Spring break

Viikolla 8 meillä oli kevätloma, jonka sain myös pyynnöstä vapaaksi. Oli mielettömän hyvä juttu pitää viikko vapaata, koska olihan se myös melkein kaikilla muillakin vaihtareilla. Monet lähtivät matkustelemaan, jotkut pysyivät Hollannin sisällä, mutta monet lähtivät muualle Eurooppaan. Niin tein myös minä ja kaksi muuta suomalaista vaihtaria, sillä me päätimme viettää kevätloman Espanjassa. Hollannista on edullisempaa matkustaa kuin Suomesta, vaikkakin lomaviikko nosti jonkin verran hintoja. Löysimme lentoliput Amsterdam-Valencia ja Barcelona-Amsterdam yhteensä noin 120 eurolla ja majoituksena toimi Airbnb-asunto, joka kustansi 4 yöltä yhteensä noin 80e/hlö. Käytin ensimmäistä kertaa Airbnb-asuntoa, ja tämän kokemuksen perusteella voin itse suositella tätä vaihtoehtoa, jos haluaa yöpyä edullisemmin ja esimerkiksi tehdä ruoat itse.

 

En ole ennen ollut manner-Espanjassa, joten odotin tätä matkaa todella innolla sen uutuuden ja tietenkin myös aurinkoisen sään takia. Matkamme alkoi maanantaina, lennolla Valenciaan. Kaupunki osoittautui hyväksi valinnaksi, on se nimittäin todella kaunis, eikä siellä ole turisteja niin paljon kuin Barcelonassa. Valenciassa kiersimme muutamia nähtävyyksiä ja shoppailimme.

Torstaina otimme bussin ja matkustimme Barceloonaan. Bussimatka kesti 4h 15min ja hintaa kertyi 21 euroa/hlö. Barcelonassa kiersimme nähtävyyksiä, söimme hyvin ja kävimme katsomassa Barcelonan yöelämää. Säät suosivat meitä jokaisena päivänä, sillä lämmintä oli noin 17 astetta, eikä tuulesta ollut tietoakaan. Itse pidän lämpimästä ilmastosta todella paljon, joten parasta oli saada energiaa auringosta ja nauttia kevätfiiliksestä ihanien uusien ystävien kanssa! 🙂

Testattiin muun muassa paellaa ja tapaksia.

Barcelonassa olisi riittänyt nähtävää pitemmäksikin aikaa, mutta emme ehtineet nähdä kuin pienen osan, sillä jo lauantaina oli palattava takaisin Hollantiin. Siispä Barcelonaan voisin kuvitella meneväni vielä uudemman kerran! 🙂 Viikko meni todella nopeasti ja vaikka yöunet jäivät välistä hieman lyhyiksi, oli meillä mielettömän ihana viikko ja tämän jälkeen oli mukava palata takaisin Hollantiin ja normaaliin rutiiniin.

Barcelonan lentokentällä huomasimme, että samaan aikaan lähtee Finnairin lento Helsinkiin, tuli hieman haikea fiilis – pääsispä kotiin! Mutta koti-ikävä on ohimenevää, jota välillä tuntee enemmän ja toisinaan vähemmän. Joka tapauksessa täällä on vietetty jo vähän yli kuukausi ja välillä myös hirvittää se miten nopeasti viikot kuluvat. Tuohon aikaan on jo sisältynyt lukemattomia hauskoja ja mieleenpainuvia kokemuksia, joista olen todella onnellinen.

Seuraavaan kertaan 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *