Toisen roju on toisen aarre

Kaupallinen yhteistyö: Zadaa

Kaikille blogiani yhtään aktiivisemmin seuranneille lienee selvää, että olen intohimoinen kirppari- ja vintage-vaatehaukka. Pidän siitä, että vaatteilla on historia ja tarina. Sen lisäksi käytetyt vaatteet ovat ekologisempia ja usein myös huomattavasti edullisempia. Hutihankinnoilta on myös helpompi säästyä, sillä ei ole jonkin pinnalla olevan trendin sokaisema. 

Nykyään tulee kuitenkin harvinaisen vähän käytyä kirpputoreilla. Ihmispaljous ahdistaa, käteistä ei ole koskaan mukana extempore-visiittiä varten ja sunnuntaisin haluaa nukkua myöhään. Siinä muutama syy, miksi kirppiksillä ei ole tullut pyörittyä muutamaan vuoteen. 

Onneksi digiaika on ratkaissut tämänkin ongelman. Ja en puhu nyt facebook-kirppiksistä, vaan puhelimeen ladattavasta sovelluksesta nimeltä Zadaa. Latailin sen itselleni alkuvuodesta kun halusin jonkun laadukkaan ja kauniin yleisneuleen. Sen sijaan, että olisin rynnännyt alennusmyyntihin, päätin selailla tarjontaa omalla sängyllä makoillen. 

Sovellukseen laitetaan ensin omat tiedot, kuten pituus, paino ja kengänkoko. Ne saa halutessaan piiloon muilta käyttäjiltä. Sen jälkeen voit alkaa selailla tarjontaa, rajaten hakutulokset johonkin kategoriaan. Voit myös sulkea pois tietyn brändin merkkejä, tai hakea vaikka vain yhtä merkkiä. Listasin itselleni kriteereihin muutamia laadukkaampia merkkejä, kuten Acne, Samuji, Samsøe samsøe ja Filippa K, ja lähdin metsästämään täydellistä yksilöä. 

Ei tainnut mennä kuin minuutti, kun puhelimen näytöllä komeili täydellinen harmaa villaneule Samujilta. Hintaa oli 40 euroa ja kunto loistava. Klikkailin äkkiä neuleen ostoskoriin ja siirryin kassalle. Ostotapahtuma oli yhtä yksinkertainen kuin missä tahansa nettikaupassa. Ei yv:tä, av:ta tai noutoja kummallisista tapaamispaikoista. Tilasin kuljetuksen kotiin, ja jäin odottelemaan vahvistusta. 

Parin päivän päästä neule oli jo lähipostissa. Se vastasi täysin kuvailua ja oli todella hyvässä kunnossa. Viime päivät onkin tullut pidettyä neuletta melkein joka päivä. Tässä postauksessa se on päällä. 

Sovelluksessa on myös helppo myydä omia vaatteita. Se lähteekin seuraavaksi kokeiluun. Jos haluatte kokeilla palvelua, saatte minun koodilla EL4444 viiden euron alennuksen ensimmäisestä ostoksesta. Pääset lataamaan sen iphonelle täältä ja Android-laitteelle täältä. Nettisivut löytyvät puolestaan täältä.

Pictures of me: Sara Vanninen

Kommentit

P (Ei varmistettu)

Kuulostaa tosi kätevältä!! Ainut mikä jäi mietityttämään on se, että jos tuote ei olekaan hyvä niin voiko sen palauttaa? :)

Elisa Lepistö

Moi! Jos tuote ei koskaan saavu tai on täysin erilainen kuin kuvauksessaan, saa rahat takaisin. Jos kyseessä on kuitenkin vain huono istuvuus, ei palauttaminen ole mahdollista :)

Aisala (Ei varmistettu)

Moikka! Tämä kommentti ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta katsoin äsken Ted Talksin ja tuli heti mieleen että voisit saada siitä ajateltavaa/kirjoitettavaa! https://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy

Itsellä ainakin lähti ajatukset rullaamaan.. :-) kun usein ajattelee että teinköhän oikean päätöksen esim. opiskelupaikan kanssa, olisinko onnellisempi nyt jos olisinkin tehnyt toisin? Tai ihan vaikka ravintolassa kun miettii että mitähän sitä söisi :D

T. Vakkarilukija

Elisa Lepistö

Kiitos huippuvinkistä! Katsoin heti ja sain kyllä paljon ajateltavaa :) Olin muutenkin ihan unohtanut koko TED-talkit, joten pitänee etsiä myös lisää inspiroivia puheita! 

Bumerangibeibi

Ihana tämä postauksenkin neule! Mistä se on kotoisin? :)

Elisa Lepistö

Kiitos! Kuva neule on valitettavasti vanha :/ Alunperin Gina Tricot!

nellijulia
Nelli Julian

Ihan paras sovellus! Tälläkin viikolla 2 tuotetta jo myyty. Ehdottomasti suositeltava jos haluaa myydä/ostaa laadukkaita vähän käytettyjä vaatteita turvallisesti :)

Elisa Lepistö

Super! Ajattelin viikonlopun aikana yrittää tehdä pientä vaatekomeron siivousta ja kuvata samalla myös muutamia vaatteita myyntiin. Ihanan näppärää kun ei tarvitse roudata kaikkia kirpputorille :D

Mikaela (Ei varmistettu)

Mä olin aluks tosi skeptinen mut nyt katon uutuudet päivittäin! Oon myyny jo vaikka mitä ja ostanuki monesti. Ja se niiden kuljetushomma on tosi nopee myös.

Elisa Lepistö

Joo tohon jää koukkuun! Se ois hyvä ottaa säännöks itselleen ettei saa ostaa mitään ennen kun on jotain myynyt :D ei menis vaatekaappi tukkoon. 

Iina / MouMou (Ei varmistettu) http://moumou.fi

Komppaan Mikaelaa! Löytyny jo mm. Ivanan Muumi-neule, vintage Levikset, Superstarit kokopunaisina ja vaikka mitä aarteita. :)

Kommentoi