Oman todellisuuden luomisesta

shadows1.jpg

Viime viikolla sain taas muistutuksen siitä, kuinka oikeasti luomme todellisuutemme sen mukaan, mihin asioihin päätämme huomiomme kohdistaa. Huoneemme on nimittäin hotellin neljännessä kerroksessa, johon tulee päivän mittaan kivuttua monta rappusta. Alkuviikon olin tepastellut tyytyväisesti ylös ja alas, kunnes jossain vaiheessa poikaystäväni kommentoi, että on kyllä ärsyttävää kun yhdessä kohdassa portaat ovat niin kapeat, ettei jalka mahdu suorana askelmalle. 

Naurahdin kommentille ja tuumasin, että minulla taitaa olla niin paljon pienempi jalka, etten ole edes huomannut moista. Tämän kommentin jälkeen kuitenkin tapahtui kummia. Seuraavan kerran kun olin taas reteästi lampsimassa alakertaan, oli yhtäkkiä alas tulo ihan käsittämättömän vaikeaa. En tiennyt miten jalan olisi saanut sopimaan tuolle pienelle askelmalle. Pari kertaa meinasin jopa kaatua, kun niin kieli keskellä suuta yritin jalkojani asetella. Miten ihmeessä en ollut voinut muka huomata tätä aiemmin?!

Loppuviikon tulin alas hitaasti ilman kenkiä varoen jokaista askelta. Tämä sai kuitenkin pohtimaan taas kerran sitä, miten omat ajatuksemme ihan oikeasti vaikuttavat siihen, millaisena se ulkopuolinen maailma näyttäytyy. Näemmekö harmaat pilvet taivalla, vai auringon joka paistaa niiden välistä? Suuntaammeko huomiomme äkäiseen vastaatulijaan vai toisella puolella katua olevaan koiranpentuun? Sen perusteella, mihin ajatuksensa suuntaa ja katseensa kohdistaa, voi samassakin ympäristössä elää täysin erilaista elämää. Jos uskot jonkun olevan totta, ilmestyy yleensä näköpiiriin vahvistuksia juuri tälle uskomukselle. 

 

Last week I got a reminder of the important fact, that we truly create our own reality. I’d been walking up and down our hotel stairs for a couple of days when my boyfriend said that it’s really difficult to walk down, because the steps are so tiny. I just laughed and told that my feet are so small that I hadn’t even noticed that. But after it was brought to my attention, something happened. The next time I was coming down from our room, the steps were increadibly tiny. It was really hard to fit my tiny feet in to the steps. And the same thing happens with everything. If you believe something, you will see more reasons to believe that. 

shadows.jpg

shadows3.jpg

shadows5.jpg

 

Kommentit (10)
 1. Hieeeenoja kuvia! 🙂 Viime aikoina on päässä muhinut valokuvausprojekti valoihin ja varjoihin liittyen, ja erityisesti tuo ensimmäinen kuva on tositosi inspiroiva!

  Hauska esimerkki tekstissä. En ookkaan ajatellut, että huomion keskittäminen voi vaikuttaa noinkin paljon, jopa arkisissa pienissä jutuissa!

  1. Kiva kuulla! Itsekin oon lähipäivinä intoillut erilaisista valoista ja varjoista. Varsinkin ilta-auringon varjot on jotenkin ihan maagisia! 🙂

 2. Sun postaukset on niin ihania! Eikä sellaisia juustoisia ”ollaan positiivisia!!JEEEEE!!” vaan sellaisia ajatuksia herättäviä ja sillä tavalla neutraaleja, ettei niiden viesti ole syyllistävä tai käskevä (joskus koen ”positiivisuuden” ja ”positiiviset” postaukset niin). Nämä kuva oli myös kivoja ja kekseliäitä!

  1. Hahaha ihana kuulla että olen onnistunut välttämään juustoisuuden! Tiedän mitä tarkoitat 😀 Ja kiiiitos! <3

   1. Hei ihan loistava kommentti, olen niin samaa mieltä! Hyvä henki välittyy rivien välistä ilman ylimääräistä sanahelinää 🙂 Ja olet ihan oikeassa tämän postauksen kanssa. Huomaan jopa vältteleväni niiden ihmisten seuraa, joiden todellisuudessa on aina harmaata ja epämiellyttävää 🙂

    1. Voi kiitos Erica! 🙂 Ja joo, joskus ihmiset valittavat ihan käsittämättömistä asioista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *