PUNAJUURIPYREE

Valmistin yhtenä päivänä uunissa ribsejä ja porkkanoita. Halusin niiden lisäksi kuitenkin vielä jonkinlaisen kastikkeen ja päätin tehdä pitkästä aikaa punajuuripyrettä. Siitä tuli ihan käsittämättömän hyvää, vaikka itse sanonkin. Tämä toimisi kyllä sosekeittonakin aivan varmasti. 

Käytin itse valmiiksi keitettyjä punajuuria, jota myydään heviosastolla sellaisissa muoveissa. Toki voi keittää ne myös itse. 

Ainekset:

  • 2 punajuurta
  • puoli pakettia Patroksen fetaa 
  • 1 punasipuli
  • suolaa
  • loraus maitoa

Pilko sipulit pieneksi ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää paloitellut punajuuret ja murennettu feta, suolaa kevyesti ja sekoita hetken aikaa. Laita kaikki pannulta blenderiin ja kaada sinne maitoa sen verran, että se sekoittuu hyvin (n. 0,5dl?). Kun seos on tasaista, maista onko suolaa tarpeeksi ja lisää tarvittaessa. Itse jouduin lisäämään muutamaan otteeseen, kun pelkäsin fetan tekevän sen todella suolaiseksi. 

Lopputulos on niin herkullista, että en melkein usko kuinka vähistä aineksista sen sai aikaan. Tästä tulee varmasti ihan vakioresepti meidän keittiöön. Kuvia ei valitettavasti ole enempää, sillä valaistus oli niin huono. Halusin silti jakaa tämän herkun kanssanne. Lasissa oli loistavan hintalaatusuhteen punkku M8, joka on mainoslauseensa mukaan erittäin smooth.

Loskasäästä huolimatta, mukavaa viikkoa! 

Kommentit

Mira (Ei varmistettu)

Hei! Oliko noi punajuuret raakoja, keitettyjä vai etikkapunajuuria? Kiitos blogistasi<3

Elisa (Ei varmistettu)

"Käytin itse valmiiksi keitettyjä punajuuria, jota myydään heviosastolla sellaisissa muoveissa. Toki voi keittää ne myös itse." :) Varmasti itsekeitetyistä tulisi yhtä hyviä. Olen itse vaan laiska :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ja kiiiitos <3

kata (Ei varmistettu)

Oih teen heti viikonloppuna tota. Ja viinin ostan kans. :D

Kommentoi