Best of Jodel

Koukutuin Jodeliin, aivan kuten kaikki muutkin! Jos Jodel ei ole tuttu, niin kyseessä on mobiilisovellus jossa voi viestiä anonyymisti. Täällä lisää infoa Jodelista. Jodelissa on myös eri aiheisiin keskittyviä ryhmiä.

Paras ryhmä tähän asti on ehdotttomasti @KaverinPuolestaKysyn. Parhaita paloja kanavalta: 

Söpöin: "Junantuomaa kaveria kiinnostaa että mitä slangisanoja kannattais opetella jos haluaa sulautua paikallisten joukkoon?"

Jodel vastasi mm.:

"mä ja sä, spora, hima, duuni"

"Jos saa sanoo käänteisiä vinkkei nii älä puhu ainakaa hesasta (tai varsinkaa hesEnä!) tai raitsikasta. Jos stadi tai spora tuntuu liian slangeilt nii käytä vaa helsinkii/HKI:tä ja ratikkaa, ne on neutraalei"

"meikä ainaki puhuu raitsikasta ja metukasta. Ei kaikki ole niin vakavaa. T. syntyperäinen heseläinen."

Opin myös itse uutta: "Kaveri mietti tänään, että onko viharatikka ja raivoratikka sama asia?"

Jodel vastasi mm. :

"Viharatikka meinaa viinanhakuratikkaa (ts. spora 9 joka menee jätkäsaareen josta pääsee satamasta tallinnaan), mut raivoratikasta en oo kuullutkaan :D Selventäkää mullekin?"

"Juu ysiä kutsutaan molemmilla nimillä. Myös esim. Raivolinja"

"Entä tuska-t?"

"Tuska-t on bussilinja 70T, joka on hidas ja useimmiten myöhässä. Joskus menee jopa 1 h 15 min Kampista Suutarilaan."

Opin uutta part 2: "Tää mun kaveri ei tiedä mitä eroa juristilla, lakimiehellä ja asianajajalla on"

Jodel vastasi:

"Juristi ja lakimies sama asia. Asianajajaksi pitää suorittaa erillinen tutkinto (koe), niin pääsee asianajoliiton hyväksymäksi asianajajaksi ja sitoutuu liiton sääntöihin ja saa käyttää nimitystä asianajaja."

"Jee munkaan kaveri ei tienny mut nyt tietää"

Vastaukset nauratti: "Mitä tarkoittaa hygge?"

Jodel vastasi:

"Sitä ei ole kuin Tanskassa."

"Skamista peräisin?"

"Skam on norjalainen..."

"Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa kysyttiin, joten sieltä luultavimmin peräisin!"

Vastaukset nauratti part 2: "Mistä tulee nimitys "jokerilinja"?"

Jodel vastasi:

"Koska jokerit matkaa sillä vieraspeleihin."

"Muut linjat kulkee jonkun pääväylän kautta ja on numeroitu sen mukaan, kuin korttipakan maat lajiteltu lahdentieläisiksi tai vihdintien ja sitten ihmisten on helpompi hahmottaa millä mihinkin mennään. Jokeri käy komboksi kaikkiin maihin."

"Sen nimi on lyhenne, tarkoittaa JOukkoliikenteen, KEhämäinen Runkolinja. Mutta se oli HKL:n ja YTV:n keksimä nimi. HSL poisti Jokeri-brändin, nyt vain runkolinja."

Joko te olette koukuttuneet tähän sovellukseen?

Kommentit

Opiskelija (Ei varmistettu)

Jodel on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoille ja se lukee sovelluksen säännöissä. Eli olisi kiva, jos sitä ei turhaan mainostettaisi joka paikassa. Nytkin sovelluksessa on jo liikaa alaikäisiä trollaamassa ja blogisi kautta lisää löytää sinne.
Toivottavasti poistat kirjoituksesi, niin sovellus pysyy vielä käytettävänä :)

Elisa Lepistö

No, voin kertoa että on aiiiika pieni mahdollisuus että juuri ne alaikäiset löytäisivät sovelluksen blogini kautta. Ei kuulu blogin kohderyhmään :) 

Carita (Ei varmistettu)

Valaiseva kirjoitus uudesta sovelluksesta, joka on näköjään tarkoitettu korkeakouluopiskelijoiden "jodlaukseen", mutta sisältö ei näyttänyt ainakaan kovin tieteelliseltä, joten mikäli sinne haluttaisiin vain rajattu käyttäjäkunta niin ihmettelen sitä, miksi näitä sovelluksia ei luoda jonkun tunnuksen taakse? Esittelyssä seurattiin kävijämääriä, joka on noususuuntainen. Se on ilmeisesti tavoiteltava tila. Yhteiskunnassamme vallitsee sananvapaus, joten on epäkohteliasta pyytää ketään poistamaan kirjoitustaan omasta blogistaan. Voisin arvioida, että olet Elisa edelläkävijä, joka seuraa aikaa ja joka pitää myös lukijansa ns.ajantasalla. En ole ehkä ikäni vuoksi erityisen kiinnostunut ks.sovelluksesta, vaikka korkeakouluopintoja olenkin suorittanut : ) avoimuutta vuorovaikutukseen ja uusia innovaatioita kyllä kaivataan. Kukin tekee sitten subjektiivisen valinnan aina omalla kohdallaan, miten toimii esim.uusien sovellusten ilmaantumisen myötä. Kiitos Elisa ja aurinkoista kevättä!

Elisa Lepistö

Ihanasti kirjoitettu <3 Mua lähinnä naurattaa tuo "Jodel korkeakouluopiskelijoille"-tyyppinen huutelu :D Uudet ja erilaiset ihmiset pelottaa. Itse rakastan sovellusta juuri sen takia, että siellä on mahdollista päästä kurkkimaan jonkun sellaisen porukan keskustelua johon normaalisti ei omassa sosiaalisessa piirissään pääsisi osaksi. Tajusin vasta jodelin jälkeen, kuinka oma sosiaalinen mediakin on yksiääninen. Se avartaa mieltä, jos jokin! 

Aurinkoista kevättä myös sulle Carita! :)

mystery
Vision One

Mä oon käyttänyt sovellusta jo ihan hyvän aikaa enkä oo kertaakaan huomannut siellä että kukaan puhuisi mitään korkeakouluopiskelijoista. Käyttäjiä on ihan kaikenikäisiä. Trollaajat poistetaan hyvin äkkiä, ja en ymmärrä miksi nuori ikä olis automaattisesti ongelma :) 

Elisa Lepistö

Siis ai kauhee mulla alko soimaan päässä joku Cheekin(?) biisi "rotat ei pysty trollaamaan" :D Voiei, en saa tätä korvamatoa nyt pois!!! Mutta joo, niinkuin tossa ylempänä vastasin, nään itse monimuotoisuuden rikkautena. Ihan kaikessa :) 

Mari H (Ei varmistettu) http://www.marihblog.com

Kun kerran jodelis juorutaan bloggaajista ni miks blogeissa ei saisi juoruta jodelista? Joku roti!

Mä oon kans koukus tohon, Turun jodel on jees :)

Ulliiis (Ei varmistettu)

Hahaha!! Tuska-t! Kiitos tästä!! Ikinä ei tiennyt, miten kauan kestää! :D T. Tuska-t:n uhri

Kommentoi