä lentää popparit kattoon, kun siinä ihan vieressä joku huutaa pelosta ja sitten vielä sellaisessa kohtaa missä ei ole mitään pelottavaa. Kuten esim. ovea ollaan avaamassa eriittääin hitaasti ja sitten musiikki tiivistyy ja nopenee ja ovi riuhtaistaan auki ja vieressä istuva tuntematon ihminen huutaa täysillä niin , että omat popparini lentää taivaantuuliin (true story).

Scary Movie Popcorn GIF by HULU - Find & Share on GIPHY

3. RAPISUTTELIJAT, PILLIRYYSTÄJÄT,MÄSSÄILIJÄT

Jokaisen pitäisi jo mielestäni ymmärtää se , että jos nyt avaan kesken leffan karkkipussin niin siitä kuuluu ääniä. Joitain se ei tunnu haittaavan ,että muita haittaa. Koska: minä , minä ja minä.

Pahimmassa se karkkipussi/sipsipussi avataan siinä elokuvan pelottavimmassa kohtaa, jossa jännitys on katossa ja olet uppoutunut vain ja ainoastaan siihe elokuvaan ja sykkeesi hakkaa tuhatta ja sataa…kunnes: kräts* poks* räks* nomsk* nom* nom. Mässytys äänillä jatkuu ja välillä ryystetään siitä pillistä sitä limsaa oikeen antaumuksella ..varsinkin kun juoma on lopussa niin silloin oikeen koitetaan ryystää ne loputkin mehut..

TAI se sipsipussi/karkkipussi avataan siinä kohtaa kun Aku Hirviniemi (tai kukatahansa muu suomalainen näyttelijä) sanoo jotain. Eli ylipäätään ainakin suomileffojen aikan pitäisi avata jo valmiiksi ne pussukat.

Avataan jokatapauksessa ne pussukat jo valmiiksi ennenkuin se leffa alkaa niin kaikilla on mukavampaa.

Niin ja muuten: Luoja paratkoon jos olet syönyt valkosipulia juuri ennen leffaan menoa!

4. SELKÄNOJAN POTKIJAT

Tämä on niiiiin ärstyttävää. Leffateatterissa ei ole kauheasti sitä jalkatilaa, mutta… Pitääkö silti koittaa saada niitä jalkoja ristiin vaikka ei niitä saa ilman , että osuu joka kerralla vastapäisen istuimen selkänojaan.  Sitten kun se tapahtuu vielä moonta kertaa leffan aikana. Omakohtainen kokemukseni: Istuin mieheni kanssa vierekkäin leffateatterissa ja elokuva alkoi. Sitten siinä jännittävimmässä kohtauksen aikana selkää ihan kuin oltaisiin potkaistu. Pääni horjahti eteenpäin. Kohtaus meni luonnollisesti aivan ohi. Vitutti ihan sikana. Sitten hetkenpäästä uudestaan ja vielä pari kertaa ennen kuin leffa loppui. Siinä toisella kertaa kun selkääni oltiin ns. potkaistu käännyin katsomaan tuota potkijaa. Ilmeeni kertoi varmasti kaiken, mutta tämä mies vain katsoi leffaa mätäten samalla poppareita naamaan. Ihan kuin ei olis minua huomannut. Sitten yhdessä vaiheessa hän myös alkoi hytkyttää jalkaansa ,siis samalla kun tämä ristikkäinen jalka oli selkänojassa kiinni.. Hytkyin siinä jonkin aikaa.

5. TAKKIEN KANSSA VEHTAAVAT TYYPIT

Tästäkin omakohtaisia kokemuksia. Tai yksi. Se riitti.

Oltiin katsomassa mieheni kanssa Tuntematonta Sotilasta. Istuttiin vierekkäin ja mieheni viereen istui isokokoinen mies jolla oli nahkatakki. Ei siinä mitään, mutta kun se nahkatakki oli hänen päällään koko leffan ajan. Aina kun mies vähänkään liikkui niin kuului sellainen ”riikskrääks” nitisevä ääni. Nahkatakin ääni jotenki koveni leffan myötä. Toivoin, ettei hän liikuisi. Sitten kummasti sieltä nahkatakkimiehen luota alkoi tulemaan sellaista lämmintä hienhajuista ilmaa ja sellaista vanhan nahkatakin löyhkää.  Aina tuo mies liikahti kun leffassa joku puihi hiljaisella  äänellä..ja niitä oli monta.

Jopa tuon nahkatakki miehen vieressa ollut nainen ( liekö vaimo) tokaisi tälle, että ”ota se takki pois” … mutta eeeei. Vinkki: se on leffateatteri ei jäähalli.

6. KÄNNYKKÄFRIIKIT

Kaikki tietää, että kännykät laitetaan äänettömälle. Mikään ei ole ärsyttävämpää (paitsi kaikki edellä mainittu)  kuin kesken jännittävän kohtauksen takaasi alkaa kuulumaan tiputanssi .

Luulisi, että leffaan kun mennään niin sielä pystyy olemaan sen 2 tuntia ilman , että katsoo kännykkäänsä aina välillä.  Itse ainakin haluan uppoutua täysin siihen leffamaailmaan . Sitten on niitä ihmisiä jotka aina välillä nostavat sen kännykkänsä nenänsä eteen pimeässä leffateatterissa. Vinkki: se kännykän valo näkyy takanaistuville sekä sille vieressä istuvalle. Häiritsee. Itse olen huomannut pariinkin otteeseen, että vaikka kuinka olenkin uppoutunut siihen leffaan niin jos sielä edessä joku ottaa kännyn esiin ja se kännykän valo näkyy niin kyllä siihen kiinnittyy huomio..ikävä kyllä. SAATI jos siihen puhelimeen vastaa kesken leffan (ellei hätätapaus) . Itse en ole onneksi tuollaiseen törmännyt, että joku alkaa ihan vastailemaan puheluun kesken leffan.” Mä olen nyt täällä leffassa. Joo tää kestää puoltoist tuntii . joo nähään!”.. aivan turhaa.

7. YSKÄNUHAKUUMEESSA LEFFAAN -TYYPIT

Jos olet oikeasti todella vilustunut ja kipeä niin jää kotiin. Jooko , kiltti jooko??

Olen pariin kertaan istunut tälläisen kovaa yskää potevan vieressä. Mies yski ja yski ja oikein kovaäänisesti. Sitä vain odottaa, että koska se taas yskäisee. Sekä odottaa tietenkin , että koska leffa loppuu.

Kerran eräs tyyppi yski ihan jatkuvasti koko leffan ajan. Meinasi lähteä herrmo. Muutkin ihmiset kääntyilivät välillä katsomaan kun tämä mies yski ja yski. Tiesin, että se yskä tulee taas sieltä hetkenpäästä , mutta joka kerta pelästyin. Kyseinen elokuva oli vielä suomileffa, joten leffa meni kokonaan ohi kun ainoa mitä kuulin oli *köh köh köh KÖÖHKöh* sitten loppuun sellaista limaa irroittavaa krohinaa.

Ei ole varmasti hänellä itseläkään kivaa kun joutui kokoajan yskimään. Miksi sitten piti ängetä leffaan? Kaikenlisäksi vielä tartuttamaan muut. En halua maksaa leffaillan lisäksi vielä mahdolliset terveysasemalla käynnit sekä lääkkeet siihen päälle.

Itselläni on kyllä elokuvateattereihin mennyt maku. On ollut tuossa jo putkeen sellaisia kokemuksia joita edellä mainitsin, etten halua edes lähteä katsomaan leffaa leffateatteriin. Tosin en jaksaisi odottaa, että leffa tulee vaikka Netflixiin tai videovuokraamoihin. Pakko se on. En vain halua enää pilata elokuvaelämystäni. Kotona voi ihan hiljaisuudessa katsoa ja käpertyä sen oman kullan kainaloon.

Onko muita joille on sattunut jotain ikäviä kokemuksia leffateatterissa? Onko joku/jokin ärsyttänyt sinua? Oletko esim. maininnut asiasta kyseiselle henkilölle ?

Toivotan kaikille mukavaa viikonloppua! Toivotan myös mukavia leffahetkiä leffateatterissa ja toivotaan, että ihmiset muistavat käytöstavat ja ajattelevat muitakin ihmisiä.

-Suzan

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *