It’s time for new adventures

Moikka! Tästä lähtee ensimmäinen blogikirjoitukseni ja kolmen kuukauden mittainen kertomus elämästäni ulkomailla. Olen 21-vuotias terveydenhoitajaopiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja nyt tammikuussa alkoi jo kolmas vuoteni terkkariopintojen parissa. Tästä syystä nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla työharjoittelua myös Suomen rajojen ulkopuolella ja samalla testata, että miten itse tästä kaikesta oikein suoriutuu.

25.1.2019 alkaa minun vaihtokevääni Hollannissa, Zwollessa. Siellä sijaitsee SeAMK:in vaihtokoulu Windesheim, jonka kautta pystyn suorittamaan työharjoittelua ja muutamia kursseja. Tulen tekemään vaihtoaikanani gerontologisen harjoittelun ja vastaanotto-ja polikliinisen harjoittelun. Tällä blogilla suoritan myös projektitoiminnan harjoittelun, joten tulen kertomaan blogiini monenlaisia ajatuksia ja kokemuksia Erasmus-vaihdosta, vapaa-ajastani ja tietenkin myös Hollannin hoitotyöstä.

Screenshot_2019-01-27 Google Maps.png

Vaihtoon valmistautuminen on sujunut ihmeen rauhallisesti ja ilman sen suurempaa jännitystä. En taida kuitenkaan vielä ymmärtää, että tästä reissusta tulee vähän pitempi ja omassa kodissa olen seuraavan kerran vasta toukokuussa. Joka tapauksessa, pari päivää ennen matkani alkamista, meille järjestettiin tapaaminen kaikkien keväällä vaihtoon lähtijöiden kanssa. Voin sanoa, että sen tapaamisen jälkeen alkoi jännitys nousta ja pieni ahdistus nousi pintaan, mutta tapaaminen oli myös todella fiilistä nostattava ja tapasin siellä myös toisen opiskelijan, kuka on tulossa maaliskuussa myös Zwolleen. Huippua! En voi kuitenkaan kiitollisempi olla siitä, että tutorini Laura kertoi minulle paljon vinkkejä Zwollesta, sillä hän oli vuosi sitten vaihdossa myös kyseisessä paikassa. Tämä helpotti jännitystä todella paljon. Kiitos vielä Laura 🙂

Miksi Hollanti?

Kun saimme tietää vaihtokohteet, minulla oli monia eri vaihtoehtoja, mutta Hollanti ei ollut mikään niistä. Eniten minua kiinnosti Englanti, jonne ensimmäiseksi ilmoitin halukkuudestani. Sain kuitenkin aika pian tietää, että Englannin vaihtokoulu Wolverhampton voi ottaa vain kaksi vaihto-opiskelijaa lukukaudessa ja olin ilmoittanut halukkuudestani kolmantena, joten tästä syystä mahdollisuus päästä Englantiin poistui automaattisesti. Joten vinkkinä (ainakin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskeleville), kannattaa ilmoittaa halukkuudesta mahdollisimman aikaisin.

Vaihtokoordinaattori kuitenkin ehdotti minulle Hollantia. Aluksi epäröin, koska eihän se ollut kiinnostanut minua ollenkaan. Kuitenkin aikani netissä seikkailtuani ja luettuani kaikenlaista tietoa Hollannista ja Zwollesta, sain ajatuksen – tästähän vois tulla hyvä! Siitä se hakeminen alkoi ja mielestäni hakulomakkeet olivat nopeasti täytettäviä ja suhteellisen yksinkertaisia. Mutta ainakin terveysalan harjoitteluun meneviltä vaaditaan erilaisia lomakkeita kuten MRSA-näyte jne. Joten lomakkeiden täyttämiseen kannattaa kuitenkin varata hyvin aikaa, ettei vain iske paniikki, niin kuin minulle loppua kohden kävi. 😀

Seuraavat päivät ja viikot tulevat sisältämään niin uutta, jännittävää ja tuntematonta. Kaikkea tätä kuitenkin odotan mielenkiinnolla!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *