The Dali Museum

Viimeisenä päivänä, jolloin meillä oli auto käytössämme, päätimme ajaa St. Petersburgiin ja vierailla Dalín Museossa. Olin ensin hiukan skeptinen, sillä pelkkä auton parkki oli 10 dollaria ja pääsyliput 24 dollaria/kappale. Korkeista hinnoistaan huolimatta se oli todellakin vierailun arvoinen. 

Yleensä kierrän mielelläni näyttelyissä sen kummemmin teoksia analysoimatta. Minusta taide on parasta silloin, kun se saa sinut tuntemaan jotain. Riippumatta siitä, mitä taitelija on halunnut sillä sanoa. Dalín teokset ovat kuitenkin melkein omassa genressään. Niitä voi tuijotella tuntikaupalla ja aina löytää maalauksesta jotain uutta. 

On kaksoismerkityksiä ja viittauksia moneen eri asiaan. Ensin kiersinkin näyttelyn tuijottelemalla jokaisen taulun läpi. Seuraavaksi tein saman ääniopastuksen kanssa. Oli ihan huikea nähdä, kuinka joistain tauluista tuli miljoona eri ulottuvuutta esiin kun joku selitti ne auki. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan täällä, mikäli pyöritte Tampan lähellä Floridassa. 

Myös itse rakennus on todella mielenkiintoinen sisältä ja ulkoa ja takana on puutarha, jossa kannattaa myös käväistä. 

Onko muuten Suomessa museoissa tällaisia mukana kannettavia ipod-ääniopasteita, joiden kanssa voisi kiertää itsekseen? En tiedä enkö ole osannut vain pyytää niitä, vai eikö niitä ole?

We spent our last day with the rental car in St. Petersburg and decided to visit the Dali Museum. I was a bit skeptical, since the parking was 10 dollars and the tickets 24 dollars each. But even with the high prices, the place is definitely worth the visit. I took a free audio tour and got so much out of all the paintings. It's also a cool place architectually from inside and out. You should also visit the garden behind the building, that's pretty nice also.

Pictures: Tomi Taskula

Kommentoi