Enjoy life now, this is not a rehearsal

Olen lähipäivinä havahtunut elämän ohikiitävään nopeuteen. Ahdistavaa, luokkatoverini totesi. Omasta mielestäni ei niinkään. Tuo ajatus on se tarvittava tuuppaus, miettiessäni pitäisikö? Tottakai pitää ja mielellään nyt, heti. Koen olevani suhteellisen nuori, mutta tietyt elämän realiteetit tulevat muutamien vuosien päästä väistämättä vastaan.

Monta vuotta olemme puhuneet ystäväni kanssa lähtevämme jonain päivänä Jenkkeihin ajamaan Californian rannikko ylhäältä alas. Jonain päivänä. Kun koemme olevamme nuoria ja kuolemattomia, unohtuu usein se, ettei nuoruus kestä ikuisesti. Silloin saattaa yhtenä päivänä huomata, että tietyille asioille on jo liian myöhäistä.

Toki ajatus voi olla lohduton jonkun mielestä, mutta itse en näe sitä niin. Haluan vain hiukan ravistella itseäni (ja teitä) irti siitä sitku-elämästä. Kivatkin asiat vaativat hiukan uskallusta sitä ensimmäistä askelta ottaessa. Mitä isompi unelma, sitä pelottavampi ensiaskel.

Minulle on tällä hetkellä tärkeää matkustaa ja nauttia tämänhetkisen elämäni riippumattomuudesta. Sen takia käytän lähes kaikki rahani matkustamiseen. Ei se mene niin, että odottelen sitä hetkeä kun tililläni makaa muutama tonni ylimääräistä, ja keksin että "hei näähän voisi käyttää vaikka matkustamiseen". Saatan etsiä sopivia lentoja ja hotelleja vaikka 6 tuntia putkeen, kunnes löydän omalle lompakolleni sopivan vaihtoehdon.

Uskon, että monet antavat pienen epävarmuuden lannistaa jo ennen asioiden selvittelyä. Kerron nyt havainnollistavan esimerkin. Työkaverini kertoi lähtevänsä muutamaksi päiväksi New Yorkiin, koska enempään ei ole varaa. Hän laskeskeli, että edestakaiset lennot maksavat noin 700 €, ja hotelli Manhattanilla on halvimmillaan 150€/yö. Aloin etsiä hänelle sopivaa Airbnb-asuntoa ja lentoja sormet syyhyten ja lopulta löysin aivan upean asunnon downtownista ja todella hyvät lennot viikoksi, yhteishintaan 620 €.

Ennen siis kun olet valmis luovuttamaan unelmasi suhteen, tarkista onko se oikeasti niin mahdoton kuin kuvittelit?

Samaa sääntöä voi soveltaa ihan mihin muuhunkin unelmaan. Kuulen niin usein sanottavan "sitten jonain päivänä aion kyllä...". Kuitenkaan näiden unelmien eteen ei kamalasti tehdä töitä, vaan odotetaan että jonain päivänä se vain tippuu syliin. Jos siis unelmoit omasta asunnosta, maratonin juoksemisesta, ulkomaille muutosta, tai moottoripyöräkortin ajamisesta, ala tänään tehdä asioita sen saavuttamiseksi. Pidä palkinto mielessä, niin on helpo luopua muista asioista. Ota se ensimmäinen askel nyt.

Ja niin, me ostettiin vihdoin ne lennot. Olen keväällä 2 kuukautta pois Suomesta elellen juuri tämän hetken unelmaa. Siihen asti luovun viikonlopuistani, ravintolaillallisista, drinksuista ja kaiken muun paitsi ruoan ostamisesta. Eikä muuten haittaa yhtään!

Kuvat on Indonesiasta Gili Trawanganilta 4 vuotta sitten. Aivan huikea paikka sekin. Unelmarikasta sunnuntaita kaikille!

Kommentit

Diana (Ei varmistettu)

Oon vasta vähän aika sitten löytäny tieni sun blogiin ja pakko sanoa, et tää on ihan mahtava! ihanan motivoiva ja ajatuksia herättävä <3

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kun ihana kuulla!! <3 Kiitos kovasti ja tervetuloa lukemaan :)

HenriikkaV (Ei varmistettu)

Ihana teksti :) Tästä motivoituneena pistän itsellekin nyt matkakassan keräykseen, kaikki turha shoppailu kielletty kunnes Berliinin reissun rahat on koossa :) !!!

Elisa (Ei varmistettu)

Mahtavaa!!!! :) ps. ihanan näkönen mustikkapiirakkaresepti sulla blogissa!! :p

HenriikkaV (Ei varmistettu)

Kiitti :)

(Ei varmistettu)

Oot ihana ihana ihana. Ja omaat niin kovin samanlaisen suhtautumisen asioihin kuin minä... Aina sitä vain ei jotenkin muista että mikä tekee oikeasti onnelliseksi, kun jostain ihmeen syystä perustelee ettei pysty tekemään "sitä, tätä ja tuota" koska "tämä". Vaikka hyvin harvoin se "tämä" on oikeasti estävä tekijä, vaan ne on ne omat ajatukset. Kiitos tästä postauksesta! Loi taas uutta uskoa omaan tekemiseen ja tapaan elää. Välillä sitä tarvitsee muistutusta hyvinkin yksinkertaisista asioista ja sitä kautta taas saa puhtia ja rohkeutta toteuttaa omia unelmiaan!

Elisa (Ei varmistettu)

No voi ihana ihana ihana, KIITOS ! Ja kiva että kolahti ;) Oot ihan oikeassa! Välillä pitää muistutella itseään yksinkertaisista asioista :)

Anne (Ei varmistettu)

Hei! Ihana postaus!!! Mulla on unelma juuri sama pieni roadtrip. Tarkoitus olisi päästä reissu tekemään 2015 jolloin valmistun, mutta ajankohta riippuu paljon siitä miten nopeasti ehtii säästämään rahaa! Haluaisikin siis udella paljon te olette laskeneet budjettiinne..? :) Kiitos jos vastaat :) -Anne

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kun tykkäsit! :) No lennot maksoi mulla 600 euroa, lennän ensin Friscoon ja sitten Nykin kautta takaisin. Kämppikseni lentää Losista takaisin ja ne olivat suurinpiirtein saman verran. Auton saa vuokrattua parilla sadalla kahdeksi viikoksi niin, että palauttaa sen toiseen kaupunkiin. Avoauto oon siitä tuplat tai vähän päälle. Ja loputhan on sitten kiinni siitä, mitä siellä haluaa tehdä ja missä yöpyä! :)

--- (Ei varmistettu)

Hei! Mulla on myös tuo juurikin samainen unelma/suunnitelma! Tosin suunnitelmaan kuuluu roadtrip jenkeissä mut ei olla kaverin kanssa vielä ihan varmoja mistä ja minne :D Tarkotus ois lähteä keväällä 2016 ja matkakassa on tietysti jo mukavasti aluillaan ;) . Lukisin tosi mielelläni pitempääkin postausta teijän matkasuunnitelmista ja -ajatuksista. Tämä postaus ja kommentit motivoi taas laittamaan rahaa matkakassaan ja tosiaan välillä tarvii herättelyä että ostaako sen karkkipussin vai laittaako sen muutaman euron mielummin sitä matkaa varten. Ei oo varmaan vaikee päätös jos itsekuri riittää! ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Niinhän se on! Oon itse huomannut, että tulee aika pienellä toimeen silloin kun on joku mihin säästää. En saa nimittäin mistään materiasta samanlaisia fiiliksiä kuin mitä reissu tuo! Varmasti tulee vielä reissusta lisää juttua, viimeistään sitten reissun päältä ;)

Anu (Ei varmistettu)

Tosi motivoiva kirjoitus! Olen aivan samoilla linjoilla; miksi sysätä unelmia sinne jonnekin tulevaisuuteen, kun niitä voi toteuttaa tässä ja nyt! Jos haaveiden toteutusta siirtää vaan aina ''sitten joskus'' -aikaan niin usein ne jää toteuttamatta. Itse haaveilen jatkuvasti matkustamisesta ja ulkomailla asumisesta, kun taas mieheni on ollut sellainen ''no sitten joskus'' -tyyppinen. Olen aikani toitottanut juuri tätä ajatusta, jota tässä postauksessa käsittelitkin ja hänkin on viimein alkanut ottamaan askelia kohti meidän yhteisiä haaveita. Suunnittelemmekin nyt parhaillaan ulkomaille työharjoitteluun lähtöä pidemmäksi aikaa ja molemmat ovat yhtä innoissaan, kun tiedämme, että se ei ole ''silloin joskus'' vaan tietty päivämäärä on tiedossa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hahah, tiedän mistä puhut! Tuohon auttaa myös se, että alkaa tekemään itse niitä asioita mitä haluaa eikä odottele sitä toista. Kuulostaa ehkä karulta mutta se on parempi vaihtoehto kuin se, että katkeroituu sille toiselle jos itse on seikkailunhaluisempi. Aina löytyy joku jonka kanssa reissata, ellei yksin halua. Mutta ihana kuulla että olette nyt lähdössä työharjoitteluun ulkomaille! Se on mullakin ollut haaveena jo kauan, tai ylipäätään ulkomailla työskentely:)

Sirpa (Ei varmistettu)

Kiitos muistutuksesta! Ihanasti autoit kaveria!! :)
Niin se vaan menee ettei raha voi tehdä onnelliseksi, mutta rahaa kuluttamalla reissuun kasvaa se henkinenkin pääoma. Mun on tarkoitus lähteä reissuun poikaystävän kanssa ens kesänä. En vaan keksi, että minne:D
Toisaalta lohduttaa ajatus siitä, että on ainakin aikaa vielä kerryttää matkakassaa:)
Onko kellään mitään kohdevinkkejä kesän ajalle? Kreikka kiinnostaisi, mutta kauemmaksikin olis kaipuu ;)

Mistä Elisa etsit yleensä halvimpia lentoja ja hotelleja? Ihan perus momondo, ebookers jne?

Elisa (Ei varmistettu)

Oot ihan oikeassa! Mites Kroatia? Tai Kreikassa Mykonos :)

Käyn yleensä varmaan kaikki mahdolliset hakukoneet läpi :D Kilroylla ja Norwegianilla on hintakalenteri, mikä auttaa paljon jos on liikkumavaraa aikatauluissa. Ja sitten katson aina lentodiilit.fi ja perus momondot, supersaverit ja ebookersit tietty. Joskus kun on kohde mielessä, saatan laittaa googleen vaan vaikka "cheap flights to ....". Ja AINA ne lennot löytyy jossain vaiheessa ;)

Kivaa reissun suunnittelua!

(Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä, oli tossa semmosiakin sivustoja mistä en ollut vielä kuullut:)

Pitää seuraavaksi tutustua Mykonokseen ja Kroatiaan :)

Salla (Ei varmistettu)

Mä olen huomannut lykkääväni unelmien toteuttamista sen takia, että "nyt ei ole sopiva hetki". Tosiasia kuitenkin on, että täydellistä hetkeä ei tule ikinä.
Olin unelmoinut monta vuotta maratonin juoksemisesta. Aina ajattelin, että se on sitten joskus, todella kaukana tulevaisuudessa. Viime kesänä tajusin, kuinka monta vuotta on kulunut, ja aina vaan se tuntuu yhtä kaukaiselta. Sitten se vain iski tajuntaan, että mitä jos vuoden päästä olen vaikka halvaantunut? Sitten en olisi ikinä toteuttanut unelmaani. Ilmoittauduin maratonille, vaikka se tuntui pelottavalta. Nyt ei kuitenkaan kaduta yhtään, sillä minä tein sen, sain elää upean kokemuksen ja voin sanoa saavuttaneeni jotain suurta!

Elisa (Ei varmistettu)

Sinäpä sen sanoit! Ja hei kuinka mahtavaa, että juoksit sen maratonin!! Juuri tuollatavalla pitäisi ajatella kaiken suhteen. Ikinä ei tiedä koittaako se huominen päivä enää. Sen takia kannattaa elää NYT täysillä, eikä odotella jotain maagista hetkeä kun kannattaa alkaa toetuttaa niitä unelmiaan. :)

sisi (Ei varmistettu)

Ihana postaus!

Minua jännittää niinki vähäpätönen asia kun autokoulun aloittaminen, mutta nyt mulla ei ole enää vaihtoehtoja. Tänään menen ja alotan!
Olen myös välillä tosi epävarma osaanko jotain, onko minusta siihen, mitä jos epäonnistun ja kaikki pilkkaa mielessään. Täähän on ihan naurettavaa oikeesti :D nyt viimeistään se saa luvan loppua!

Toivon sinulle kaikkea hyvää elämääsi, olet upea ja ihana :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos ihana Sisi<3 hei tiedätkö mikä tohon auttaa? Kun miettii että mitäs sitten? Että mitä jos joku nauraa, olisiko se maailman pahin juttu? Jos joku nauraa muiden epäonnostumisille, on se sen verran hölmö tyyppi ettei sen mielipiteellä ole mitään väliä ;) ja loppujen lopuksi itse kuvittelee aina että ihmiset miettivät vaikka mitä, vaikka loppujen lopuksi kaikki on liian kiireisiä ajattelemaan itseään ja sitä mitä heistä ajatellaan :) leuka pystyyn vaan ja rohkeasti tekemään niitä juttuja mitä haluaa. <3

Janni (Ei varmistettu)

Herätti kyllä ajatuksia täälläkin suunnalla! Kiitos tästä, antoi todella lisäbuustia "lykätyille" haaveille ja tavotteille :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla!:)

Anna (Ei varmistettu)

Mä juuri avauduin ystäville mun pahasta sittenku-tavasta ja myöhemmin samana päivänä luin tämän tekstin. Oot niin oikeassa, on niin helppoa lykätä isoja asioita sinne turvalliseen "muutaman vuoden päästä"-aikaan. Minähän voin tehdä siistejä juttuja vaikka tältä istumalta ja saada jännityskutinat päälle saman tien! Blogisi on loppumaton inspiraation ja hyvän olon lähde, kiitos siitä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvä että tajusit! ;) Ja kiitos ihanista sanoista <3 Tosi kiva kuulla!!

norppi (Ei varmistettu)

WORD, mun mentaliteetti on täysin samanlainen. siitä syystä viime talvi ja kevät meni etelä- ja kaakkois-aasiassa, ja ensi talveksi taidetaan lähteä kiinaan, nepaliin, burmaan ja minne nyt mieli tekeekään. aina voi, jos haluaa, myös opiskelijabudjetilla. spontaaniuus on hyvästä, eikä kertaakaan ole kaduttanut!

Elisa (Ei varmistettu)

Oiiiiii!! Kuulostaa ihan täydelliseltä!! <3 Ja tosiaan, reissut harvemmin kaduttaa!

sanna (Ei varmistettu)

I'm sad. Pitää miettiä elämää uudestaan. Kuitenkin pian jo 26v. plakkarissa. Kaikki on jo niin tylsää. Pitäis elää eikä vaan könnätä.

Kommentoi