Kymmenen syytä, miksi rakastan minua

 

 

Näin yhdessä hostellissa ilmoituksen "mental health mondays" ja päätin varastaa idean myös tänne blogin puolelle. Nimeä ei kannata ottaa liian vakavasti, vaan lähinnä tarkoituksena on jakaa täällä pieniä asioita joka maanantai, jotka ainakin omalla kohdallani parantavat henkistä hyvinvointia. 

 

Tänään ajattelinkin pohtia sitä, kuinka äärimmäisen tärkeää on tulla itsensä kanssa hvyin toimeen. Kun on sinut itsensä kanssa, on helpompi auttaa myös muita. Itsensä rakastaminen ei tarkoita sitä, että maailma pyörisi vain oman navan ympärillä. Päin vastoin mielestäni epävarmana ajatukset pyörivät paljon enemmän itsessä, omissa puutteissa, heikkouksissa ja siinä, mitä muut itsestä ajattelevat. Kun arvostaa itseään, on helpompi jakaa sitä huomiota myös muille. Haastankin sinua tänään miettimään vähintään kymmenen asiaa, joista pidät itsessäsi.

 

Mitä vaikeammalta tuntuu keksiä positiivisia puolia itsessään, sen tärkeämpää se on tehdä.   Suomalaisten on usein vaikea kehua itseään, mikä on vähän hölmöä. Pelätään niin paljon sitä itserakkaus sanaa, että mielummin keskitytään puhumaan kaikista huonoista puolista. Suhde omaan itseen on kuitenkin elämän tärkein, ja siitä syystä olisi ihan aiheellistakin rakastaa itseään. Sen takia ajattelinkin nyt kertoa kymmenen kohtaa, mistä pidän itsessäni. Jos tuntuu, että itsestään ei löydä mitään hyviä puolia, voi apua pyytää vaikka omilta vanhemmiltaan. Kun vauhtiin pääsee, huomaa että niitä onkin vaikka kuinka paljon.

 

  • Olen taitava priorisoimaan asioita. En käytä kamalasti aikaa asioihin, joilla ei ole kokonaiskuvan kannalta suurta merkitystä. Uskon tämän olevan yksi niistä syistä, miksi bloggaaminen sopii minulle hyvin. En mieti liikaa kuvien muokkausta tai tekstien parasta mahdollista kirjoitusmuotoa, vaan tärkeintä minulle on saada asioita tehtyä. Pidän kovasti tästä piirteestä itsessäni.
  • Olen myös hyvällä tavalla huoleton. En ota turhia riskejä, mutta en myöskään murehdi asioista, joille en voi tehdä mitään. 
  • Osaan melkein poikkeuksetta aina nähdä asioissa jotain positiivista, mikä tekee omasta elämästäni melko mukavaa. 
  • En myöskään lannistu kamalasti vastoinkäymisistä, vaan pääsen niiden yli todella nopeasti. Jos suunnitelma A ei toiminut, hylkään sen nopeasti ja alan miettiä seuraavia vaihtoehtoja. 
  • Olen lempeä itselleni, eikä päänsisäinen puheeni ole lannistavaa, vaan tsemppaa minua päivittäin tekemään asioita.
  • Huolehdin kehostani ja viihdyn vartalossani hyvin. En kiinnitä huomiota ”virhekohtiin” sillä koen niiden tekevän minusta persoonallisen. 
  • Pystyn nauramaan itselleni ja parasta onkin pilailla omalla kustannuksella. Puhelimen musitiin on tallentunut jos jonkinlaista kuva- ja videomateriaalia, joille on naurettu myöhemmin vedet silmissä. Poikaystäväni puhelin on täynnä pilakuvia minusta, joista on saatu meemi jos toinenkin aikaiseksi. 
  • Olen aina valmis seikkailuun, ja muutenkin melko ennakkoluuloton uusien asioiden kokemisessa. Tämän takia olen päässyt kokemaan vaikka mitä hauskaa, mikä olisi muuten saattanut jäädä kokematta.
  • Osaan olla aidosti iloinen muiden saavutuksista, eikä kateus vaivaa minua. Tämän ansiosta on helppoa tulla onnelliseksi nähdessään muiden saavuttavan unelmiaan. 
  • Viihdyn todella hyvin omassa seurassani, mutta en ahdistu suuressa porukassakaan. 

 

Näitä miettiessä tuli aika voittamaton olo. Kun keskittyy hetkeksi miettimään itsessään positiivisa puolia, tulee sellainen fiilis, että pystyy mihin vain. Suosittelen lämpimästi muitakin tekemään näin, vaikkapa vain ihan mielessään.

 

Kira, Sara, Alexa, Nata, Vilma ja Venla mitkä ovat teidän parhaita ominaisuuksianne? Haastan myös muut bloggaajat kertomaan omat hyvät puolensa julkisesti! Laita kommenttiosioon linkki omaan postaukseen, mikäli kirjoitat oman listasi. 

I am starting a weekly posts named Mental Health Mondays. The idea is to share little things that could help us feel better. This week I challenge you to list at least 10 things that you love about yourself. The harder it is, the more you should do it! 

 

Kommentit

EricaK
EricaK

Omia hyviä puolia luetellessa tulee kieltämättä voittamaton olo. Toivottavasti useammat miettisivät asiaa ja päästäisivät irti omista epävarmuuksistaan, olis kaikilla paljon mukavampaa :)

Elisa Lepistö

Niinpä! Sitten vaan Erica omaa listaa blogiin kehiin ;) 

EricaK
EricaK

Voisinpa laittaakin! ;)

Jennun (Ei varmistettu)

Mielettömän huikea uusi banneri! Olet upea, aivan kuin malli :)

Elisa Lepistö

Voi äääk, kiiitos! <3

Mari_DBHH
marinadi

Tulipa hyvä fiilis tästä postauksesta! Varsinkin, kun makaan parhaillaan flunssassa kahden peiton alle kääriytyneenä ja olo on ainakin fyysisesti surkea. Täytyypä ottaa työn alle kirjoitella tällainen postaus jossain vaiheessa myös itse!

Olen lukenut blogiasi todella pitkään ja on osittain juuri sen ansioita, miksi minäkin allekirjoitain esimerkiksi tuon kohdan, etten lannistu kovin helposti epäonnistumisista. :) Juuri viime perjantaina sain kuulla, että haaveilemani kesätyöpaikka meni sivu suun ja huhtikuussa valmistuvana maisterina olen käytännössä ihan tyhjänpäällä ainakin toistaiseksi. Surin ja stressasin asiaa sen yhden päivän, kunnes ymmärsin, että kaikella on varmasti tarkoituksensa ja ehkä tämän myötä ovi aukeaa johonkin muuhun, paljon parempaan.

Kiva kun bloggaat Lilyssä ja kaikkea hyvää! <3

Elisa Lepistö

Ounou, tsemppiä hurjasti sairaspedille! Ja JUST noin, vaikka ärsyttää nyt niin luultavasti myöhemmin elämässä tuut miettineeksi että olikin onnenpotku ettet saanut sitä ensimmäistä työpaikkaa <3 onnea uuden kesäduunin löytämiseen ja kiitos hurjasti <3

Elisa Lepistö

Superia, ja niiin hyvä teksti! <3

Lina-Maria (Ei varmistettu)

"Kun on sinut itsensä kanssa, on helpompi auttaa myös muita. Itsensä rakastaminen ei tarkoita sitä, että maailma pyörisi vain oman navan ympärillä. Päin vastoin mielestäni epävarmana ajatukset pyörivät paljon enemmän itsessä, omissa puutteissa, heikkouksissa ja siinä, mitä muut itsestä ajattelevat. Kun arvostaa itseään, on helpompi jakaa sitä huomiota myös muille."

Siis aivan mahtavasti kirjoitettu tuo kappale!! :D Jotenkin todella hyvin olet muotoillut lauseet ja tuot ajatuksen esille.

Näen asian samalla tavalla. Erityisesti viime aikoina olen tiedostanut tämän omassa elämässä.
Olen tiedostanut olevani tosi negatiivinen ja jostain syystä painan itseäni alas negatiivisella ajattelulla ja se myös heijastuu heti siihen miten näen maailman ja muut ihmiset ympärilläni. Kun näen itsessäni vain huonoja juttuja ja parantamisen varaa, näen samaa myös ympärilläni jatkuvasti. Se on todella väsyttävää niin itselleni kuin muillekin. Olenpa siis päättänyt, että haluan muuttaa sisäisen ääneni positiivisemmaksi. Taidan ottaa haasteen vastaan ja aloittaa huomisen aamun pohtimalla hyviä juttuja itsestäni. :)

Kiitos hyvästä blogista. Tämä Mental Health Monday on kiva idea! Seuraavia maanantaita odotellessa.

Elisa Lepistö

Ihana kuulla, että olet päättänyt muuttaa sisäisen äänen positiivisemmaksi. Omien ajatusten kanssa on kuitenkin kokoajan, joten on mukavampaa jos seurana on joku positiivinen tyyppi. Ja oot niin oikeassa tuossa, että ympärillään huomaa juuri ne asiat, joihin mielessään keskittyy. Enkä ollut ajatellut tuota noin, mutta mitä vähemmän itseään moittii, sitä vähemmän virheitä huomaa muissakaan. Mielenkiintoinen juttu! 

Kiitos sulle kommentista ja ihanaa kun tykkäät <3

miiademadrid (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/miiademadrid/
Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Tykkäsin, nappasin, postasin! <3

 

Elisa Lepistö

Hienoa! Mahtiteksti kuvineen! <3

liisis

Tää oli ihan huippu, itsekin oli pakko tehdä oma!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava kirjoitus ja siistit kuvat.
-Isla

http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pyllisteletko.html

ElizabethRinne

Tärkeä kirjoitus, joten itsekin kirjoitin aiheesta :-)

Kommentoi