Mental Health Monday 6

DSC_5352.jpg

Taas olisi vuorossa Mental Health Monday!

Huomaan itse välillä ajautuvani sellaiseen arkeen, mikä ei tunnu antavan minulle kamalan paljon. Siis sellaiseen rutiininomaiseen suorittamiseen, jossa päivä täyttyy niistä pakollisista asioista, joiden jälkeen tulee vain lojuttua esimerkiksi television edessä. Usein kyse ei ole edes siitä, etteikö olisi mahdollista rakentaa arkeaan paremmin. Sitä on vain jotenkin urautunut tekemään asiat tietyllä tavalla.

Tällaisina hetkinä otan kynän ja paperin esiin ja mietin, mitkä ovat niitä asioita jotka tekevät minusta onnellisen? Minkä parissa koen olevan helppo hymyillä? Kenen seura saa minut tuntemaan iloa ja hyvää mieltä?  Teen listan näistä asioista. Urheilu, hyvät ystävät, maukas ruoka, musiikin kuuntelu, kirjojen lukeminen, luovat harrastukset ja syvälliset keskustelut saavat ainakin oman fiiliksen kattoon. 

Sitten teen listan asioista joita teen päivittäin. Joskus listasta tulee melko tylsä: kaupassa käynti, ruoanlaitto, uutisten lukeminen, töiden tekeminen, television katselu ja netissä surffailu. Kun kummatkin listat ovat valmiita, vertaan niitä ja mietin, miten ensimmäisen listan asioita saisi ujutettua enemmän päivittäin tehtävien juttujen piiriin. Monesti kyseessä on vain organisointikysymys. Töiden tekemiseen voi yhdistää musiikin kuuntelun, kaupassakäynnin voi korvata lounastreffeillä ystävän kanssa, telkkarin katselun sijaan voi lähteä treenaamaan ja nettisurffailun voi korvata hyvään kirjaan syventymällä. 

Paras tilanne on tietysti sellainen, jossa ensimmäinen ja toinen lista näyttävät samalta!

Joskus niitä lempijuttuja pitää ihan aikatauluttaa omaan elämäänsä, sillä eivät ne aina tule luonnostaan. Rankan päivän jälkeen sohvalle lösähtäminen tuntuu paljon paremmalta vaihtoehdolta kuin treenaamaan lähteminen, vaikka siitä saattaisi tulla paljon parempi mieli. Oli kyseessä mikä tahansa, mistä koet saavasi hyvää mieltä ja lisää energiaa, kannattaa sille järjestää oma paikkansa arjessa. 

 

Today I challenge you to make two different lists. First, a list of things that makes you happy. Who makes you fell good? What makes you smile? Then, a list of things you do daily. Compare the lists. If they look similar, great! If they are completely different, try make adjustments to your daily schedule to add more things from the first list to the second one. 

mentalmonday.jpg

DSC_5319.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Jotenkin lohduttavan konkreettinen postaus, kiitos! 🙂 Pitäis varmaan tehdä samankaltainen lista kun itsekin rutinoidun niin helposti ja annan esim. telkkarin ottaa vallan jos vähän väsyttää 😀

    1. Joo sitä helposti urautuu tekemään sellaisia asioita arjessa, jotka eivät edes tee onnelliseksi. Sen takia on välillä hyvä vähän miettiä, onko niitä omia onnentuojia omassa arjessa ja voisiko niitä lisätä? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *