PARAS kulttuurikokemus: Sleep No More

DSC_5599.jpg

Silloin kun muutin New Yorkiin pari vuotta sitten, oli minulla pitkä bucket list asioista joita halusin tehdä. Yksi niistä oli Sleep No More -teatteriesitys, joka järjestetään McKittrick hotellissa. Kyseessä on siis näytös joka tapahtuu hotellin eri huoneissa ja siellä voi edetä oman tahdin ja mielenkiinnon mukaan. Kuulemani mukaan kokemus on paras silloin, kun erkanee omasta seurueestaan ja kulkee itsenäisesti huoneesta toiseen. 

Jostain syystä 100 dollarin paikkeilla pyörivät liput ovat aina saaneet minut perääntymään ja miettimään että ”ehkä sitten seuraavalla vierailulla”. Nyt kuitenkin päätin, että esitys on koettava, eikä tällaiselle elämykselle oikein voi laittaa hintaa. Hetken mielijohteesta sunnuntaina ostin meille liput ja keskiviikkona vihdoin pääsin kokemaan sen. 

En halua paljastaa itse esityksestä liikaa. Sen voin kertoa, että jokaiselle jaetaan naamiot, joita tulee pitää koko esityksen ajan päällä. Kun hotellin ovista astuu sisään, tuntuu kuin olisi aikamatkustanut 1930-luvulle ja päätynyt hämyiseen jazz-baariin. Ottaen huomioon, että Midnight in Paris on yksi lempielokuvistani, olin todella fiiliksessä tästä konseptista. 

Erkanimme Sadun kanssa toisistamme heti kättelyssä ihan huomaamattamme ja pari ensimmäistä tuntia kumpikin tutki hotellia omatoimisesti. Voin kertoa, että jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tiesin että kyseessä on intensiivisin taidekokemus jota olen ikinä ollut todistamassa. Koko vartalo oli kylmillä väreillä lähes koko kolmituntisen, mitä hotellissa vietin. Kokemusta on mahdoton oikeastaan kuvailla – se pitää kokea itse. 

Gossip Girlin 5 tuotantokaudella, jaksossa 7 he ovat kokemassa tämän. Katsoimme jakson juuri edellisenä iltana ja mietin, voikohan se olla niin hieno mitä sarja antoi ymmärtää. Lopulta se oli miljoona kertaa hienompi, mitä Gossip Girl näytti. Suosittelen tätä ehdottomasti jokaiselle New Yorkissa käyvälle, joka on yhtään kiinnostunut teatterista, taiteesta tai muuten vain elämyksistä. Hauskinta oli jakaa kokemuksia Sadun kanssa elämyksen jälkeen, sillä kummankin kokemus oli ollut aivan erilainen, joskin yhtä intensiivinen. 

Pari vinkkiä showta varten on: kannattaa käydä hotellin kattoterassilla syömässä ennen näytöstä jos sää sallii. Aivan mielettömän tunnelmallinen paikka ja hyvää ruokaa. Täältä voit käydä katselemassa kuvia. Itse esityksessä kannattaa olla mukavat kengät jalassa, sillä käveltyä tulee ja paljon. Kannattaa tosiaan tutkia aluetta yksin ja olla utelias. Muuta en halua paljastaa, sillä iso osa spektaakkelia on sen ennalta-arvaamattomuus. Näytös ei sovi lapsille, ja herkemmät katsojat voivat olla joistain kohtauksista järkyttyneitä. Aina voi kuitenkin palata alun jazz-baariin, mikäli meno menee liian hurjaksi. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *