8 Reasons to Follow Your Dream

Joskus omat unelmat voivat olla kristallinkirkkaita, täysin realistisia ja usein mielessä. Silti niiden tavoitteleminen tuntuu pelottavalta ja vaatii hurjan paljon rohkeutta. Tuntemattomaan sukeltaminen on aina pelottavaa ja mitä suurempi unelma, sitä suuremmat riskit. Mielestäni unelmat ovat silti tehty toteutettaviksi ja nyt aionkin listata syitä, miksi niitä kannattaa lähteä tavoittelemaan. 

 1. Teet asioita, joita et olisi ikinä kuvitellut tekeväsi. Osa on pelottavia, osa hyvällä tavalla jännittäviä ja osa rankempia kuin olisit osannut kuvitellakaan. Silti kaikki näistä kokemuksista tuo sinua vähän lähemmäs unelmaasi ja muovaavat maailmankuvaasi laajemmaksi. 
 2. Sinusta tulee rohkeampi. Mitä suuremman hypyn tuntemattomaan joudut tekemään tavoitellessasi unelmaasi, sen enemmän rohkeutta saat lisää. Seuraavalla kerralla mikään ei tunnu mahdottomalta. 
 3. Opit, kuinka paljon sinulla on annettavaa ja mihin kehosi ja mielesi pystyy. Kun kohtaat haasteita ja voitat ne, huomaat olevasi kykeneväinen paljon enempään kuin olit kuvitellutkaan. 
 4. Löydät merkityksellisyyden tekemiseesi. Kun tekee töitä unelmansa eteen, ei tarvitse miettiä "mitä järkeä tässä on?", vaan tiedät kaiken vievän sinua lähemmäs maalia. 
 5. Opit joka päivä uusia asioita. Jos suhtautuu intohimolla tekemiseensä, oppimiskäyrä on hurjan jyrkkä. 
 6. Sinulla on hyvä olo itsesi kanssa. Silloin kun tekee merkityksellisiä asioita, saavuttaa tavoitteita ja kulkee kohti omaa päämääräänsä, on helpompi olla itsensä kanssa. 
 7. Vaikutat positiivisesti ympärilläsi oleviin ihmisiin. Sen lisäksi, että voit itse paremmin, toimit myös inspiraationa lähipiirillesi ja muille kohtaamillesi ihmisille. Sinun palosi saattaa olla se potku takapuolelle, jota joku toinen kaipaa lähteäkseen tavoittelemaan omaa unelmaansa. 
 8. Elämästä tulee nautinnollisempaa. Kun saat oman potentiaalisi valjastettua käyttöösi, alat nähdä myös muissa ihmisissä potentiaalia. Näet haasteiden sijaan mahdollisuuksia ja opit tarttumaan tilanteisiin.

 

 

Even if your dream is crystal clear and you know you've always wanted to do it, it is scary to pursue it. I listed some reasons why you should still do it, even though it might be frightening. 

 1. You'll experience things you never thought would be possible. Some frightening, some exciting and some even harder than you coul've imagind. Still every experience will bring you closer to your dream.
 2. You'll be more courageous. The bigger the leap is, that you have to take, in order to pursue your dream, the more courage you gain. Next time nothing feels impossible. 
 3. You learn, how much you have to give and what is your body and mind capable of. When you face challenges and overcome them, you'll learn how much more you are capable of than you thought.
 4. It will give meaning to what you do. When you're working for your dream, you'll never have to think "what's the point?". You know that everything gets you closer to your goal.
 5. Every day you learn something new. When you're doing things with great passion, you learn fast.
 6. You feel good about yourself. It's easier to feel good about yourself when you're doing things that matter to you.
 7. You have a positive impact to people around you. You'll be an inspiration for others. 
 8. Life becomes more joyable. When you discover your own potential, you'll find it from others as well. You see opportunities instead of challenges and learn how to pursue them.

 

Kommentit

api-emilia (Ei varmistettu)

Tätä tekstiä tuntui niin hyvältä lukea! Olen juuri tilanteessa, jossa olen aloittanut uuden työn ja olen päässyt alun "pelkojen" tai jännitysten ohi. Nyt tuntuu niin hyvältä. Onneksi järjestin asiani niin, että pääsin työskentelemään siellä missä koen olevani tarvittu ja tekemään työtä, josta pidän. Aluksi luonnollisesti pelotti, mutta onneksi en epäillyt vaan tartuin tuumasta toimeen. Mahtava fiilis :D

Kaikkea hyvää sulle!

Elisa Lepistö

Ihan mahtavaa kuulla! :) tulipa hyvä mieli! Onnea uusiin tuuliin ja haasteisiin ja kaikkea hyvää myös sulle :)

Hannukka (Ei varmistettu)

Moi Elisa!

Harvemmin kommentoin vaikka usein blogiasi luenkin ja hämmästyttävän usein samaistun täysin ajatuksiisi.
Tuli tästä postauksesta mieleen että mitkä on sun suurimpia unelmia tällä hetkellä? Jos siis ei oo liian henkilökohtainen kysymys :) Muistan kun kirjotit aiemmin unelmoivasi ulkomailla asumisesta ja nyt sekin on toteutunut niin mietin että millaisia tavoitteita ja unelmia sulla mahtaa tällä hetkellä olla.

Motivoit mua monella tapaa ja sun blogi on ihan yksi lemppareista! Kiitos <3

Elisa Lepistö

Moi Hannukka! Ei ole liian henkilökohtainen kysymys :) Tosiaan, nyt on yksi unelma toteutunut ja seuraava suuri unelma on vielä vähän hahmottumassa. On paljon nimittäin sellaisia unelmia, jotka ei kuitenkaan vielä ole ajankohtaisia. Tällä hetkellä tavoitteet ovat kuitenkin omassa urassa ja sen oman urapolun hahmottamisessa. Haluan tehdä luovalla alalla töitä jatkossakin ja haaveissa olisi oma yritys jossain vaiheessa. Vielä se on kuitenkin vähän epäselvä, mutta muotoutunee tässä koko ajan :) 

Kiitos kommentistasi, aivan ihana kuulla että tykkäät! <3

Kommentoi