Mental Health Monday: Spontaaniudesta

12507458_10154470386588574_2826805108517348987_n.jpg

Viime viikonloppu oli yksi kesän parhaista ja suurena tekijänä sen onnistumisessa oli vähäinen suunnittelu. Kaikki päätökset tuli tehtyä fiilispohjalta ja kuunneltua tunnetta enemmän kuin järkeä. Välillä on kiva suunnitella tarkkaan joitain asioita, mutta silloin niiden onnistumisessa on myös kamalasti paineita. Kasataan jo entuudestaan odotuksia johonkin iltaan, treffeihin tai reissuun, ja tällöin ne saattavat jäädä vähän valjuiksi lopulta. 

Tiedän, että tällainen spontaanin elämän tavoittelu voi olla ajoittain melko raskastakin, varsinkin ympärillä oleville ihmisille. Olen ollut hankala ystävä, kun en ole halunnut sopia liikaa menoa nyt kesällä. En halua lyödä lukkoon drinksuttelua viikon päähän, sillä sillä hetkellä saattaa olla enemmän fiilistä lähteä vaikka iltauinnille tai linnanmäelle. Sovin mielummin treffit ”katotaan, mikä fiilis on”- mentaliteetilla. 

Varsinkin nyt jos ilmat jatkuvat näin upeina, on ihana antaa flown kuljettaa. Viettää ulkona koko päivä, syödä silloin kun tulee nälkä, mennä uimaan jos kuumuus uuvuttaa ja etsiä upea paikka, mistä tuijotella laskevaa aurinkoa. Niin mekin teimme eilen, kun aamulla laitoin ystävillemme viestiä ja kutsuin heidät aamiaiselle. Päädyimme lopulta viettämään koko päivän yhdessä ulkona vähän virran viemänä. Illalla tulimme vielä meille ja olin niin väsynyt kaikesta ulkoilusta, pelailusta, keskusteluista ja naurusta, että nukahdin sohvalle. 

Yleensä tuntuu, että spontaaneista päätöksistä seuraa aina kaikkien ikimuistoisimpia tarinoita. Uskon myös, että tällä tavalla voi kehittää omaa intuitiotaan. Ajatukset voivat huijata, mutta tunne ei. Kun tekee päätöksiä sen perusteella, mikä tuntuu oikealta, ei yleensä tee huonoja valintoja. 

Tänään minulla ja poikaystävälläni on vuosipäivä. Olemme olleet nyt tasan seitsemän vuotta yhdessä. Yleensä päivälle on sovittuna kaikenlaista aktiviteettia, mutta tänä vuonna ajattelin vain nauttia toisen seurasta ja mennä fiiliksen mukaan. Nyt kuitenkin pakko laittaa kone kiinni ja lähteä ulos. <3

Ihanaa ja spontaania uutta viikkoa!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit (4)
  1. Toi on kyllä niin totta että spontaanisti syntyy usein ne parhaimmat jutut! Etenki taas nyt reissatessa on tullu huomattua että päätyy mitä uskomattomimpiin paikkoihin ja tutustuu mielenkiintosiin ihmisiin kun antaa mennä vaan eikä mieti sen enempää.

    1. Just näin! Reissussa sellainen mieli on jotenkin helpompi pitää yllä, ja sitten arkeen palatessa se meinaa unohtua, vaikka samalla tavalla kotonakin voisi ajautua erilaisiin seikkailuihin kun antaisi vaan mennä 🙂

  2. Vau seitsemän vuotta! <3 Ihanaa vuosipäivää teille! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *