Ensimmäinen viikko

Kohteeseen matkustaminen sujui vaivattomammin kuin osasin odottaa, sillä matka Amsterdamiin ja sieltä Zwolleen meni nopeasti, ilman mitään vaikeuksia. Hieman yllätyin tästä, mutta jos valmistautuu pahimpaan niin voi yllättyä 😀 Saavuttuani Zwollen rautatieasemalle, oli vaihto-opiskelijoita vastassa kaksi mentoria. Alunperin meille oli suunniteltu kyyti asunnoillemme, mutta se oli jostain syystä peruttu. Matkan rankin osuus alkoi siis siitä, koska meidän täytyi kävellä useita kilometrejä painavien matkalaukkujen kanssa, eikä kulkemista helpottanut se, että Hollannissa oli juuri satanut lunta. Onneksi kanssani käveli eräs toinen vaihtari ja yhdessä me suunnistimme mapsin avulla, vetäen matkalaukkuja lumisateessa lopen uupuneina.

Saavuttuani asunnolle tapasin huonekaverini. Hän on ranskalainen insinööriopiskelija, mielettömän huomaavainen, mukava ja vielä samanikäinen kuin minä, joten elämä uudessa kodissa alkoi erittäin positiivisesti. Sain myös ensimmäisenä iltana kuulla, että meillä on rakennuksen isoimpia huoneita ja 9. kerros jossa asumme pitää yllä ”party floor” mainetta. Lukukauden edetessä saa nähdä kuinka tämä huhu pitää paikkansa.

BeFunky-collage kopio.jpg

Aluksi olin hieman epäileväinen tästä asumisjärjestelystä, kun oma yksityisyys on hyvin vähäistä. Tähän tottui kuitenkin jo ensimmäisen viikon aikana ja kaiken lisäksi tämän myötä oppii englantia ja huonekaverin kulttuuria entistä paremmin, joten itse ainakin suosittelen ensisijaisesti opiskelija-asuntolaa, kuin asuntoa yksityisellä.

Heti saavuttuani perille, oli vaihtareille järjestetty ”Welcome to the Zwolle Party”. Tervetuliaisjuhlat järjestettiin paikallisessa Flying Horse baarissa, jossa tutustuin nopeasti muihin vaihtareihin ja meidän mentoreihin. Tapasin täällä myös muita suomalaisia vaihtareita ja tällä hetkellä meitä on 8kpl ja vaihtareita Zwollessa yhteensä noin 100kpl.

BeFunky-collage kopio 2.jpg

Lauantaina vaihtareille oli järjestetty ”check in” Windesheimin koululla, jossa saimme opiskelijakortit, ensiapupakkauksen ja muuta pikku tavaraa. Infossa meille kerrottiin myös kaikenlaista hyödyllistä tietoa Zwollesta ja Hollannista. Paikalla oli myös kaksi yhden vuoden viettävää vaihtaria, joita haastateltiin ja he antoivat omia vinkkejä tulevaan kevääseen.

BeFunky-collage.jpg

Maanantaina tapasin koordinoivan opettajani, jonka kanssa kävimme läpi harjoittelupaikkojani ja yleisesti kaikkea mitä tuleva kevät pitää sisällään. Ensimmäinen viikko minulla oli harjoittelun osalta vielä vapaa ja sain rauhassa hoitaa kaikkia käytännön asioita ja tutustua muihin vaihtareihin, kuin myös oppia ymmärtämään eri aksentteja 😀 Aikaa jäi myös nauttia vapaapäivistä ja ajoittain paistavasta auringosta. Fijne weken!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *