10 syytä miksi pukeutuminen on hauskempaa Nycissä

Aina kun tulen tänne, innostun ihan eri tavalla pukeutumisesta. Mieli on paljon luovempi ja tulee kokeiltua sellaisia yhdistelmiä joita ei tulisi mieleenkään pukea Helsingissä. Kun mietin syitä tälle, keksi ainakin seuraavat asiat. 

Ei tarvitse miettiä kamalasti sääolosuhteita, vaan ulkona tarkenee lähes minkälaisessa varustuksessa yömyöhään.

Kadut ovat tasaisia ja takseja on joka kulmassa, joten koroilla uskaltaa lähteä pidemmällekin reissulle.

Kun päätät pukea Keltaisesta ruususta ostetun nahkakorsetin valkoisen mekon päälle, ei kukaan katso sinua kieroon.

Oikeastaan voit käyttää vaikka täytettyä pöllöä hattuna (en ole itse tehnyt näin, mutta olen todistanut tapahtuneen), ja saat korkeintaan "i love your hat" -tyylisiä huuteluita. 

Minimalismi ei ole vallitseva trendi, vaan täällä on täysin ok pukeutua "more is more" mentaliteetilla. 

Omasta asusta saa aina jotain positiivista palautetta, sillä ihmiset kehuvat helposti tuntemattomia. 

Ei tee mieli ikinä lähteä ihan rönttäisen näköisenä, sillä koskaan ei tiedä mihin päivä saattaakaan viedä. 

Kun on huono hiuspäivä, voit iskeä päähän peruukin ilman että kukaan ihmettelee asiaa.

Kaupungilla pyöriessä saa muilta ihmisiltä enemmön tyyli-inspiraatiota kuin mistään muotilehdestä, sillä ihmiset pukeutuvat todella persoonallisesti.

Mikä tahansa yhdistelmä näyttää siltä, kuin se olisi tarkoitettu juurikin niin puettavaksi. Kun vetäisee yöpaidan kanssa nilkkurit ja hupparin käydäkseen kulman takana jäätelöostoksilla, tuntuu kuin kyseessä olisi harkittukin kokonaisuus. 

 

Dress - Samsøe samsøe, belt - The Kooples, Shoes - Senso, Bag - Furla, Rings - Thomas Sabo

Pictures: Jenni Rotonen

Kommentit

Johanna9 (Ei varmistettu)

Ihana asu! Yleensä en syty näille tän hetken valkoinen + nahkavyö -jutuille, mutta toi toimii munkin makuun.! :) Mä kävin ekan kerran kesällä nykissä ja kuten usein ulkomailla, tuli itsekin pukeuduttua persoonallisemmin. Tämä johtunee etenkin säästä ja siitä, että ei jotenkin tarvitse miettiä pitääkö esim. kantaa painavaa kassia koko päivä paikasta toiseen, vaan ottaa rennosti. :D Mutta: mä yllätyin siitä, että en kokenut ihmisten pukeutuvan siellä kovinkaan persoonallisesti! Odotin enemmän! Koin, että jos itselläni oli vähän hienommat vaatteet niin se kiinnitti huomiota kadulla vaikka ajattelin että nykiläisten rinnalla olisin ihan plain jane. ;)

Elisa Lepistö

Kiitos! Ja jännä että sulla tuli tollanen fiilis täällä. Toisaalta täälläkin on aika paljon alueesta kiinni, minkälaista pukeutumista ihmisillä näkee :) 

Essi's

Täytyy sanoa et just otsikon mukainen fiilis mullekin tulee kun näkee ihmisten asukuvia Nycistä! Tää olis kyllä erittäin tervetullut konsepti myös Suomeen :)

Elisa Lepistö

No niinpä! Harmi vaan että Helsingissä on usein ihan pakonkin edestä pukeuduttava vähän käytännönläheisemmin. Ja jotenkin siellä ollessa tulee teennäinen olo jos on jossain yliampuvassa asussa. En sitten tiedä toisaalta että miksi. :D

TPan (Ei varmistettu)

Ja sen inspiroitumisen huomaa niin sun blogissa! Odotin ihan näitä huikeita asukuviasi Nykistä! Rakastan sun tyyliä ja sulla aina huikeet asut, mutta Nykissä jotenkin roihahdat liekkeihin. Se on niin sun city!

Elisa Lepistö

Voi miten ihanasti sanottu! Joo tää kyllä tuntuu aika kodilta <3<3 

JohannaJ (Ei varmistettu) https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

Oi kun toi nahkakorsetti näyttää makeelta!

Oon ite alkanut pukeutua Suomessakin "rohkeammin" eli yritän inspiroitua ja kokeilla mielenkiintoisempia yhdistelmiä arkipukeutumisessakin niin kuin nuorempana tein. Olisi niin sairaan siistiä päästä käymään Nycissä!

https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

Elisa Lepistö

Suosittelen! Ei oo kaupunkia samanlaista <3 Ja kiitos! Pitää itsekin nyt alkaa Suomessakin vähän repäisemään asuilla :D!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, hauska sattuma, että juuri katsoin youtubesta Janni Delerin videon New Yorkista, jossa hänellä oli hyvin hyvin samantyyppinen asu ja tulin seuraavaksi sun blogiin, jossa on melkeinpä sama asu New Yorkissa?? :D hetkeksi tuli semmonen hetkonennnn näinkö tän just -dejavu olo :D pitänee vissiin uskoa että tämä mekko-korsetti-yhdistelmä on hittijuttu nyt :)

Elisa Lepistö

Eikä! :D Pitää mennä heti katsomaan! Ja joo, onhan näitä viritelmiä nähty. Olin suunnitellut pukevani tämän villapaidan päälle alunperin, mutta säät on olleet niin kuumia että kaikki neuleet on jäänyt matkalaukkuun. :D

saarah
visual diary

Mulla on sama olo yleensä aina kun reissaan jonnekkin. Yhtäkkiä tekee mieli pukeutua vähän överisti ja paljon värikkäämmin. Paitsi Pariisissa tekee mieli pukeutua vaan mustaan ja harmaaseen :D

Elisa Lepistö

Mulla ei oo jostain syystä samaa missään muualla! Paitsi Pariisissa tosiaan tekee mieli aina larpata jotain sellaista ranskalaista boheemia taiteilijatyttöä :D 

Kommentoi