SEE THE WORLD

Nyt olisi vuorossa toinen video, millä osallistuin Aussie Academyyn. Rakastan itse katsoa kaikkia sellaisia inspiraatiovideoita ja sen takia päätinkin toiseksi videoksi tehdä tällaisen, joka toivon mukaan inspiroi teitä. Kuulen todella usein ihmisiltä sitä, kuinka olisi ihana matkustaa, mutta oikeata hetkeä ei ole tullut eteen. Puhutaan aina, että "kyllä minä vielä joskus lähden". Tämä video on siitä, miksi se kannattaisi tehdä NYT! (ps. vaihtakaa taas laatu HD:ksi alareunasta)

Ja tosiaan osoitteesta http://www.lily.fi/aussieacademy pääsee äänestämään lempparivideoita, joita voi olla siis useampikin. Voittajavideon tekijä saa matkalahjakortin, jolla voi matkustaa Australiaan! Sen takia olisin super-kiitollinen ihan jokaisesta äänestä. Ja niin kuin kerroin, äänestäjienkin kesken arvotaan Aussien tuotteita, Trendin vuosikerta ja Fotomanin tarjoama 750€ arvoinen Canon-lahjakortti Joten jo senkin takia kannattaa käydä antamassa äänensä jollekin videolle. 

Kommentit

Mustikka (Ei varmistettu)

En tiedä ihan miksi mutta liikutuin yllättäen siinä kohdassa, jossa oli delfiinejä! Kaikkea kaunista maailmasta löytyykin, kun ei vaan tuijota maata edessään. <3

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana! Ja oot ihan oikeassa <3 Ihan täältä Suomestakin :)

Tiia (Ei varmistettu)

Ihana video. Toisaalta en voi itelleni mitään, että tulin siitä hieman surulliseksi. Mun haaveena on nimittäin nimenomaan matkustaminen, mutta mulla ei oo siihen tällä hetkellä mahollisuutta. Oon abi, rahaa ei oo tarpeeksi matkustamiseen. Haaveena ois lähteä vuodeksi ulkomaille ennen jatko-opintoja, mutta nyt seki mahollisuus ollaan viemässä ku opintojen alottamista ei voi lykätä muuta ku tosi painavasta syystä (esim. armeija) jos saa opiskelupaikan vastaan. Ja jos en nyt hae tosissaan, myöhemmin on vaikeampi päästä sisään koska osa paikoista varataan ensihakijoille. Lisäksi se raha on ongelmana tässäkin, ja kyseessä ei oo priorisointikysymys, en nimittäin tuhlaa rahaa mihinkään ylimääräiseen. Sitä vaan ei tuu tarpeeksi ja vanhemmatki on erittäin tiukilla taloudellisesti. Töitä oon hakenu mutta niitä en oo saanu kun suhteita ei oo eikä muualta tunnu irtoavan töitä tai sitten en vain osaa hakea.
Tähän nyt sitten voisi sanoa että no onhan mulla aikaa myöhemminki matkustaa... mutta siitä päästään tohon videon pointtiin. Siksi tulin surulliseksi.
En haluais että tää ois vaan tämmönen valituskommentti... Onko sulla ideoita miten saisin töitä ku kukaan ei kato mun cv:tä hyvällä kun kokemusta ei hirveästi ole?

Elisa (Ei varmistettu)

Heii, tosiaan nykyään abeilla on paljon isommat paineet jatko-opiskelusta kuin silloin kun itse olin samassa tilanteessa. Kannustaisin silti hakemaan opiskelemaan, mikäli tiedät, mikä ala kiinnostaa. Ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskelu on paljon vapaampaa kuin lukiossa ja sen aikana ehtii matkustaa hyvin myös. Itsekin olen kaikki reissuni tehnyt vasta lukion jälkeen. Viime keväänäkin olin yli 2 kuukautta matkalla, vaikka olen opiskelijana. Sen lisäksi voi lähteä työharjoitteluun tai vaihtoon ulkomaille ja sitä kautta asua vaikka vuodenkin toisessa maassa! Opintolaina auttaa kiperässä rahatilanteessa ja nykyään siihenkin on annettu helpotuksia, mikäli valmistuu tavoiteajassa. Jos opiskelupaikkaa ei kuitenkaan tule, voit miettiä menisitkö ulkomaille töihin vuodeksi. Esimerkiksi Australiaan voi hakea sellaista työviisumia, minkä avulla voit työskennellä siellä. Ja töiden haku on tosiaan hankalampaa kun ei ole vielä kertynyt työkokemusta. Sen takia ehkä kannustaisinkin hakemaan vaan reippaasti eri paikkoihin ja nimenomaan sellaisiin, missä ei vaadita aiempaa kokemusta kamalasti. Esimerkiksi ravintoloihin/kahviloihin, jäätelökioskeihin, puhelinmyyntiin, ruokakauppoihin, elokuvateattereihin, toimistosiivoojaksi tai muihin vastaaviin paikkoihin. Nyt on vielä hyvää aikaa etsiä kesätyöpaikkaa, joihin otetaan paljon koululaisia. Toivottavasti tästä oli edes jotain apua! Tsemppiä opiskelupaikan- ja työnhakuun!

Hanna (Ei varmistettu)

Hyvä video! Kävin äänestämässä :) ja juuri ausseista palanneena voin sanoo että ehdottomasti kannattaa matkustaa sinne! varsinkin Sydney ja sen ympäristö on tosi ihana

Elisa (Ei varmistettu)

Oi kiitos hirmu paljon! Ja ooooh, Aussit on ollut kyllä tosi pitkään haaveissa :)

madde (Ei varmistettu)

Oooo ihana video!!! Haleja!!!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos muru! Haleja takaisin <3<3<3

Miss T (Ei varmistettu)

Ihana video, inspiroiva juuri! Kiitos :)!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Miss T!! :) <3

Kommentoi