Best 9 of Instagram & tarinat kuvien takaa

 

Taas on se aika vuodesta, kun Instagram täyttyy bestnine-palvelun kuvakollaaseista. Rakastan katsella näitä, sillä ne ovat sellaisia pieniä läpileikkauksia vuodesta. Monien ystävieni kollaasit ovat kertoneet tarinaa. On esimerkiksi kuva avainnipusta, remonttikuvia, valmis asunto ja lopulta tuparit. Tai on ilmoitus tulevasta vauvasta, raskauskuvia, ja lopulta pienokainen onnellisen perheen kanssa. Omasta vuodestani ei löydy dramaattisia elämänmuutoksia, mutta reissuja sitäkin enemmän. Kaikki yhdeksän parasta kuvaa on joltain retkeltä. 

Ajattelin jakaa tarinat parhaiden kuvien takaa. 

Tämä kuva on Malediiveilta, jossa olimme Saran ja Mariannan kanssa kevättalvella. Kuva on napattu viimeisenä iltanamme ja jotenkin loman jälkeinen rentoutuminen näkyy kaikkien olemuksesta. Päivä oli ollut kuuma, ja olimme kaikki poikki ulkona oleilusta. Aurinko oli juuri laskemassa toiselle puolelle saarta ja makoilimme hiekalla bungalowimme edessä. Hiekka oli lämmintä, vitivalkoista ja meri turkoosia. Halusimme ikuistaa tämän hetken, joten viritimme kameran itselaukaisumodelle ja nappasimme tämän. Jälkikäteen naureskelimme sille, kuinka hyvin pastellinsävyiset vaatteemme sopivat yhteen ja miten kuva voisi oikeastaan olla vaikka tamppoonimainos. Se on silti mielestäni ihana. <3

Tämä on Tegenungan vesiputoukselta Balilta, jonne teimme Saran kanssa päiväretken surffileiriltä. Pyysimme paikalliselta pieneltä mieheltä, voisiko hän ottaa yhden kuvan ja hän oli oikea lahjakkuus. Kuvia tuli varmaan 30 ja mies juoksi innoissaan etsien parasta mahdollista kuvakulmaa. Vaikka naama oli hikinen ja meikitön ja ensin ajattelin että en aio olla yhdessäkään valokuvassa, tuli tästä otoksesta lopulta lempikuvani sellaisista, missä olen itse. 

Joskus parhaat kuvat ovat spontaaneja. Olimme Malediiveilla syömässä aamiaista ja menimme nauttimaan kahvit laiturille. Tarjoilija tuli yllättäen taaksemme ja alkoi ruokkia kaloja, jolloin niitä ryntäsi paikalle jättikokoinen parvi. Oli pakko ikuistaa hetki puhelimen kameralla, kun vesikin oli niin kirkasta. Samassa kohdassa bongasimme myös useamman kerran haita, ja kävimme Saran kanssa myös snorklaamassa.

Tämä hetki on yksi lemppareistani koko kesältä. Olimme Saran ja poikaystäviemme kanssa kiertämässä Suomea autolla ja kuvanottohetkellä Punkaharjulla yötä. Päätimme illallisen kesken ex tempore vuokrata soutuveneen hotellin rannasta. Kävimme hakemassa huoneesta viinitonkan ja kajarin mukaan, työnsimme veneen vesille, kuuntelimme J. Karjalaista, joimme viiniä ja katselimme kuinka aurinko laskee pieneksi hetkeksi. Poikaystäväni nousi autiolle saarelle nappaamaan tämän kuvan.

Tämäkin kuva on Malediiveilta, joissa ei tullut viikon aikana käytettyä kuin ehkä kerran kenkiä. Tiet olivat tätä valkoista hiekkaa ja ravintolaankin sai mennä paljain jaloin. Niin vapauttavaa!

Tämä kuva on Balin surfficampin kotirannaltamme Old Mansilta, jossa tuli surffattua kaikista eniten leirin aikana. Ihan sisällä läikähtää kun katsoo tätä kuvaa. Samalle rannalle tuli kokoonnuttua useampana iltana myös tuijottelemaan auringonlaskua ja juomaan pari bisseä tai pelaamaan beach futista. 

Tämä Nycissä otettu kuva on yksi lempikuvistani itseästäni, sillä onnellisuus todella näkyy naamasta. Tällainen olo minulla on usein New Yorkissa. Olimme tulossa muotinäytöksestä ja päätimme suunnata terassille after workille. Kuva on otettu Sohossa vilkkaassa tienristeyksessä, jossa ensin tuumimme odottavamme hetkeä jolloin taustalla ei olisi autoa ja heti perään tajusimme ettei sellaista hetkeä tulisi olemaan. Niinpä poseerasin iltapäiväruuhkan keskellä.

Toinenkin kuva Punkaharjun veneretkeltä ylsi yhdeksän parhaan joukkoon <3

Tämäkin kuva on Suomi-reissultamme. Olimme viettäneet iltaa Saran kummivanhempien luona, jotka olivat muuten ihan mielettömiä tyyppejä. Illan aikana käymistämme keskusteluista on jäänyt monta hyödyllistä oppia, joihin olemme poikaystäväni kanssa palanneet useampaan otteeseen. Lähdimme ajelemaan hotellille päin juuri ennen auringonlaskua ja päätimme pysähtyä eräälle kalliolle ihailemaan sitä. Lopulta auringonlaskusta tuli kesän ehdottomasti upein. Oli pakko mennä hiukan pulikoimaan peilityyneen veteen. Tässä kuvassa on jotain todella suomalaista. 

Mikä on teidän lempikuva?

Kommentit

Iina S.
Iina S.

Oi miten ihania kuvia kaikki! Oma lempparini kuvista on surffikuva - tahtoisin itsekin päästä taas surffaamaan! :)

Annnika (Ei varmistettu)

Kaikki kuvat on upeita, mutta oma suosikkini taitaa olla tuo viimeinen. Muistuttaa maalausta, ja siinä kyllä tiivistyy Suomen kesä parhaimmillaa. Jotenkin sitä on niin helppo samaistua myös venekuviin ja siihen fiilikseen mikä niissä on, vaikka kesä nyt aika kaukana onkin :D Auringonlaskut on kyllä ihan parasta aina ja missä päin maailmaa tahansa, ja kun siihen vielä yhdistää suomalaisen järvimaiseman niin ai että &lt;3

Ihanaa ja rauhallista Joulua!

Kommentoi