Kun kaikki on pienestä kiinni

Hyppäsin eilen Patrickin kyytiin kaupungilta. Meidän oli tarkoitus mennä mustikkamaalle kuvailemaan. Hakaniemen torille kääntyessämme kulman takana olikin auto pysähtyneenä. Teimme äkkijarrutuksen ja saimme auton pysähtymään juuri ennen kuin olisimme osuneet seuraavaan autoon. Juuri kun ehdimme hengähtää läheltä piti -tilanteen takia, tunsimme että joku tulee kovalla vauhdilla meidän peräämme. 

Takaatuleva auto oli suuri hinausauto ja se tuli kovalla voimalla. Olimme niin lähellä edessä olevaa autoa, että räsähdimme samalla sen takaosaan. Mitään ei onneksi käynyt, lukuunottamatta kovia iskuja niskatukeen meillä ja edessä olevassa autossa. Autokin oli tilanteen jäljiltä vielä ajokunnossa, vaikka takaosa oli rytyssä, valot olivat hajalla ja etuosa lommoilla.

Kuitenkin hetken ehdin jo kuvitella, että se on menoa nyt. 

En ollut aiemmin ollut missään autokolarissa, joten olo on vieläkin vähän kummallinen. Mietin moneen kertaan, mitä olisi voinut käydä jos meillä ei olisi ollut turvavöitä. Olen aina todella tarkka turvavyön käytöstä ja taksimatkoillakin olen se ärsyttävä tyyppi joka pyytää muitakin laittamaan vyöt kiinni. Kuitenkin tämän tapauksen jälkeen muistaa taas, miksi se on niin tärkeä. 

Kävimme Dextrassa vielä tarkistamassa, ettei kolauksesta tullut mitään vammoja, eikä pääkään enää jomota tänään. Säästyimme siis todellakin säikähdyksellä. Nyt on kuitenkin vähän sellainen Frendien Rossin newfound respect for life - tyyppinen olo. Ja tietysti hurjan kiitollinen olo, ettei mitään sattunut. Se olisi voinut olla niin pienestä kiinni. 

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit

Hemppe (Ei varmistettu) http://mythinghenzu.blogspot.fi

Huh, hyvä ettei käynyt kuinkaan! Mä vedin oman vanhan autoni nelisen vuotta sitten pellolle, meni ympäri maantiellä ja suistui kun oli niin liukasta (tilannenopeus oli onneks todella hidas). Siinä lähellä oli sähkötolppa, jonka just ja just vältin. Siinä tilanteessa mä vaan kiitin onneani että olin ehjänä!! Autostakin meni pelkästään rekisterikilpi lommoille, joten jonkinlainen ihme siinä tais tapahtua. :D Mä oon kans kaveriporukassa se, joka tarkastaa että kaikilla on se turvavyö päällä!

Elisa Lepistö

Hui!! Sulla ollut kyllä hurjasti onnea matkassa! Onneksi ei käynyt pahemmin :) ja hyvä vaan että löytyy turvavyökyttääjiä :D

an (Ei varmistettu)

Täältäkin löytyy yks turvavyökyttääjä! Vajaa vuosi sitten jouduin itsekin kolariin jonka lopputuloksena jäi auto katolleen, ilman turvavyötä olisin siis vaan päätynyt pyörimään autossa, nyt onneksi jäin sitten turvavöihin roikkumaan ja oottelemaan apua. Tämäkin tapahtui alle minuutin jälkeen startista, joten mä oon myös se "ärsyttävä" kyttääjä joka vaatii laittamaan turvavyön ennen kuin auto liikkuu. Monilla kun on huono tapa laittaa vasta lähdön jälkeen ajeltaessa turvavyötä, jos mä näin olisin tehnyt en olisi selvinnyt. Onneks teilläkin oli onni matkassa, sekä muilla kolarin osapuolilla, tommoset asiat pistää aina paljon mietityttämään elämän haurautta!

Elisa Lepistö

Pistää tosiaan miettimään! Onneksi ei sulle käynyt pahemmin, kuulostaa hurjalta! Ja tosiaan, mullakin on huono tapa laittaa välillä vasta liikkeellä vyö kiinni. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin se onnettomuus sattuu. Tästä eteenpäin kiinnitän kyllä tuohonkin enemmän huomiota.

Kommentoi