Oletko ankeuttaja vai piristäjä?

Istun tällä hetkellä Cafe Javassa näpyttelemässä, sillä seuraava palaveri alkaa tunnin päästä, enkä jaksanut ravata kotona tässä välissä. Tuntuu oudon nostalgiselta. Täällä tuli joskus teiniaikoina istuttua tuntikausia. Nyt se elämä tuntuu ihan eri elämältä. Silloin sai vielä polttaa sisällä, ja porukka veteli röökiä kahvinsa lomassa samalla kun itse söi salaattia. En voisi kuvitellakaan syöväni nyt tupakkakopissa, mutta siltä se silloin suurin piirtein tuntui. Muistan, että silloin muinoin Javan salaatit oli parasta mitä tiesin. Kohta ajattelin kokeilla, onko se vielä säilyttänyt taikansa.

Äsken joku tuntematon mies tuli sanomaan, että minulla on todella kaunis mekko. Hitsi miten hyvä mieli siitä tuli. Muistutti taas, kuinka pitäisi itsekin aina kehua, kun siltä tuntuu. Jostain syystä tuntuu aina helpommalta kehua muita selän takana. Nyt pakko reipastua tässä. Olin aamulla Four reasons- brändin tilaisuudessa, missä oli Marika Borg pitämässä luentoa. Hän puhui muun muassa siitä, kuinka ihmisten energiat tarttuvat.

Kuulemma joskus hänen aamubussissa oli ollut aina sellainen rahastaja, joka toivotti kaikille hyvät huomenet ja sanoi jotain mukavaa. Silloin koko bussin energia tuntui aina muuttuvan hiukan paremmaksi. Samalla tavalla yksi negatiivinen ja kiukkuinen ihminen saattaa vaikuttaa suureenkin porukkaan vetämällä muiden energiaa alas.

Tunnistan itsessäni kummatkin puolet. Välillä osaan innostaa muita ja tuoda hyvää energiaa porukkaan. Viime vuonna olen kuitenkin ollut monesti se ankeuttaja. Se jonka mielestä kaikki on huonosti ja jokainen päivä jo lähtökohtaisesti pilalla. Nyt terveellisemmän elämäntyylin aloitettuani olen vasta tajunnut, kuinka huonoa seuraa olenkaan ollut. Kun itse voi hyvin, on paljon helpompi levittää sitä hyvää fiilistä myös ympärilleen.

Olisipa ihanaa, kun saisi pelkällä omalla olemuksellaan bussilastilliselle ihmisiä hyvän mielen ja ehkä hiukan paremman loppupäivän. Tällä tavoitteella loppupäivään ja -viikkoon!

 

Paita- Lindex, Hame – Weekday, Kengät – Dr. Martens

Kuvat: Sara Tickle

Hyvinvointi Hyvä olo Ajattelin tänään Päivän tyyli

Seesaminen ja raikas kastike salaatille

Sushibar & winesta saa lounasaikaan (tai ehkä muulloinkin) sellaista sashimisalaattia, missä on ihan mieletön kastike. Päätin yrittää tehdä jotain samanlaista kotona ja täytyy sanoa että tuli kyllä tosi hyvää. Minulla ei ole niin hienostunut paletti, että pystyisin päättelemään kaikkia aineksia maun perusteella, mutta ainakin aika lähelle pääsin. Tätä tulee varmasti tehtyä vielä uudelleenkin.

Onko muita, jotka on yhtä hulluna tähän kastikkeeseen?

Lohi-avokadosalaatti

Ainekset (2 annosta)

1
avokado
300 gr
Lohta
1/2
Kurkku
Jotain hyvää salaattia
1
paprika
1 tl
seesaminsiemeniä
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Tähän voi käyttää hyvää tuoretta lohta ja jättää se raa’aksi, tai vaihtoehtoisesti paistaa se uunissa tai pannulla kypsäksi. Itse preferoin raakaa kalaa, sillä se sopii tähän mielestäni parhaiten. Silloin lohesta kannattaa leikata ohuita pitkiä siivuja (hiukan paksumpia kuin susheja tehdessä). Leikkaa myös loput salaattiainekset ja laita ne salaattikulhoon ilman lohta. Sekoita joukkoon kastike. Laita lautasille ja lisää lohi. Päälle voi ripotella vielä seesaminsiemeniä.

Kastike

Ainekset (2 annosta)

1 rkl
Tahinia
1
Limen mehu puristettuna
1 tl
valkosipulijauhetta
ripaus
suolaa
2 tl
Mirin-riisiviinietikkaa
n,0,5 dl
vettä (lisää pikkuhiljaa jottei tule liian vetistä)
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Purista limenmehu kulhoon. Lisää tahini ja sekoita lusikalla tasaiseksi tahnaksi. Lisää Mirin-riisiviinietikka ja sekoita. Lisää mausteet ja suola. Lisää vettä sen verran että kastikkeesta tulee hiukan juoksevampaa. Maista ja lisää halutessasi suolaa.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma