LIFE IS BETTER IN FLIP FLOPS

Kaikki on täällä jotenkin hullunkurisesti. Minä, joka valvon mieluiten myöhään, olen kiukkuinen aamuisin, enkä osaa juoda vettä, olen täällä ollessani nukahtanut yhdeksältä, herännyt kuuden ja seitsemän välissä hyväntuulisena, ja juonut ensimmäisen litran vettä jo ennen aamukahdeksaa. 

Tämä Santa Teresan elämäntyyli tuntuu sopivan minulle paremmin kuin mikään muu pitkään aikaan. Niskasärkynikin on jo voiton puolella ja olen päässyt pitkästä aikaa treenaamaan. Hektisen New Yorkin jälkeen tällainen mielen rauhoittaminen ja vartalon helliminen tuntuu erityisen hyvältä. Täällä jotenkin kaikki vastaantulijat näyttävät hyvinvoivilta ja onnellisilta. Sellainen energia luo itselleenkin hyvän olon. 

Puhuimme juuri siitä, kuinka ihminen vain voi paremmin, silloin kun saa olla ulkona paljon, syödä puhdasta ruokaa ja liikkua tarvitsemallaan tavalla. Helposti nämä asiat unohtuvat, kun palaa Suomeen ja sitä ihmettelee, minkä takia kärsimme huonosti toimivista vatsoista, unettomuudesta, tai säryistä. Joskus ongelmiin on todella yksinkertaisia ratkaisuja. 

Asuntomme on melko alkeellinen, ja suihkukin on vain sellainen putki, josta tulee kylmää vettä. Täällä on kuitenkin kaikki tarvitsemamme, eikä tuollaisilla asioilla ole loppujenlopuksi kauheasti väliä. Meillä kävi vielä todella hyvä tuuri, kun kysyimme kämpän vuokranneelta naiselta, voisimmeko sittenkin viipyä kuun loppuun ja tässä ei ollutkaan tilaa. 

Hän tarjosi meille paljon isompaa loftia, joka on ihan tässä vieressä, mutta paljon paremmassa kunnossa. Tämä meidän asuntomme oli listattu airbnb:ssä 28 dollaria/yö ja uusi asuntomme 70 dollaria/yö. Hän sanoi, että saisimme sen kuitenkin siihen 28 dollarin hintaan. Muutamme sinne luultavasti huomenna. Tänään olisi tarkoitus varmaan päästä taas laudan päälle. Melko jännittävää, kun edellisestä kerrasta on kohta kaksi vuotta. 

Nyt lähden päivittäiselle kävely-/tutkimusretkelleni. Energistä viikon alkua!

Kommentit

Missa (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Näyttää juuri sellaiselta mitä itsekin nyt kaipaisi... Me ollaan toukokuussa lähdössä johonkin lämpimään rentoutumaan kuukaudeksi ja nyt Costa Ricakin alkaisi kiinnostamaan.. Osaatko sanoa yhtään hintatasosta? Ollaan siis mietitty että vuokrattaisiin asunto ja asuttais siellä se kuukausi ja oltais ihan rauhassa. Mielessä on pyörinyt Borneo, Gilin saaret, Meksiko ja nyt sitten Costa Ricakin. Kun vaan olis aikaa kaikille! 

Elisa Lepistö

Hintataso on mun mielestä aika kova. Airbnb:stä kannattaa katsella vähän kämppiä etukäteen. Siitäkin saa jo aika hyvää käsitystä hinnoista. Ruoka maksaa ravintolassa yleensä 4-5000 colonesia, mikä on n. 7-10 euroa. Joten jos syö kaikki ateriat ulkona, voi mennä aika paljonkin rahaa. Myös vesi on yllättävän kallista :D Toisaalta, nyt taitaa olla vielä high season, joka tietty nostattaa asumisen kustannuksia. Veikkaan, että Nicaraguassa hintataso on paljon alempi. Suuntaamme sinne parin viikon päästä kuukaudeksi, joten tiedän sitten enemmän. Kaksi kertaa Gileillä oltuani veikkaan, että vaikka ne saaret ovat ihan paratiiseja, voi kuukaudessa aika käydä vähän pitkäksi. Mutta jos haluaa tosiaan vain ainoastaan rentoutumaan, onnistuu se varmasti hyvin sielläkin :)

Mirjam (Ei varmistettu)

Minäkin oon tätä vaihtovuotta käydessäni huomannut, kuinka väärinpäin kaikki on. Itsehän euroopan sisällä ollessani ja tutussa maassa en ole paljoa joutunut uusia asioita opettelemaan, mutta kulttuuriero on ihan tosi iso. Vaikka syön aivan normaalisti ja urheilen(mitä suomessa en niinkään harrasta) nousee painoni jatkuvasti, täällä myös kun kaupungit on erilaisia, kaikki asuu kaupungissa vaikka asuisi maalla :D ja suomalaiselle lyhyet matkat on täällä pitkiä. Pieniä mutta niin isoja eroja!

Voi kunpa itsekkin saisi joskus rahaa ja aikaa tuollaiselle matkalle...onneksi on vielä koko elämä edessä. Joku oli kysynyt juuri tuosta rahasta ja muusta, että kuinka onnistutte ja kuinka hoidatte ne asiat. Niin oletko kirjoittamassa siitä enempää?

Elisa Lepistö

Alkoi kiinnostaa, että missä maassa olet? :) Ja juu vastasin näin: Heips! No tällä hetkellä emme periaatteessa ole lomalla, vaan teemme kummatkin töitä päivittäin Suomeen päin. Loppujen lopuksi täällä menee päivittäin varmaan vähemmän rahaa kuin Suomessa, jos haluaa reissata pienemmällä budjetilla. Tässä postauksessa olen kirjoittanut käytännön vinkkejä siihen, miten voi reissata halvemmalla: http://www.cosmopolitan.fi/blogit/startlivingyourbestlife/reissu_raha :) Toivottavasti siitä on jotain apua!

Mirjam (Ei varmistettu)

Toivottavasti katsot näitäkin kommentteja. Mutta Saksassahan minä, varmaan jäit tuota kaupunki-maalla asumista miettimään, kun täällähän on kaikki vähintäänkin kyliä. Ettei sellaisia yksinäisiä mummonmökkejä perunamaalla keskellä metsää ole ja maatilatkin ovat yleensä ihan siinä kylässä/kaupungissa kiinni.
Pitääkin katsoa tuo, varmaan olen joskus lukenut, muttei tullut mieleen. Kiitos! :)

Emmuli1 (Ei varmistettu)

Sun blogi on yks parhaista! Unelmat on tehty toteutettaviksi! Inspiroivaa, niin inspiroivaa lukea postauksia! Muuta en tällä hetkellä osaa sanoa, kun oon niin pakahtunu onnesta näistä postauksista :) jonain päivänä irrottaudun itsekin Suomesta ja lähen seikkaileen!

Elisa Lepistö

Ihana kuulla! <3 Kiitos paljon!

Kommentoi