Mental Health Monday: 11 rules for a happier life

Kukaan muu ei voi pitää huolta hyvinvoinnistamme, kuin me itse. Toki toisen huolestunut kysymys voinnista voi olla se tuuppaus, joka saa ottamaan itseään niskasta kiinni ja tekemään omassa arjessaan jonkinlaisia muutoksia. Kuitenkin loppupeleissä me olemme vastuussa siitä, miten voimme. Vähän jopa naurattaa kirjoittaa näitä, sillä olen ajanut itseni ihan loppuun tekemällä lähiaikoina niin paljon kaikkea. Siitä oikeastaan sainkin idean kirjoittaa muutamia "sääntöjä", mitkä ainakin omaa hyvinvointiani lisäävät. 

 1. Opi sanomaan "ei", silloin kun se on tarpeellista. Kaikkeen ei voi, eikä tarvitsekaan venyä. Kun oppii kieltäytymään sellaisista jutuista, joihin ei riitä oma energia, helpottuu elämä aika lailla. 
 2. Ole läsnä kussakin hetkessä. Klisee, mutta totta. Kun astut ulos ovesta, haistele ilmaa, nosta katse kengistä ylös ja tarkkaile ympäristöä. Kun näet ystäviäsi, älä mieti hoidettavia askareita tai vilkuile puhelinta. Ainoa hetki, millä on väliä on se, mikä on juuri sillä hetkellä käsillä. 
 3. Kohtele itseäsi armollisesti. Kun puhut mielessäsi itselle, puhu niin kuin puhuisit jollekin hyvälle ystävällesi. Älä tuomitse, moiti tai pilkkaa, vaan kannusta, rohkaise ja sano "ei haittaa" kun joku asia meneekin huonosti. Olet itsesi kanssa koko loppuelämäsi, joten kannattaa rakentaa sellainen mukava, lämmin suhde. 
 4. Tee levosta ja omasta jaksamisestasi prioriteetti. Mikään ei ole tärkeämpää kuin oma jaksaminen, sillä kukaan muu ei voi sitä puolestasi tehdä. Jotkut jaksavat tehdä enemmän kuin sinä, mutta sillä ei ole mitään väliä. Kuuntele kehoasi ja mieltäsi ja lepää silloin kun on sen aika. 
 5. Mene ulos ja vedä keuhkot täyteen raitista ilmaa. Jos jokin asia ahdistaa, menen keskuspuistoon pitkälle kävelylle ja istun jollekin kalliolle missä ei näy ketään muita. Sen jälkeen on aina parempi olo. 
 6. Älä vertaa itseäsi muihin. Aina löytyy joku parempi, fiksumpi, menestyneempi tai hauskempi, mutta se ei tarkoita että itse olisi jotenkin huono. Kun keskittyy omaan tekemiseen ja sen parantamiseen, pääsee paljon pidemmälle kuin silloin kun katselee vain mitä muut puuhaavat. 
 7. Arvosta sitä, mitä sinulla on yhtä paljon kuin Bachelor Juha. Meillä on niin monta syytä olla ihan älyttömän kiitollinen, ja kun niille suo edes lyhyen hetken miettiessään niitä, kohenee olo todella nopeasti.
 8. Opi pyytämään apua muilta ihmisiltä. Kaikkeen ei tarvitse pystyä yksin. On täysin ok pyytää apua, silloin kun omat rahkeet eivät johonkin riitä.
 9. Muista pitää hauskaa, äläkä ota kaikkea niin vakavasti. Naura paljon ja myös itsellesi. 
 10. Liiku tavalla tai toisella, joka tuntuu hyvältä. Oli kyseessä sitten pyöräily, sulkapallopeli, juoksulenkki tai tankotanssitunti, tee jotain mikä saa sinut liikkeelle. 
 11. Pidä ympäristösi puhtaana, oli sitten kyseessä kotisi tai muu paikka jossa vietät paljon aikaa. Tukkoisesta ympäristöstä tulee myös tukkoinen mieli. Viime viikolla minulla oli niin kiire, että kotimme oli ihan kaatopaikkana. Huomasin etten päässyt iltaisin edes rentoutumaan kun ympäristö oli ihan kaaoksena.

No one else can be in charge of our wellbeing than ourselves. I've been really tired lately, beacause I've had so much going on and I haven't had time for myself. That's how I got the idea to list these kind of "rules" for a happier life. If I want some changes, I have to do it MYSELF. 

1. Learn how to say no.

2. Be present.

3. Be kind to yourself. 

4. Make rest your priority.

5. Go outside. 

6. Don't compare yourself to others.

7. Be grateful about all the things you already have.

8. Don't be afraid to ask for help. 

9. Don't be so serious. Laugh a lot, also for yourself.

10. Exercise. Wether it is riding a bike or taking a dance class, do something that makes you want to move.

11. Keep your surroundings neat.

 

Dress  - Samosøe samsøe , Shoes - Steve Madden, Hat - Camden Market, London

Pictures: Sonja Hannus

 

 

Kommentit

S.H. (Ei varmistettu)

Oot niin käsittämättömän siisti tyyppi! Tää postaussarja on mun lemppari ikinä ja ihailen kympillä sun asennetta. Mua välillä ujostuttaa kehua ihmisiä näin paljon mutta oot niin kehusi ansainnut että nyt annan vaan mennä, WOOO MENTAL HEALTH MONDAYS :D

Elisa Lepistö

Voi ihana!!! Kiitos miljoonasti <3 ihana kun kerroit! Ja mahtavaa viikon alkua!

Saranda
Tyhjä ajatus

Allekirjoitan jokaisen kohdan, vaikka välillä ne lipsahtaa omastakin mielestä pois. Kiitos tärkeistä muistutuksista! :) 

Elisa Lepistö

No sepä se! Välillä kun on ajanut itsensä ihan rikki, on hyvä vähän muistutella mistä se voisi johtua <3

Pihlis (Ei varmistettu) http://pihlahelena.blogspot.com

Hyviä kohtia kaikki! Vaikka liian moni noista välillä unohtuukin.. Pitäisi laittaa johonkin seinälle ylös :) JA ei vitsi mitä ihania kuvia!! Upeita, näistä välittyy ihanan levollinen tunnelma &lt;3

Elisa Lepistö

Kiitos Pihlis! <3

Iirissss (Ei varmistettu)

Viisaita sanoja taas, kiitos ihana Elisa! Nää mental health mondayt on ihan mun lemppareita &lt;3

Elisa Lepistö

Kiitos itsellesi! <3 kiva kun luet! :)

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Tästä jäi niin kiva fiilis!

Mahtavaa päivää ja alkavaa viikkoa!

Elisa Lepistö

Ihana kuulla! Kiitos samoin :)

 

Kommentoi