Mitä enemmän teen töitä kroppani eteen, sitä enemmän minua kehutaan hyvistä geeneistäni

Minulla on sinänsä hyvät eväät terveellisten elämäntapojen noudattamiseen, koska minut on kasvatettu melko ruokatietoiseksi. Äitini on aina ollut todella kiinnostunut terveellisestä ruoasta. Kun olin pieni, meillä syötiin paljon terveellisempää ruokaa, kuin mitä syön tänä päivänä. Se oli yleensä aina kasvisruokaa. Söimme muun muassa ohraa, linssejä, papuja ja useimmat ruoat olivat luomua. Äitini on myös aina liikkunut aktiivisesti ja pitänyt huolta kunnostaan.

Juttelin yhtenä päivänä hänen kanssaan siitä, miten hoikkien ihmisten terveellisiin valintoihin suhtaudutaan usein varauksella. Jos kieltäytyy kakkupalasta, loukkaannutaan ja sanotaan että "kyllähän sinä voisit syödä kun noin hoikkakin olet!". Äitini kertoi, miten hänen terveellisiä eväitään oli jossain naureskeltu ja joku oli sanonut, että "sinä olet ainoa meistä kenen ei tarvitsisi syödä noin terveellisesti, ja ainoa joka syö", viitaten siis siihen että heillä muilla saattoi olla kilo tai pari tiputettavanaan. Minusta tämä oli todella hauska juttu. He eivät siis millään tavalla nähneet näiden kahden asian yhteyttä. Se on varmaankin helpompaa vedota genetiikkaan ja ajatella, ettei noilla kahdella asialla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Valitettavasti usein fakta on se, että hoikat ihmiset ovat hoikkia sen takia, että he tekevät joka päivä tietoisia valintoja sen eteen. Juuri jonkin aikaa sitten söin pizzaa koulussa lounaaksi ja luokkakaverini totesi, että se on epäreilua että minä syön pizzaa ja silti olen näin hoikka. Totesin sitten, että teen paljon sen eteen, että voin syödä sitä pizzaa. Illalla menen salille tai lenkille ja viikonloppuna kieltäydyn karkeista ja alkoholista. Kuitenkaan tätä informaatiota ei saa siinä tilanteessa, kun minä ahmin lounaspizzaa naamariin suurella ruokahalulla. Hoikkienkin ihmisten paino luonnollisestikin heilahtelee plussan puolelle välillä. Kukaan tuskin pysyy siinä ihannepainossaan läpi elämän. Silloin kun hoikka ihminen lihoo pari kiloa, eikä tunne enää oloaan mukavaksi omissa nahoissaan, on hänen ihan oikeutettua tarkkailla syömisiään hiukan enemmän kuin aiemmin. Jos hän siis kieltäytyy siitä kakkupalasta tai kiristää hiukan ruokavaliotaan, jotta kilot saisi tippumaan, on se ihan OK. Olen kyllästynyt kuuntelemaan niitä: "Siis eihän nyt vielä parin kilon takia kannata ruokailujaan uusiksi laittaa! Meillä muilla on paljon enemmän pudotettavaa." . Eihän kukaan herää yhtenä päivänä niin, että onkin 10 kiloa painavampi kuin edellisenä päivänä. Parista kilosta se aina lähtee. Siinä vaiheessa, on paljon helpompi viilata elämäntapojaan uusiksi ja miettiä, mistä kilot ovat tulleet. Muistakaa kuitenkin se, että jos olette tyytymättömiä omaan vartaloonne, te itse olette ainoastaan siitä vastuussa. Sinä teet sen päätöksen loppupeleissä, otatko sitä kakkua vai et. Ikinä ei ole liian myöhäistä alkaa syömään terveellisesti. Älkääkä antako epäilijöiden vaikuttaa ruokavalioonne. Silloin kun paino ei ole terveydelle haitaksi, ei siihen ole kenelläkään muulla oikeutta puuttua.

Nyt näköjään tuli vähän pitempi avautuminen sunnuntain kunniaksi.  Millaisia ajatuksia heräsi? :)
Kuvat täältä.

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

Hyvä teksti, ja aikalailla faktoja täynnä. Itselläni kuitenkin on monta kaveria, jotka ovat todella laihoja ja tiedän, etteivät he tee sen eteen mitään. Eli tarkoitan, että he ovat vain luonnostaan laihoja, ja ovat sitä sanoneetkin, että vaikka he syövät kuinka paljon niin ei se näy missään, eivätkä turhan paljon liikukkaan. Eli kyllä ne geenitkin on kuitenkin aika suuressa osassa siihen, millainen olet vartaloltaan. En väitä kuitenkaan sitä, etteikö ne omat käden liikkeet muokkaisi monien vartaloa.. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Tottakai on tuollaisiakin ihmisiä. Tiedän itsekin tapauksia, ketkä yrittävät kaikin keinoin nostaa painoa. Kuitenkin ne ovat loppupeleissä melko harvassa. Suurin osa hoikista ihmisistä tekee sen eteen jotain :) On hölmöä ajatella, että itse ei voisi siihen vaikuttaa.Kiitos kovasti! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Mä uskon, että näitä "minä en liho vaikka söisin mitä" ei oikeasti ole niin paljon mitä luullaan.. Esim koulukavereissa saattaa olla sellaisia, jotka syövät koulussa vaikka juuri pizzaa ja iltapäivällä vaikka 2 tikkaria ja suklaapatukan. Kaikki ihmettelevät, että miten hän voi olla niin hoikka.. Kukaam ei välttämättä osaa arvata, mitä hän syö koulun jälkeen.. Hän saattaaa olla syömättä iltaan asti, jolloin syö vaikka yhden jogurtin. Tällöin päivän kalorit jäävät niin pieneksi, ettei hän tietenkään liho. uskon, että monet tälläiset "luonnonlaihat" oikeasti syövät kalorimäärässä vähän, vaikka saattavat ulospäin aiheuttaa ihmetystä..

Elisa (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! :)

gimme (Ei varmistettu)

Minun on pakko kommentoida tätä. Itse olen juuri sellainen luonnostaan hoikka, jolle painoa ei kerry, vaikka tekisin mitä. Syön hyvin, ja yritän oikeasti saada painoa lisää, mutta sitä ei vain tule. Ja se on täysin geeneissä; äitini painoi toisen lapsen saatuaan alle 50kg, itsellänikään ei ole koskaan mennyt 50kg rikki. Sisaruksenikin ovat kaikki sellaisia kukkakeppejä, vaikka syövät kuin hevoset :) Nyt aloitin kunnon liikunnan, jotta saisin lihaksilla muotoa, ja painoa itseeni. Olen lopen kyllästynyt olemaan koko ajan muiden kommentoitavana: "Syö vähän, muuten sä kuihdut pois", samalla kun mätän suklaakakkua naamariin. Tämä kirjoitus sai mut tavallaan vähän vihaiseksikin, ehkä juuri sen takia, että itselleni hoikkuus on aina ollut jonkinasteinen ongelma. Kaikki eivät todellakaan tuijota painoaan sillä silmällä, että "Voi ei, kun lihoin nyt 2kiloa". Nyt toivon, että painonsaantiprojekti oikeasti auttaa :)

gimme (Ei varmistettu)

Ja unohtui vielä kiitokset erittäin hyvästä blogistasi :) Olen saanut siitä paljon apua saliharrastukseeni, ja seuraavaksi olen suuntaamassa mehiläisen siitepölyostoksille :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo se on tosi kurjaa, miten hoikkia ihmisiä on jotenkin poliittisesti korrektia aina haukkua! Lähinnä juuri tarrkoitin tuolla tekstillä, että suurin osa hoikista ihmisistä kuitenkin tekevät sen eteen jotain ja sinunlaiset geneettisesti hoikat ovat vain pieni osa sitä. Halusin hieman karistaa tätä harhaluuloa siitä, että kaikki hoikat olisivat luonnostaan sellaisia. Se voi auttaa jotain ylipainoista ymmärtämään, että loppupeleissä se on itsestään kiinni! Kiitos kommentistasi! :) ja aloita ihan pienellä määrällä siitepölyssä, ettei käy hassusti!

helena (Ei varmistettu)

Hienoja ajatuksia ! Samaa mieltä olen kanssasi. Minusta toisten ihmisten ei edes pitäisi kommentoida toisten syömisiä, ellei kommentti olisi jotenkin positiivinen tai kannustava. Miksi terveellisiä elämäntapoja ihmetellään, mutta kakun ahmimista ei ? Itse olen lukiossa ja minulla non usein omat eväät mukana. Monesti ihmetellään miksi, kysytään olenko dieetillä tai laihdutanko. Ja kerran ostin perjantain kunniaksi koulun kahviosta jäätelön, ihmeteltiin, sillä minunhan piti olla dieetillä... Nojaa, itse teen omat valinnat ja en mieti mitä muut ajattelevat, mutta välillä hiukan häiritsee tuo kommentointi. Heti jos jostain "normaalista" poikkeaa, on se kummallista. Kuitenkaan toisten kommentit eivät vaikuta valintoihini, sillä haluan syödä terveellisesti ja mielellään itse laitettua ruokaa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Helena! Olet ihan oikeassa tuossa. Jos ei ole mitään kivaa sanottavaa, voi pitää suunsa kiinni :D Ruoka ja ruokailutottumukset tuntuvat vain usein herättävän paljon tunteita ihmisissä ja sen takia niistä usein kiistelläänkin. Se on kyllä kummallista!

Susanna V (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä! Mullekin ystävät ja perhe sanoo ettei tarvitse painosta välittää sillä "ethän sä vielä lihava ole" vaikka itse huomaan painoni nousseen huomasti ja se vaikuttaa jo jonkinverran arkielämäänikin. Kieltäydyin suklaaherkusta ja kämppikseni melkein vaativat muakin syömään ohuen palasen vaikka nimenomaan kerroin että haluan tiputtaa painoani ja siksi tarkkailen syömisiäni. Vasta kun on selkeästi ylipainoinen saa ruokailujaan tarkkailla?http://susannalivingitup.blogspot.com.es/

Elisa (Ei varmistettu)

Joo tuo on kummallinen asia! Olisi paljon mukavampaa, kun ihmiset suhtautuisivat kannustaen ja tsempaten tällaisiin valintoihin. Ehkä siinä on takana jotain sellaista, että halutaan viestiä toiselle, että "mun mielestä sä et ole lihava". Kiitos kommentistasi Susanna V! :)

Ankkuli (Ei varmistettu)

Tosi hyvin kirjotettu! Ite olen aina ollut hoikka, mutta murrosiän loputtua rasvaa rupesikin kertymään yllärinä paikkoihin joissa sitä ei ennen ollut. Sen takia olen melko tarkka syömisistäni ja herkkuja en syö ollenkaan(hyvän itsekurin omaavana herkkulakko on aina ollut helppoa minulle.)Saan todella usein kuulla siitä miten minun ei tarvitsisi herkkulakkoilla tai "dieetata" kun olen jo niin hoikka,en ymmärrä miten ihmiset eivät käsitä sitä että minä haluan myös pysyä hoikkana, ja tällä tekniikalla siinä onnistun! En siis tosiaan ole millään dieetillä, pyrin vaan syömään aina mahdollisimman terveellisesti! Mielestäni terveellisten elämäntapojen kuuluisi olla normi, mutta nykyisin se nähdään jonain eritysruokavaliona.....

Elisa (Ei varmistettu)

Veit sanat suustani!! Todella hyvä pointti tuo viimeinen lause. Usein niiden ruokailutottumuuksiin puututaan, kellä homma on parhaiten kasassa ja taas todella ylipainoisten ruokailutottumuuksiin puuttuminen on tabu.

Eve (Ei varmistettu)

Heh, juuri kirjoitin vähän samaan asiaan liittyen joten jaan täysin ajatuksesi :) se on ihmeellistä miten terveelliset valinnat usein kyseenalaistetaan hoikkien kohdalla. Miksi joku toivoo että hyvässä kunnossa oleva ihminen syö huonosti? Mun mielestä tulisi yhtä lailla kunnioittaa niiden elämäntapoja jotka pitävät tiukasti kiinni terveellisistä tavoista kuin niiden jotka syövät vapaammin.

Elisa (Ei varmistettu)

Kävin lukemassa ja kommentoimassa ;) Tosi hyvä teksti!

Anonymous (Ei varmistettu)

Hyvä postaus jälleen kerran! Tuntuu muutenkin että kaikkiin terveellisiin elämäntapoihin liittyviin asioihin suhtautuu nykyään hirveen negatiivisesti ne jotka ei itse noudata niin terveellisiä elämäntapoja.. :-D Kiitos tästä blogista, täältä saa hyviä vinkkejä ja lisää motivaatiota!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos itsellesi! Tosi kiva kuulla :) Ja niin se tuntuu olevan! Ehkä sillä koitetaan saada jotain vertaistukea siihen omaan pullan syömiseen. :D

venla (Ei varmistettu)

tosi hyvä postaus ja totta joka sana! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Venla! :)

Aino Rouhiainen (Ei varmistettu)

Näinpä juuri. Oon käsitellyt samaista aihetta muutamaan kertaan omassa blogissa myös ja törmännyt tähän useita kertoja. Koska urheilen paljon niin usein sitä ei voida ymmärtää miksen voisi syödä sitä palaveripullaa tai kakkua.. "sähän kulutat niin paljon muutenkin" Vaikka kulutankin, niin mielummin täytän energiavarastot paremmilla energioilla kuin sokerilla ja huonoilla rasvoilla.Se on hassua että siitä saa sanoa jos joku ei syö epäterveellisiä juttuja, mutta auta armias jos menet sanomaan toiselle että pitäisköhän sun jättää tuo pulla välistä :)

Elisa (Ei varmistettu)

No niinpä :D Toisaalta, kestän mielummin ne kummaksuvat katseet ja kyselyt, kuin syön muiden mieliksi jotain. Eivät hekään mene lenkkipolulle minun mielikseni!

Rahkamuija (Ei varmistettu)

Mä oon tehnyt melko paljon töitä sen eteen, että oon omaksunut kohtuullisen järkevän ruokarytmin, koska lapsuudenkodissa se oli vähän sitä sun tätä ja vanhemmat onkin aika ylipainosia ja ymmärrystä terveelliselle syömiselle on välillä vähän vaikea saada.Ja tosi hyvästä tekstistäsi tulikin mieleen, että miksi elää ajatus, että voi laihduttaa vasta, kun homma on jo karannut aivan käsistä? Eikö olisi paljon helpompaa tarttua ongelmaan jo silloin, kun on vain vähän ylipainoa? Kymmenen kiloa on varmasti paljon helpompi hävittää, kuin 40 kiloa, se kannattaisi monen ymmärtää.

Elisa (Ei varmistettu)

No sanopa muuta! :D Kyllä itse ainakin heti huomaan ilman vaakaakin, kun muutama kilo on tullut lisää. Se on yleensä suoraa seurausta liian tiheään väliin sattuneista herkuttelupäivistä. Sen jälkeen aktivoidun heti katsomaan vähän tarkemmin mitä sinne suuhuni pistän. On vaan niin paljon helpompaa tosiaan tehdä se heti!

Paula (Ei varmistettu)

En koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä, miten jotkut ihmiset eivät ollenkaan ymmärrä nautitun ravinnon vaikutusta painoon ja erityisesti terveyteen. Olen töissä kaupassa, joten usein ostan vuoron päätyttyä ruokaostokset sieltä ja työkaverini näkevät mitä ostan. Yksi työkaveri joka ikinen kerta kassalle tullessani ihmettelee kovaan ääneen, miten voin pysyä hoikkana, vaikka ostan joka päivä kauhean määrän ruokaa. Suuri osa ostosteni tilavuudesta on kuitenkin vihanneksia ja hedelmiä. Hän itse ostaa joka päivä mm pari kismettiä ja paketin pekonia. Sitten on aina näitä tyyppejä, jotka ihmettelevät miten voivat olla joka kuukausi flunssassa, kun samalla päivittäiseltä ruokalistalta löytyy pakastepizzaa, kanannugetteja, karkkia ja ranskanleipää. Aargh :D

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ei ! Naurahdin ääneen :D Se on mielestäni jo huolestuttavaa, kuinka huonolla mallilla suomalaisten ravitsemustuntemus on! Pudistelen vieläkin päätäni täällä tuolle työkaverisi kommentille :D

Minna (Ei varmistettu)

Olen aivan samaa mieltä kanssasi! Ite päästin itteni lihomaan joku vuosi takaperin abivuonna. Kun sitten aloin taas urheilla huomattavasti enemmän ja syödä terveellisemmin, huomasin, että monet ikään kuin paheksuivat aina vain sitä, etten halunnut syödä kahvin kanssa pullaa ja kakkua. Huomasin jännän asian, että jotkut saattoivat sanoa minulle, että oletpas sinä lihonut ja sitten kun laihdun, niin samat ihmiset saattoivat moittia sitä, että olen niin tarkka syömisistäni tai vetosivat siihen, että minulla menee koko touhu yli.Olen miettinyt sitä, että miksi kulttuurissamme saa puhua huonoon sävyyn siitä, että toinen on laiha tai hän elää jonkun mielestä liian terveellisesti ja pitää itselleen liikaa kuria, mutta lihavalle ihmiselle ei sovi sanoa mitään hänen elämäntavoistaan ja epäterveellisestä ruokavaliostaan? Sekin on kyllä jännää, että jotkut ylipainoiset ihmiset vetoavat huonoon aineenvaihduntaan tai huonoihin geeneihin, kun kyse on usein omista valinnoista. On tietysti sairauksiakin, jotka vaikuttavat ylipainoon, mutta kuitenkin.. Onko helpompi ajatella, että ylipaino johtuu sellaisista asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa?

Elisa (Ei varmistettu)

Olen useasti miettinyt tuota! Veikkaan, että he tuntevat suuremman piston sydämessään sillon, kun he kahvittelevat ison kakunpalan kera ja sinä kieltäydyt herkuista. Silloin on helppo kritisoida toisen valintoja, kun oikeastaan harmittaa vaan enemmän se oma kakku. Ja en yhtään väheksy geenien tai kasvautuksen vaikutusta. Toki jos on pienestä pitäen oppinut, että voi ja kerma kuuluvat jokaiseen ruokaan, on laihtuminen hankalampaa. Kuitenkaan se ei ole mahdotonta. Ja niinkuin sanoit, liian usein vedotaan niihin huonoihin geeneihin.Kiitos kommentistasi Minna :)

Rita (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä. Ja ihan top ten -ärsyttävyyksien joukkoon lukeutuu myös viimeksi tänä aamuna koettu "no justhan sä kävit salilla niin voit ihan hyvin ottaa tän pullan". Joo, niin kävin salilla, mutta jos otan sen pullan niin tulos on plusmiinusnolla, pahimmillaan plus jotain, niin miksi ottaisin? :D Ei mun elämä varmasti yhteen pullaan tulisi kaatumaan, mutta vedin eilen mättöpäivänä pari sataa grammaa irtokarkkeja ja olo on vieläkin sen jäljiltä vähän töhökäs. Mielummin kauhon nieluuni treenin jäljiltä jotain, mikä oikeesti tukee sitä mun treenaamista ja hyvinvointia. Välillä pitää ja saakin herkutella, niin kuin eilen teinkin (ja ekaa kertaa pitkästä aikaa HYVÄLLÄ OMALLATUNNOLLA!) mutta muuten tykkään kyllä enemmälti pysyä ruodussa.Hyvä postaus kyllä, voisin luetuttaa tän muutamalla lähipiirissä elävällä, josko he tajuaisivat jotain... :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Rita kommentistasi! :)Ja olen ihan samaa mieltä kanssasi :D Omia valintoja joutuu välillä selittelemään, mutta jossain vaiheessa se pullan tyrkyttäminenkin loppuu. Ainakin siis niiltä lähipiirin ihmisiltä! Se on mukavampi tosiaan herkutella silloin kun mieli tekee ja on sen päättänyt tehdä, kuin pakolla jossain firman "perjantaipullan" ääressä :D

Pauliina (Ei varmistettu)

Tää on aihe on sellanen mikä kismittää mua suuresti! Oon itse aina ollut suht pienikokonen ja hoikka. Oon alle 160 senttinen ja paino ei ole koskaan käynyt 50 kilossa. Mua ärsyttää juuri tuo että tullaan tuputtamaan pullaa ja sitten kun sitä ei ota, niin aletaan sanomaan että "kyllä sulla on varaa ottaa". Mun kaverin äiti kerran kehtasi kysyä että onko mulla anoreksia ja tenttasi teenkö millaisia lenkkejä jotta pysyisin hoikkana. Musta on erittäin epäkohteliasta alkaa hoikalle ja ylipäätänsä kenellekkään sanomaan mitään tuollaista. Ei kahvipöydässäkään läskille sanota että sun ei varmaan tarvitsisi ottaa yhtään enempää juustokakkua kun oot noin lihava! Niinkuin hoikalle olisi oikeus tulla sanomaan se mielipide kuinka paljon ja millaista ruokaa saat ottaa. Ylipäätään kenenkään ei saisi mennä kommentoimaan tutun tai tuntemattoman ihmisen ulkonäköä tai painoa, ellei henkilö ole erittäin läheinen. Positiivinen palaute on asia erikseen! Paino varsinkin voi olla joillekkin hyvin arka paikka ja sen kommentoiminen voi olla erittäin paha virhe. Musta se kertoo huonosta sosiaalisesta älykkyydestä kun mennään arvostelemaan ja kommentoimaan toisen syömisiä, painoa tai ulkonäköä.Huhhuh mikä kuumotus tästä aiheesta :D

Elisa (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä kommentti Pauliina! Tuo on todella ikävää. Itsekin olen joskus näitä tenttailuija ja tuputuksia saanut ja olen niistä mieleni pahoittanut. Paino on tosiaan jokaisella henkilökohtainen asia, ja jokainen ihminen tuntee olonsa parhaaksi eri painossa. Pitää siis olla todella suuret perusteet mennä kritisoimaan toisen ruoka- tai liikuntatotttumuksia! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Word! Niin samaistun tähän. Kerran yksi ystäväni oli aloittamassa jotain nutrilet-pussikeittodietin tyyppistä ja totesin hyvin suorasti mitä ajattelen kyseisistä kuureista. Siihen hän totesi että hyvä minun laihana on olla sitä mieltä kun minun "ei tarvitse tehdä mitään ja pysyn aina hoikkana". Hmm siihen ei tietenkään vaikuta että vietän iltani salilla ja jätän mäkkiateriat poikkeuksetta väliin...Tää sun blogi on yks lemppareista tällä hetkellä, täytyy päivittäin käydä kurkkaamassa jos ois jotain uutta luettavaa, tosi paljon voin samaistua suhun monella tapaa :)/Hanna

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti Hanna kommentistasi! :)Se on tosiaan ilmeisesti helpompi ajatella tuolla tavalla, ja heittäytyä siihen uhrin rooliin "joudun näännyttämään näillä pussikeitoilla itseni ennen kuin minun on mahdollista laihtua". Vaikka loppupeleissä sillä oikealla ruokavaliolla ja treenillä tosiaan olisi paljon helpompi saavuttaa se ihannepaino. Näiden epäilijöiden pitäisi vain kokeilla itse, että uskoisivat ;)

alluk (Ei varmistettu)

Tosi hyvä postaus! Paljon faktoja mukana :) mua itteä myös ärsyttää tuo tuollainen "kyllähän SULLA on varaa syödä" niin.. mutta kuinka usein? Kuinka vaikeaa voikaan olla tosiaan ymmärtää noiden kahden asian, syömisen ja liikkumisen ym vaikutuksia.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Alluk!Ja tosiaan, ei olisi enää kohta varaa, jos jokaisen pullan ja namusen ottaisi ahnaasti vastaan :) Elämä on valintoja. Joka päivä ei voi olla herkkupäivä :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hyvä teksti!Olen pienikokoinen ja aina ollut normaalipainoinen. Syön monien mielestä hyvin terveellisesti, ja niin syönkin, koska pidän sellaisesta ruoasta. Kuitenkin myös herkuttelen usein, ja siksi en ole koskaan ollut erityisen laiha. Koska moni kuitenkin pitää minua pienenä ihmisenä, jonka ei pitäisi erityisemmin katsoa mitä suuhunsa laittaa, olen tottunut siihen että en erityisemmin pidä meteliä syömisistäni ja liikkumisistani, ennemminkin vähän peittelen terveellistä elämäntapaani ettei muille tulisi paha mieli. Niin usein huomaa ihmisistä jotka eivät onnistu liikkumaan/syömään niin terveellisesti kuin haluaisivat, että he jotenkin ärsyyntyvät kun näkevät minun syövän terveellisesti tai kuulevat liikuntaharrastuksistani. Se on ihan nurinkurista! Uusimmassa Trendissä oli muuten hyvä juttu tähän aiheeseen liittyen: siitä miten laihduttaa ei enää oikein saisi näinä "body acceptancen" aikoina, vaikka tarve olisikin.t. Siri

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Siri! Turhaan peittelet terveellisiä elämäntapojasi. Voit olla enemminkin hyvänä esimerkkinä muille :) Enpäs ole lukenut tuota trendin juttua. Tuli vain mieleen, että itselläni se "kehon hyväksyminen" tarkoittaa juuri sitä, et hyväksyn sen, että olen lihonnut ja hyväksyn myös sen, että sen eteen on tehtävä jotain. Niin, ettei niitä tuntemuksia lakaise vain maton alle, vaan päättää että arvostan vartaloani tarpeeksi, pitääkseni siitä hiukan parempaa huolta!

Anonymous (Ei varmistettu)

Iso kiitos ihanasta ja innostavasta blogista, oot inspiroinu mua ihan mielettömästi!! täältä löytää aina jotain kivaa uutta kokeiltavaa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos itsellesi! Tosi mukava kuulla :)

Antti Pulkkinen (Ei varmistettu)

Tätä sun blogia on kyl oikeesti ilo lukea! Kirjotat mielettömän hyvin ja sulla on mielenkiintoisia aiheita, jotka tuot älyttömän hyvin esille. Tää on itseasiassa ihan näin miehenkin näkökulmasta aika inspiroivaa settiä! Hyvä Elisa ! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Moi Antti!! :)Kiitos paljon, tosi kiva kuulla!!

elina (Ei varmistettu)

Ihan totta puhut! Olen itse täysin normaalimittainen tyttö, ja kummasti kun kertoo kavereilleen käyvän salilla, tai juurikin kieltäytyy jostain kakkupalasta, saa tuimia katseita osakseen. Myös urheilu katsotaan syyksi, miksi pitäisi olla mukana syömässä niitä herkkuja, kun muutkin syö. "No sää sentään käyt siellä salilla melkein joka päivä, niin kyllä sää voisit syödä, mää en tee yhtään mitään ja syön silti..." Kuulen ton lauseen suhteellisen usein tiettyjen ihmisten suusta. Kumma kun jotkut ei ymmärrä, että tälläinenkin harrastus on ennemminkin elämäntapa, mikä vaikuttaa jokaisen elämän aloihin. Kun liikkuu ja pitää huolta kunnostaan, haluaa antaa kropalleen hyvää energiaa ja elää muutenkin sen mukaan.Tosi ihana postaus, kiitos! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Elina! :) Joo se on hassua :D ihan kuin kävisi siellä salilla ja lenkillä vain sen takia, että voisi sitten kipittää kotiiin syömään karkkia :D Allekirjoitan kyllä ihan tuon viimeisen lauseen :)

Mrs. H (Ei varmistettu)

No niinpä! Jostain syystä sitä että liikkuu ja ei syö kaikkea mahdollista roskaa, saa aina puolustella! "Helppohan sun on sanoa" on kuultu pari kertaa ennenkin. Taannoin kun kyllästyin ihmisten tekosyihin kirjoittelin kans aiheesta liikunnan näkökulmasta.Ihana blogi, jatka samaan malliin :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Mrs. H! Se on tosiaan niin helppoa sysätä vastuu pois itsestään. Ja argh, nuo "helppo sun on sanoa"-ihmiset eivät tiedä, kuinka paljon toinen tekee fysiikkansa säilyttämiseen. Tuollaiset kommentit ovat aivan turhia :)

Isa (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus! En tiedä luitko, mutta pari viikkoa sitten hesarin NYT-liitteessä oli kirjoitus liikalihavuudesta. Jutun pointti oli, että lihavuus ei ole yksilöiden, vaan yhteiskunnan vika. Viitaten eineksiin ja yleisen ruokatuotannon piittaamatomuuteen terveellisyydestä jne. Jännä aihe, itse kallistun kuitenkin enemmän samaan kuin sinä, eli se on oikeasti oma valinta miten eläää...

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Isa! :)Meillä loppui just hesarin tilaus (nyyh), joten ole lukenut tuota artikkelia. Jännä aihe tosiaan. Ei sitä syytä vaan voi mun mielestä mitenkään sysätä yhteiskunnan harteille. Se, joka väittää ettei tiedä pika- & einesruoan olevan epäterveellistä, huijaa.

Isa (Ei varmistettu)

http://nyt.fi/20130322-viidessae-vuodessa-58-kiloa-lisaeae-todella-lihav... tossa muuten vielä linkki siihen kirjotukseen. ihan hyviä pointteja siinäkin loppujen lopuksi :D

Anonymous (Ei varmistettu)

Haluaisin vielä lisätä sen, että paino ei ole ainut terveyden indeksi. Myös laihan ihmisen mm. kolesteroliarvot voivat olla koholla, josta aiheutuu vakaviakin terveyshaittoja. Alhaista painoa ei kannata pitää terveen elämän itseisarvona, vaan syödä ja liikkua vain oman hyvinvoinnin kannalta. Toki lisäkilotkin tuovat riskinsä. Todella hyvä kirjoitus sinulta kaikin puolin! Voin samaistua "geneettisesti" laihana ihmisenä.

Elisa (Ei varmistettu)

Ei tietysti! :) Ei ne pullat ja karkit jokapäiväisenä herkkuna ole hyväksi kenellekään, vaikka hoikkana pysyisikin. Kiitos kovasti! :)

Pages

Kommentoi