Cure for anything

Silmiini sattui hauska lainaus muutama päivä sitten. Vapaasti käännettynä se menee jotakuinkin näin: "Suolavesi on parannuskeino kaikkeen , hiki, kyyneleet tai meri." Enkä voisi kyllä olla enempää samaa mieltä. Stressi, huono mieli tai muuten vain alakuloinen olo lähtee mielestäni parhaiten kun menee juoksemaan kunnon hikilenkin, mieluiten raittiissa ulkoilmassa. Kunnon lihaskuntorääkki on taas oiva tapa kanavoida kiukkua. 

 

Näillä kaikilla konsteilla on yhteistä se, että yleensä sen jälkeen saattaa jopa naurattaa oma stressi tai tuittupäisyys. Usein miettii, että tuostako minä oikeasti pahoitin mieleni? Olen harvoin suuttunut kellekään, mutta silloin kun olen, treeni kulkee loistavasti. Kun sen energian kanavoi vaikka punnerruksiin, saa yhtäkkiä melkein supervoimia. Ja samalla tietysti päästettyä ne höyryt, jotka muuten saattaisi jäädä pilaamaan  koko loppu päivän.

 

Itku on toinen asia, mikä helpottaa oloa aina. Olen itse niitä, jotka itkevät todella helposti liikuttuessaan tai jotain ohjelmaa katsoessa. Saatan joskus tirauttaa kyyneleen jossain julkisessa kulkuneuvossakin jos alan ajattelemaan jotain joka saa minut herkistymään. Näin kävi juuri vähän aikaa sitten kun aloin ajattelemaan yhden parhaan ystäväni syntymätöntä lasta. Mutta kun tullaan ikäviin asioihin, minä olen todella pihi kyyneleistäni. En tiedä mikä ihmeen juttu se on, koska mikään ei ole niin puhdistavaa kuin kunnon itku. Jos ei itku meinaa tulla, niin katso vaikka Armageddon tai Anna hyvän kiertää. Et voi välttyä kyyneleiltä. 

 

Jos kumpikaan näistä keinoista ei auta, suuntaan meren rantaan. Vaahtoavat aallot ja kaukana siintävä ulappa laittavat aina jotenkin asiat perspektiiviin. Siinä pääsee kaupunginkin keskellä hetkeksi luontoa lähemmäksi. Muistan joskus lukeneeni että tunti luonnossa liikkumista vähentää hurjasti stressiä. Sen tosiaan tuntee meren läheisyydessä. 

 

I found this great quote few days ago : " The cure for anything is salt water, sweat tears or the sea." I couldn't agree more. When ever you're feeling stressed out or sad, go running or do a good workout. Another good solution is to cry your eyes out or take a walk by the sea. Have a happy thursday!

 

 

Kommentit

alexandra (Ei varmistettu)

oikeassa olet sekä sinä että sanonta! eikös ne vanhanajan englantilaisetkin suunnanneet seasidelle aina, jos oli terveysongelmia tai muuten vaan jotain vialla :--------) näin sitä viisastuu kaunokirjallisuudesta! kiitos hyvästä blogista, keep up the good work!

Elisa (Ei varmistettu)

Enpäs tiennytkään! Kiitos itsellesi:)

elina (Ei varmistettu)

Oi, Armageddon. One of my favourite guilty pleasure movies! Ja vaikka kuinka monesti on jo nähnyt niin ei vaan voi vieläkään kattoa ilman että vierähtää tippa linssiin. Näin tuon sun quoten sun instassa aiemmin ja enpä olisi voinut olla samaa miltä!

elina (Ei varmistettu)

Hah siis olla eriä mieltä :D Siinä nyt yhdistyi kaksi ajatusta!

Elisa (Ei varmistettu)

Hahaha, ymmärsin! :D Ja tosiaan, nykyään kun tiedän että mitä siinä tapahtuu ni alan pillittää jo ihan alkuteksteissä :D

Ounou (Ei varmistettu)

Mikään leffa koskaan ikinä ei oo itkettänyt niin paljon kuin Anna hyvän kiertää, aivan järkyttävää vollotusta koko se loppu :D no ok, ehkä Titanic silloin ala-asteella ;)

Itsekin olen tosi itkuherkkä ja on todella raivostuttavaa, kun oma mies vähättelee itkemistä, varsinkin silloin kun itkee esimerkiksi riidan takia. "Mitä sä siinä nyt pillität" tai "noni, nyt sä taas alat itkee" pahentaa vaan asiaa ja saa entistä ärsyyntyneemmäksi. Ei ole mennyt ihan perille hänellä se ajatus, että se itku oikeesti jeesaa ja puhdistaa ajatuksia.

Nimimerkillä toinenkin bussissa omista ajatuksista herkistelevä :) ne bussimatkat on jotenkin sellaisia, että ehtii kelata asioita ehkä liikaakin...

Elisa (Ei varmistettu)

JEp! :D Ja voi eiii, ei saa vähätellä. Ymmärrän kyllä sen puolen, jos mies luulee että itkulla yritetään ratkaista asia vähän helpommin. Naiset kun usein saa tahtonsa läpi heti kun alkavat kyynelehtiä. Mutta silloin kun oikeasti tulee itku niin pitää olla tukena! Ja ihana kuulla että joku muu syyllistyy bussissa tähän omiin ajatuksiin katoamiseen :D hahaha

Reettahh (Ei varmistettu)

Onpa viisas ajatelma, pakko myöntää :) ps. Tein toissa päivänä tuon sun "upper body circuitin", en tehnyt 7 minuutin pätkissä, vaan vedin setit kolme kertaa läpi ja pidin kierrosten väleissä tauot. Meni noin puoli tuntia koko treeniin ja olin IHAN loppu! Vaikka tein punnerrukset naisten mallilla enkä burpeessakaan hypännyt pystyasennossa.. Voi sitä huohotuksen määrää! Aika teräs nainen oot kun tommosia treenejä vetelet!! Huhhuh :D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, no olin mäki kuule aika loppu siinä :D mut ne on ihan parhaita missä saa kotonakin vedettyä itsestään mehut ihan kokonaan!;) kannattaa vaan pusertaa ne liikkeet tahdonvoimalla niin kiitos seisoo sitten lopussa :) ja seuraavalla kerralla sitten jaksaa taad paljon paremmin.

Kommentoi