Arjesta juhlaan samassa asussa

Kaupallinen yhteistyö: Lindex

Mainitsin jonkin aikaa sitten Instagramin puolella, että rakastan juhlia. Ja yksi iso syy siihen on se laittautuminen ennen niitä. Äitini ei arkena juuri koskaan käyttänyt kamalasti meikkiä, joten juhliin lähtiessä ilmassa leijaili jännittäviä kosmetiikan tuoksuja, joita rakastin. Kaulaan laitettiin helmet ja jalkaan vedettiin ohuet sukkahousut. Kaikki tämä valmistautuminen oli mielestäni ihanaa seurattavaa. Se oli kuin sellainen pieni performanssi itsessään. Edelleen tykkään eniten juuri juhlapukeutumisesta ja kaikkeen mikä siihen liittyy. Parasta se on silloin, kun on kunnolla aikaa puunata ja valita oikeita asusteita ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.

Vaikka juhlapukeutuminen on mielestäni parasta, en juuri koskaan osta sellaisia vaatteita, jotka kävisivät vain juhliin. Toki muutamia poikkeuksiakin on, joita käytän sitten aina kun pukukoodi velvoittaa johonkin todella juhlavaan. Melkein kaikki muut juhlavaatteet voi kuitenkin pukea joko todella hienoiksi, tai vastaavasti hyvinkin arkisiksi. Pikkujoulukausi on sinänsä hyvä esimerkki, että minulla on ainakin niissä klassisissa pikkumustissa yleensä todella kylmä. Sen takia valitsenkin yleensä päälle esimerkiksi erikoisemman jakkupuvun, tai kauniin neuleen jonka voi stailata juhlavaksi.

Olen aiemminkin kertonut Lidexin Smart Wardrobe -ajatuksesta, jonka mukaan suurin osa vaatteista tulisi olla muotokieleltään ja väriltään sellaisia, jotka miellyttävät silmääsi ja koet niiden sopivan vartalollesi ja tyylillesi parhaiten. Itselleni tällaiset ovat esimerkiksi väljät mallit yläosissa, ja kapeammat siluetit alavartalossa. Niiden tulisi olla sellaisissa väreissä, josta aidosti pidät. Nämä värit selviää helposti omaa vaatekaappiaan ja sen lempituotteita tutkailemalla. Minulla on myös sellaisia värejä paljon kaapissa, mitkä eivät välttämättä ole lempivärejäni, mutta koen niiden sopivan minulle hyvin, jonka takia niistä tulee itsevarma olo. Ja sitten näiden luottotuotteiden lisäksi voi olla pieni prosentti jotain hiukan villimpää väriä tai kuosia, jolla tuoda lisämaustetta siihen omaan tyyliin.

Nyt valitsin Lindexin juhlamallistosta asun, jota voin hyvin pitää töissä, mutta joka soveltuu todella hyvin myös juhlallisempiin menoihin. Laadukas neule käy mielestäni varsin hyvin tilaisuuteen kuin tilaisuuteen ja juhlavuutta saa esimerkiksi näyttävillä korvakoruilla ja tummemmalla meikillä. Nämä vaaleat sävyt toimivat ihanana poikkeuksena kaiken tummanpuhuvan pikkujoulupukeutumisen keskellä ja toisaalta sopivat hyvin myös niihin kesäisempiin juhliin.

     

Kuvat: Sara Tickle

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *