Päättäminen on p*rseestä

Muistan kun teininä ystäväni vanhemmat rakensivat taloa. Haaveilin silloin, kuinka hienoa olisi suunnitella joku päivä oma talo. Saisi päättää ihan kaiken ja miettiä juuri toimivin kokonaisuus omille tarpeille. Saisi juuri niin tilavan kylpyhuoneen kuin haluaisi ja terassi voisi olla vaikka isompi kuin olohuone. Voisi päättää ikkunoiden paikat ilmansuuntien mukaan, eikä yhtään hukkaneliötä tulisi mihinkään. 

No, se oli ihan hauska ajatus silloin, mutta kyllä täytyy myöntää että minusta ei todellakaan olisi suunnittelemaan taloa. Jo tässä pienen pintaremontin aikana on pitänyt päättää ihan liikaa asioita. Mikä on paras kaappikoko vaatteille? Kuinka monta laatikkoa yhteen kaappiin menee? Otetaanko tavalliset saranat vai pehmeästi sulkeutuvat? Kuinka paljon hintaeroa on? Onko se sen arvoista? Millaiset vetimet laitetaan? Mahtuuko pyykinpesukone ulos kylppäristä? Jääkö lattialistat? Pitäiskö olla kattolistat? Mitä tehdään kun uusi seinä menee siitä missä on kattorosetti? Onko muita tapoja pimentää asunto kuin rumat pimennysverhot? Minkä sävyinen valkoinen laitetaan seiniin? Entä lattiaan? Mihin kohtiin tarvitaan pistorasiat ja kuinka monta niitä laitetaan? AAAAARGH. 

Kysymykset eivät suinkaan lopu remonttiin, vaan pitäisi päättää myös että mistä vuokrataan muuttoauto? Kuinka pitkäksi aikaa se kannattaisi ottaa? Saadaanko kaikki kahdestaan kannettua vai täytyykö perheenjäseniä lahjoa mukaan? Monta muuttolaatikkoa tarvitsemme ja jääkö kirjahylly siskopuolelleni? Ja sitten alkaa sisustusvalinnat (toki niistä ihan nautin). Tämä maaliskuu on yhtä kysymysmerkkiä :D

Välillä tekee mieli huutaa, EN MINÄ TIEDÄ! Periaatteessa minulla ei ole moneenkaan asiaan mielipidettä vaikka varmaan pitäisi olla. Huomasin saman myös ystäväni häitä suunnitellessamme. Niin moni asia täytyy päättää, että pää menee ihan pyörälle. Päätöksenteko on silloin helppoa, kun on asiasta valmiiksi jo vahva mielipide. Sitten kun puhutaan asiasta kuten kutsukorttien design tai kukkavalinnat, olen ihan toimeton. Naureskelin juuri että jos me joskus menemme naimisiin, tulee meiltä varmaan joku facebook-kutsu häihin kun en ymmärrä miten siihenkin saa satoja euroja menemään! 

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Siis just tään takia en ole koskaan haaveillut kämpän remontoinnista koska en oikeasti osaisi päättää yhtään_mitään. :D En jotenkin vaan oo riittävän kiinnostunut yksityiskohdista. Ehkä sen takia meillä tosiaan on FB-kutsu toukokuussa koittaviin häihimme. :D Voin sanoa että se on säästänyt rahaa ja helpottanut järjestelyjä ihan kaikessa kun ryhmässä on niin helppoa ilmoittaa ja kysyä kaikenlaista. :)

Elisa Lepistö

Hahaha, best!!! Voin niin hyvin samaistua :D

Esikko (Ei varmistettu)

Haha, me ei lähetetty häistä kutsukorttia, koska ei suhtauduta niihin intohimoisesti ja haluttiin laittaa rahat muuhun (2 päivän kemut, shamppista, paljon ruokaa ja juomaa). Ja meillä oli just se FB-eventti joka toimi hyvin. Samaistun niin hyvin tähän remppa-asiaan, meillä on ollut remppa kesken ehkä 3 vuotta, koska tarvittavia materiaaleja ei löydy mistään, eikä myöskään ketään luotettavaa urakoitsijaa. Saa ilmottaa täällä jos löydätte jonkun joka saa sovitut hommat ajallaan tehtyä. Ne valmiit keittiö- ja kylppäriratkaisut on kyl hyviä kun logistiikka toimii yleensä kai aika hyvin- meillä on mittarilausmppä ja kaikki valaistus- ja sijoitteluratkaisut eivät toimi täydellisesti-Next time pitää ainakin tiirailla valmisratkaisuja. Tsemppiä päätöksiin- kyl se siitä!

Elisa Lepistö

Pystyn samaistumaan niiiin hyvin! Laittaisin itsekin paljon mielummin se rahan juurikin hyviin tarjoiluihin :D Ja oon kuullut niin paljon noita kauhutarinoita urakoitsijoista, että käytettiin tuttuja tyyppejä (sellanen kun primarakenne oy j & j) ja oon ollut kyllä niiiiin sairaan tyytyväinen. Kaikki ärsyttävät lupa-asiat ja asbestimiesten tilaus, taloyhtiölle ja isännöitsijälle ilmoittaminen sun muu on tullut heidän toimestaan ja hommat on menneet eteenpäin jopa nopeammin kuin olin ajatellut. Ja kiitos tsempeistä, loppusuora häämöttää jo! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Ite haaveilen kämpän/kämppien sisustamisesta ja remontoinnista mutta aina ajatuksissa jotenkin loputon budjetti tai toisen loputtomat rahatkäytössä. In the real life voin vaan kuvitella miten itellä alkais pinna kiristyä ja sormi mennä suuhun jossain pistorasioitten sijottelussa yms.. tsemppiä teille remonttiin, lopputulosta ootellessa!

Elisa Lepistö

No niinpä! Just kirjoittelen huomiselle postausta tuosta aiheesta :D Jos olisin miljonääri, olisi tämä remontointi paljon helpompaa. Kokoajan saa olla laskemassa ja ahdistumassa lisää siitä että onko kohta ruokaan rahaa :D kiiiiitos tsempeistä!

Kommentoi