Ei, en etsi seuraa

DSC_4955.jpg

Vanha koulukaverini laittoi minulle viestiä viime viikolla yllättäen. En ollut kuullut kyseisestä kundista kymmeneen vuoteen, joten yhteydenotto oli yllättävä. Hän kertoi, että tuli mieleen laittaa viestiä, kun oli törmännyt profiiliini Hot or Notissa. Kysyin, että mikäs ihmeen palvelu tämä on? Ja kuulemma eräänlainen seuranhakupalvelu on kyseessä. 

Totesimme, että joku oli luonut sinne profiilin minun kuvilla ja myös koko nimelläni. Aluksi suhtauduin tähän melko rauhallisesti ja ajattelin, että laitan ylläpitoon viestiä kun pääsen kotiin. Kuviani on ennenkin käytetty ties millä sivustoilla aina irc-galleria-ajoista lähtien ja tiedostan että se riski on olemassa, kun itsestään yhtään mitään julkaisee internetissä. Ystäväni kuitenkin huomautti, että tässä ei ole kyse vain kuvista, vaan tämä henkilö voi myös aloittaa keskusteluita erilaisten tyyppien kanssa esiintyen minuna. 

En tiedä, miten palvelu toimii, mutta jos kyseessä on Tinderin kaltainen sovellus, on mahdollista että törmään johonkin ”matchiini” esimerkiksi yöelämässä. Koko ajatus puistatti minua, että jokin henkilö on varastanut identiteettini ja käyttää sitä luultavasti pahantekoon. Mitään muuta syytä en keksi siihen, miksi joku haluaisi esiintyä jonain muuna deittailupalvelussa? 

Onko teille käynyt vastaavia juttuja?

DSC_4957.jpg

DSC_4999.jpg

DSC_4996.jpg

DSC_4992.jpg

DSC_5005.jpg

DSC_5009.jpg

DSC_5021.jpg

Shoes- Adidas, Jacket – Monki, Dress – Gina Tricot, Shirt – Brandy Melville

Pictures: Sara/ Tickle Your Fancy

Kommentit (30)
 1. Nyt aiheeseen täysin liittymätön kommentti, mutta oon jo pitkään ihastellut miten hyvin tuo pinkki huumipuna pukee sua! Tajuton! <3 minkä merkin puna tuo on, entä sävy? 🙂

 2. Halooooooooooooo
  4.8.2016, 07:25

  Tuollaisesta täytyy tehdä rikosilmoitus!

  1. Lähesjuristi
   5.8.2016, 05:21

   Jep, rikoslain 38 luvun 9b pykälä tuli voimaan viime syksynä ja siinä säädetään identiteettivarkaus rikokseksi! Tosin rikoksen pitää aiheuttaa taloudellista tai muuta vähäistä suurempaa haittaa, että identiteettivarkaudesta voidaan tuomita sakkoon.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *