KUINKA PALJON ROHKEUTTA USKALLAT TÄNÄÄN JÄTTÄÄ KÄYTTÄMÄTTÄ?

Asioista etukäteen murehtiminen, on asia jota en oikein harrasta, enkä muista että olisin koskaan aiemminkaan sitä tehnyt. En halua ajatella kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, mitkä voivat mennä pieleen, sillä silloin en välttämättä koskaan tekisi mitään. Joidenkin mielestä ajattelutapani voi olla naiivi tai uhkarohkea, mutta en oikeastaan koskaan ota mitään liian suuria riskejä. En vain halua kutsua ongelmia sinne, missä niitä ei ole. 

Usein etukäteen murehtimista värittää pelot ja ennakkoluulot, jotka voivat olla todella kaukana todellisuudesta. Yleensä asiat eivät ole kuitenkaan niin vakavia. Missä vain voi kohdata epäonnistumisia tai odottamattomia asioita saattaa tapahtua. Silti niistä kannattaa mielestäni murehtia vasta silloin. Jos keskittyy kaikkiin mahdollisiin huonoihin puoliin, voi unelmiensa tavoittelu tuntua ihan mahdottomalta urakalta. 

Uskon, että jokaikinen joka on lähtenyt jahtaamaan omia unelmiaan, on jossain vaiheessa muutenkin ollut peloissaan. Jos unelmat eivät edes hiukan pelota, eivät ne ole tarpeeksi suuria. Pelkoa tietysti on monenlaista ja jos se on aivan lamauttavaa, saattaa se olla esteenä sinun ja unelmasi välillä. 

Unelmien tavoittelu vaatii siis aina uskallusta, muutenhan jokainen tekisi sitä. Joskus pelkona on epäonnistuminen tai mahdolliset riskitekijät, mutta myös itse unelman toteutuminen voi pelottaa. Olenkin sitä mieltä, että usein ne ketkä menestyvät elämässään, eivät välttämättä ole parhaita vaan heillä on eniten pokkaa ja rohkeutta tehdä asioita. Miten siis saada rohkeutta lähteä kohti unelmiaan?

Ensin tietysti kannattaa miettiä, haluaako unelman oikeasti toteutuvan vai onko se vain asia minkä haluaa pitääkin haavemaailmassa? Tällaisia voi olla vaikka ajatus siitä, että muuttaisi johonkin paratiisisaarelle, hyppäisi pois oravanpyörästä ja elättäisi itsensä siellä minimipalkalla tehden hanttihommia. Saatat tietää, ettet koskaan tule tekemään sitä, mutta herkuttelet välillä ajatuksella että sekin on mahdollista. Tällaisiakin unelmia saa olla, mutta on hyvä erottaa ne sellaisista, mitä oikeasti haluat saavuttaa. 

Kun unelma on selvillä, mielestäni ensimmäinen askel uskalluksessa on sanoa se ääneen jollekin. Silloin siitä tulee jotenkin todempi, julkisempi ja unelman sijaan se muuttuu tavoitteeksi. Ylipäätään mielestäni on hyvä avata suunsa, jos jotain haluaa. Joku saattaa nimittäin tietää juuri oikean reitin unelmiesi toteutumiseen, mutta ei vain tiedä sinun haluavan sinne. 

Minulle on jäänyt mieleen joitain vuosia sitten lukemani lehtiartikkeli, jossa oli haastateltu ihmisiä heidän viimeisinä hetkinään. Heiltä oli kysytty se, mitä he katuvat elämässään? Katumuksen aiheina olikin juuri ne asiat, jotka olivat jääneet tekemättä, kokematta tai kokeilematta. Sitä mietin aina, kun epäilys nostaa päätään. Mielummin kokeilen, epäonnistun, opin, teen uudestaan, onnistun, tajuan ettei se ollutkaan minua varten ja jatkan seuraavaan unelmaan, kuin mietin vuositolkulla uskallanko lähteä jotain asiaa tavoittelemaan. 

Joku lukijani on joskus jakanut tämän Tommy Tabermannin lausahduksen, joka sopii loistavasti tähän: "Epäröinnin kynnyksellä kysy itseltäsi, kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä”. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olet paras, tekstisi ovat todella inspiroivia! Vau!

Elisa Lepistö

Ihana, kiva kun luet <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Wau Elisa! Tää juttu kolahti! Hienoja ajatuksia, kyllähän nämä kaikki tietää, mutta hyvä, että joku muistuttaa.

Elisa Lepistö

Kiva kuulla! Tosiaan nää tuppaa välillä unohtumaan :)

Marianne (Ei varmistettu)

Aivan loistava teksti! Just tällasta motivaattoria kaipasinkin tähän päivään. Kiitos ihanasta blogista <3

Ps. Voisko tätä cosmon kommentointia tehdä paremmaksi, nyt jo neljäs yritys saada tätä kommenttia julkaistua..

Elisa Lepistö

Kiitos itsellesi! Voi hitsi, osaatko sanoa mitä se sanoo silloin kun et saa julkaistua? Laitan viestiä eteenpäin!

tippp (Ei varmistettu)

Itselläni isoin ongelma tuntuu olevan se oikeiden unelmien tunnistaminen. Tuntuu että haluaisin tehdä kaikkea mutta jotain on valittava ja mikään idea ei tunnu toista isommalta ja usein ne ovat aivan vastakkaisia keskenään. Miten itse tunnistat omasi vai onko sinulla samanlaista sekametelisoppaa päässäsi? :D

Elisa Lepistö

Moi! Todella tuttu ongelma. Itseäni on auttaneet seuraavat kysymykset: 

Mitä tekisit

Jos ei olisi minkäänlaista epäonnistumisen riskiä?
Jos olisit kymmenen kertaa älykkäämpi kuin kaikki muut?
Jos tililläsi oli sata miljoonaa? Mikä saisi sinut innokkaimmin nousemaan uuteen päivään?

kannattaa miettiä myös mikä olisi

-yksi paikka, jossa haluat käydä
-yksi asia, jonka haluat tehdä ennen kuolemaasi (elämäsi kohokohta)
-yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka päivä
-yksi asia, jonka haluaisit tehdä joka viikko
-yksi asia, jonka olet aina halunnut oppia

Näitä voi kirjoitella vaikka paperille ylös. Yleensä sitä tehdessä alkaa itselle selvitä paremmin, mitkä ovat niitä asioita, mitä oikeasti eniten haluaa :)

Anna H. (Ei varmistettu)

Olipas hyvää tekstiä ja minullekin tällä hetkellä ajankohtaista! :)

Kommentoi