Mental Health Monday 2

mentalhealthmonday.jpg

 

Viime maanantaina kerroin aloittavani juttusarjan Mental Health Monday ja haastoin teitä kirjoittamaan hyvistä puolistanne. Nyt olisi vuorossa listata asioita, joista olette kiitollinen. Varsinkin silloin, kun on huono päivä, huomaan oloni kohentuvan huomattavasti miettien asioita joista voin olla kiitollinen. Silti niitä kannattaisi listailla mielessään päivittäin. 

 

Jotkut pitävät kiitollisuuspäiväkirjaa, johon laitetaan muistiin vain mukavia asioita. Toinen lähestymistapa on miettiä esimerkiksi kolme kivaa hetkeä kuluneesta päivästä. Hyvät hetket voi esimerkiksi jakaa asuinkumppaninsa kanssa ja onnellisuus tuplaantuu. Huonoina päivinä niitä voi olla vaikeampi keksiä, mutta ihan varmasti jotain keksii siitä kurjimmastakin päivästä. Tällä tavalla saamme itsemme viritettyä sellaiseen tilaan, jossa on hyvä olla. 

 

Eikä niiden asioiden niin kummallisia tarvitse olla. Itseäni aina vähän ärsyttää sellainen suomalainen valituspuhe. En usko sellaiseen ”hyväksy kaikki asiat sellaisina kuin ne ovat” -ajatteluun. Joskus on ihan ok miettiä, että hei tähän en ole tyytyväinen, teenpäs jotain muutoksia asian suhteen. Silti niihin epäkohtiin ei tarvitse jäädä vellomaan, vaan iloita mielummin niistä asioista, jotka ovat hyvin tai joita voi halutessaan muuttaa. 

 

Useimmilla meillä on kuitenkin se tilanne, että aamulla saa herätä sängystä, joka on asunnossa jossa on talvellakin tarpeeksi lämmin. Suihkusta tulee yleensä lämmintä vettä ja vielä sopivalla paineella. Lautaselle saa ainakin jonkinlaisen annoksen ruokaa joka päivä ja jos hyvin käy vielä useamman kerran päivässä ja jopa sellaista ruokaa jota mielellään itse syö. 

Last week I encouraged you to list 10 things about yourselves that you love. This week were going to do the same with things we are greateful of. Especially when you’re having a rough day, it’s important to remind yourself of all the great things that you have in your life. 

Kommentit (10)
 1. Tuosta kuvasta tuli levollinen fiilis tänne asti, ihan mahtava otos! Kirjoitat asiaa jälleen kerran.

  -Isla

  http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html

  1. Ihana kuulla! 🙂 Kiva kun luit!

 2. Heippa Elisa! Pidän mielettömän paljon tästä Mental Health Monday-postaussarjasta. Luen tällä hetkellä muun muassa ”Läsnäolon voimaa” ja yhtä toista self help-opasta. Kirjojen lukemisen ja sinun postausten tukemana olen saanut paljon positiivista otetta elämään ja tajunnut itsestäni hurjasti uusia puolia niin hyvässä kuin pahassa. Henkinen kasvu ja kiitollisuus tässä elämässä jäävät niin helposti arjen askareiden jalkoihin.

  Kävinkin aiemmin kuukausia sitten, syksyn puolella, sinulle jo kommentoimassa, kuinka olin syksyllä innoissani aloittanut saliharrastuksen. Pientä taukoa on tullut alkutalven kuukausiin, mutta sehän on nyt vain inhimillistä. Pitää tehdä niin kuin kropassa tuntuu hyvälle ja antaa sille tarvittava lepo, kun se sitä kaipaa. Mutta täällä Suomessa esiin tullut kevätaurinko on antanut uutta voimaa ja energiaa käydä lenkkipoluilla ja saliharrastuskin on pikku hiljaa palaillut takaisin kuvioihin. Kun mieli voi hyvin, resursseja tehdä asioita on rutkasti enemmän!

  Olen kiitollinen monestakin asiasta: avopuolisosta, omasta kauniista ja turvallisesta kodista ja paikkakunnasta, puhelinsoitosta ystävien kanssa, siitä että voin ja saan liikkua ilman verenmakua suussa, vaikka rahasta on välillä puutetta riittää siitä terveelliseen ja maukkaaseen ruokaan.

  Olen tällä hetkellä työttömänä, mutta luotan siihen että löydän oman paikkani varmasti, kunhan olen sitkeä ja kärsivällinen. Työttömyyden etuna on se, että aikaa jää lukemiselle ja luovalle ajankäytölle, mikä pitää mielen virkeänä.

  Kiitos Elisa, että haastat meidät katsomaan elämää itsemme ulkopuolelta ja pohtimaan, kuinka elämän epäkohdan voisi kääntää positiivisemmaksi tai edes siedettävämmäksi. Sinulla on vahva ja johdonmukainen kirjoitustyyli, pidä siitä kiinni.

  Aloitan aamuni lukemalla uusimman tekstisi aamukahvin kera, en ole kertaakaan murjottanut vain aina jopa kurjuudenkin hetkellä olen loppujen lopuksi poistunut hymy huulilla blogistasi inspiroituneen postauksen jälkeen.

  Ihanaa loppumatkaa sinulle Elisa. Viettäkää unohtumattomia hetkiä poikaystäväsi kanssa auringon lämmössä ja Nykin sykkeessä. ♥

  1. Voi miten ihanan positiivinen kommentti! Tuli tosi hyvä mieli tästä, kiitos kun kirjoitit <3 Mahtava kuulla että kevätaurinko on antanut energiaa, se on kyllä joka kevät yhtä kummallisen voimakas! Ja ihan oikeassa olet, kroppaa kannattaa aina kuunnella ja tehdä niissä puitteissa, mitkä itselleen tuntuu hyvältä. Kiva kuulla, että ole löytänyt työttömyydestä positiivisia puolia. Niinhän kaikilla asioilla melkein on! Ihanaa kevättä sinne! <3

  2. Pakko itsekin hehkuttaa ihanan positiivista kommenttia! Ja itsekin työttömänä olleena voin sanoa,että kannattaa nauttia ja ottaa kaikki positiivinen irti siitä ajasta,sillä kaikki tulee menemään just niinkun pitää ja oikea työpaikka osuu kohdalle kun sen aika on 😉 ihanaa kevättä kommentin jättäjälle ja myös elisalle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *