Tunnelmallisella Leineperin Joulutorilla

Jouluna tykkään hiljentyä joulunviettoon oman rakkaan mieheni kanssa. Emme osta tänä vuonna toisillemme kuin yhden lahjan ja senkin budjetti on n. 5 e.

Vanhemmilleni ostan jotain pientä. Joulutorilla käynti antaa siihen vanhemmilleni antamaan lahjaan hyviä ja käytännöllisiä ideoita.

Jouluihmisinä löysimme siis  mieheni kanssa itsemme viimeviikon sunnuntaina eli 8.12.2019  tunnelmalliselta Leineperin Ruukin joulutorilta.

Leineperin Ruukki on vanha rautaruukki. Ruukki sijaitsee Ulvilassa Pitkäjärventiellä.

Leineperin ruukkikylän maisemaa hallitsee yksi Suomen kolmesta rautasulatosta, masuunista. Ruukin arvokas teollisuusympäristö on yksi parhaiten säilyneitä ja kokonaisuus, jossa sepänmökit, ruukin keskeiset tuotantorakennukset ja rakenteet ovat jäljellä.

Porista ajaa Leineperin Ruukille noin parikymmentä minuuttia. Kilometreissä Porista Leineperiin tulee n .16 km.  Nyt matkaan kului huomattavasti enemmän ajoaikaa sillä emme olleet ainuita jotka lähtivät joulutorille siinä kahdentoista jälkeen päivällä. Autojono oli pitkä ja jonotimme autossa noin puolituntia. Onneksi Jouluradio sekä Radio Aalto piti joulutunnelman yllä.

Joulutori oli odotettua isompi. Sekä odotettua suositumpi mitä odotimme. Väkeä oli kuulema tänä vuonna tuplasti enemmän mitä viimevuonna. Näin kertoi Kivikylän makkarakojun mies jolle oli tullut yllätyksenä ihmisten määrä ja häneltä loppuivat makkarat kesken vaikka hän oli kuulema varannut tapahtumaan 130 pakettia. Onneksi meillä kävi tuuri ja ehdimme saada makoisat lämpimät makkarat.

Tapahtuma ei keskittynyt ainoastaan siis  Sepän pajan tuntumaan vaan jatkui kauemmas. Pitkin kosken viereistä tietä ja ohi kahvitelttojen ja kääntyi tielle jossa oli makkarakojuja ja pärekorikauppiaita ja siitä tiestä lähti sivupolku jolla sijaitsivat söpöt punaiset mökit joissa myös sai vierailla. Eli paljon eri tuotteiden myyjiä ja heidän kojujaa ympäri ruukin aluetta.

Ihana jouluinen tunnelma valitsi joulutorilla sekä varsinkin pienissä mökeissä joissa myös myytiin joululahjaksi sopivia tuotteita. Mökit olivat auki vieraille ja niillä oli nimet. Oli esimerkiksi:  Marttojen, Kirjansitojan ja Käsityöläisen mökit .

Tuotteita oli joulutori tapahtumassa laidasta laitaan esimerkiksi: Tyrniglögiä , saaristolaisleipää, erilaisia tonttu-ukkoja, itsevirkattuja myssyjä, huovutustöitä, laukkuja, kynttilöitä ja kynttilän alusia, itsetehtyjä saippuoita, pyyhkeitä, suklaata yms. Paljon kaikenlaista ihanaa jouluista.

Joulutorilta sai myös nälkäänsä mm. makkaraa, paistettuja muikkuja ja currywurstia. Kahvitelttojakin löytyi joissa tuoksui vastakeitetty kahvi ja vastapaistetut letut.

Miten hyvältä maistuikaan grillimakkara kun olimme olleet kylmässä ulkoilmassa jo jonkin aikaa. Ihanaa joulutori tunnelmaa ainutlaatuisessa miljöössä.

Söpöjä punaisia mummonmökkejä joissa oli myyjäiset

Etappi Lavonen

Yhdessä mökisä oli myynnissä nalleja , vähänkö söpöä!

Tuli mieleen ihan Aira Samulin..ehkä se oli se keräilyintoisuus

Kirjansitojan mökissä

Minä ja mieheni  J  ja lämpöisät Kivikylän Huiluntuhti makkarat. Nam.

Miljöö oli hanan jouluisan tunnelmallinen

Mukaan lähti saaristolaisleipää   #CookiesForSanta

Joulutorin tunnelmaa

Tonttuja joka lähtöön

Piparkakkutaloja lahjaksi

Tonttuja monen monta

Mikä tunnelma!

Suosittelen ehdottomasti käymään Leineperin Ruukin Joulutorilla.

Se tunnelma täytyy itse kokea.

Seuraavaksi tsekataan mieheni kanssa Rauma ja ”Tonttujen Yö” -tapahtuma. Ihanaa päästä jouluntunnelmaan kun on tälläisiä tunnelmallisia joulunajan tapahtumia.

Oikein mukavaa ja tunnelmallista joulunaikaa!

Käykää joulutoreilla nostattamassa joulutunnelmaa!

-Suzan

Kommentit (2)
  1. onpa ihanan lämpöisä tunnelma!

    1. Oli kyllä aivan mahtava tunnelma 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *