Uusi, ammattimaisempi podcast on julkaistu!

Aurinko paistaa, poikaystävä tekee parhaillaan aamupalaa, stereoissa pauhaa hyvä musiikki ja illalla odottaa ensimmäinen saunavuoro. Tästä tulee siis varmasti todella hyvä päivä! Ja kaiken kukkuraksi tänään julkaistiin minun, Saran ja Mariannan ensimmäinen studiossa äänitetty podcast. Sarjan nimi on Yksillä, ja aiheet pyörivät oikeastaan niiden asioiden ympärillä, joita tulee muutenkin ystävien kanssa pohdittua viinilasi kourassa. 

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan somesta, ja sen löytää Suplasta täältä tai puhelimelle tai tabletille ladattavasta sovelluksesta. "Miten some on kehittynyt ja muuttanut blogien sisältöä? Meneekö sosiaaliseen mediaan julkaistavien kuvien muokkaus jo liian pitkälle, jos taustalla näkyvät kadutkin pitää photoshopata siisteiksi? Entäpä millaisia ulkonäköpaineita some aiheuttaa, kun netin keskustelupalstat täyttyvät asiattomista kommenteista ulkonäköä koskien?"

Tämä jakso on vähän kevyempi ja lyhyempi kuin tulevat, ja tulevissa tullaan puhumaan muun muassa uskosta ja uskomuksista sekä rahasta. Kommentteja saa ehdottomasti laittaa, joten risut, ruusut ja aihe-ehdotukset otetaan kaikki lämmöllä vastaan. Podi julkaistaan joka keskiviikko!

Lupailin kuvata samoja vaatteita vanhoista asukuvista vähän päivitettyinä versioina, ja ensimmäisenä käsittelyyn tuli nämä printtipöksyt. Täällä näkyy alkuperäinen asu, jota oli pakko vähän tunata lämpimämmäksi. Nämä housut ovat olleet kovassa käytössä jo viitisen vuotta ja edelleen rakastan niitä. Ne on vähän vajaamittaiset suorat housut, jotka sopivat juhlallisempaankin tilaisuuten korkojen kanssa, mutta tuovat kivasti eloa myös tällaiseen arkiseen ja vähän tylsempäänkin asuun. Täällä on myös toinen yhdistelmä vuodelta 2016 samoilla housuilla!

Kesällä näitä tulee pidettyä bändipaidan ja Vansien kanssa, ja vaihtamalla korot jalkaan, housut muuttuvat bailukelpoisiksi. 

Jacket & beanie - Monki, Trousers - Zara (old), Shoes - Dr. Martens, Sunglasses - Asenne

Pictures: Annika Ollila

Kommentit

Valokuvaajah (Ei varmistettu)

Moi, kiva kun panostatte laadukkaaseen podcastiin :)
Valokuvaajana toteaisin, että teillä on tietyt käsitteet ehkä hieman sekaisin. Valokuvaus voi olla taidetta, jolloin esimerkiksi kuvankäsittelyllä ei ole mitään rajoja - viitaten esimerkiksi Fotofinlandian tiettyjen kategorioiden finaalikuviin (huom kilpailussahan oli myös mukana käsittelemättömiä/peruskäsiteltyjä kuvia, mutta kukaan, kuten ette tekään, ei juuri kiinnittänyt niihin huomiota, vaan kauhisteli taidekuvia). Lehtikuvaus ja esimerkiksi uutiskuvaus on sitten ihan oma asiansa, johon pätee uutisjournalismin etiikka. Pointtini on, että valokuvaus on tosi laaja käsite, eikä pidä sekoittaa asioita keskenään. Ja kannattaa muistaa, että bloggaajina edustatte viihdettä myös valokuvillanne, ette vakavaa journalismia :) Medialukutaitoa tarvitaan kuvienkin suhteen!
Ihanaa viikkoa <3

Elisa Lepistö

Hyvä selvennys. Silti mun mielestä on mielenkiintoista pohtia sitä, missä se raja menee. Kun blogi on aivan kuten sanoit, viihdettä, voiko silloin kuvia muokata ihan miten sattuu? Tai siis tietysti voi, mutta mun mielestä se ei vaan ole oikein :D Ja siis lähtökohtaisesti arvostan tosi paljon myös sitä taitoa, mitä sellainen kuvanmuokkaus vaatii, missä luodaan ihan uudenlaisia maailmoja. Mun mielestä sellaisia kuvia on ihana katsoa (ja tästä hyvä esimerkki nuo fotofinlandian muutamat työt). Mutta mitä jos noin radikaalia muokkausta käytetään saadakseen sellainen kuva aikaiseksi, mikä ei heti näytäkään taiteelta? Vaan sillä luodaan illuusioita mukamas todellisesta maailmasta, jota ei kuitenkaan ole olemassa. Ja joo, medialukutaitoa tarvitaan myös kuvien osalta, mutta en haluaisi itse katsella esimerkiksi instagramia sillä silmällä, ettei tiedä mitkä asiat on todellisia ja mitkä taidokkaan photoshoppauksen tuotos. En tiedä saiko tästä yhtään kiinni tästä mun sepustuksesta :D

emmms (Ei varmistettu)

Olinkin jo miettinyt, lopetitteko podien tekemisen kokonaan. Tykkäsin nimittäin aiemmista jaksoistanne. Muistaakseni käsittelitte tämän podin aihetta kuitenkin jo aiemmin. Onko tämä podi muokattu versio siitä edellisestä (en ehtinyt vielä kuunnella) vai otitteko saman teeman uudelleen aiheeksi? Toivoisin, että tekisitte jakson meikkauksesta: Miksi meikkaatte, milloin meikkaatte, millä perusteella valitsette meikkinne ja mitä ajattelette naisista, jotka eivät meikkaa, tai toisaalta meikkaavista miehistä?

Risuina: Podcastinne nimestä tulee hiukan ikävästi se fiilis, että matkitte Afterwork-podcastia, varsinkin kun konsepti vaikuttaa olevan muutoinkin samanlainen. Nimenvaihdolla saisitte mielestäni uniikimman fiiliksen tekemiseenne. Jään kuitenkin innolla odottamaan seuraavia jaksoja!

Elisa Lepistö

Kiva kuulla että tykkäsit jo niistä puhelinversioista. Tää on tosiaan ihan uusi podi, ja jouduin ihan miettimään että ollaanko me käsitelty tätä aihetta aiemminkin (näköjään muisti pelaa aika kehnosti) :D Uskon että jos ollaan niin nyt on ehkä vähän erilaisia näkökulmia siihen kuitenkin. Ja kiitos palautteesta! Meikkauksesta ei ehkä ainakaan mulla henkilökohtaisesti ole hirveästi sanottavaa. Tai ainakaan jakson verran. Voin kysyä jos Saralla ja Mariannalla olisi aiheeseen liittyen enemmän sisältöä.

Ja kiitos myös risuista. Me itseasiassa mietittiinkin että meneeköhän nimi liian lähelle Afterworkia, mutta haluttiin joku lyhyt ja ytimekäs nimi, mikä ei rajaa keskustelunaiheita juuri millään tavalla. Se oli yllättävän vaikeaa :D Mietittiin myös jos se olisi ollut joku aamiaishenkinen nimi, mutta ensi jaksossa puhutaan esimerkiksi uskosta - kuka puhuu aamiaispöydässä sellaisia asioita? Ylipäätään nimestä kuin nimestä saattaa saada vähän vääriä assosiaatioita. Mutta jos timanttisia nimiehdotuksia tulee, olen avoinna kaikelle! <3 Missään nimessä ei ole tarkoitus matkia ketään, ja onhan tämä podi ollut jo ennen Afteria olemassa, eli sinänsä konsepti ei ole muuttunut (paitsi tietty äänenlaatu huimasti paremmaksi!).

emmms (Ei varmistettu)

Jäin oikein miettimään uutta mahdollista nimeä, mutta mitään hyvää vaihtoehtoa ei tunnu tulevan mieleen. "Tyttöjenilta" tai "Terapiatuokio" antaisi ehkä vähän väärän mielikuvan. Ehkä "Ystävien kesken" tai "SEMmailua" yhdistelmänä nimistänne :D? Vaikeaa hommaa tällainen luovuus!

Elisa Lepistö

No eikö ookkin vaikeeta! :D ystävien kesken on hyvä idis! Tyttöjenilta muistuttaa taas ehkä liikaa pyjamabileitä? Mutta kiitos ehdotuksista!

pipoapa (Ei varmistettu)

Ihanaa että ootte Suplassa, se olikin mun salainen haave - äänenlaatu on niin paljon miellyttävämpi nyt! Näistä podcasteista tulee varmasti mun vakkariseuralaisia kävelylenkeille :)
Ensimmäisen jakson kuunneltuani jäi vähän sellainen fiilis, että olisi kiva jos käsittelisitte aiheita vähän syvällisemmin. Some aiheeena ei toki ole siihen välttämättä otollisin (muutenkin ehkä vähän joka tuutista tuleva aihe), mutta esimerkiksi tuleva usko-teema kuulostaa just sellaiselta, mistä voi keskustella enemmän myös omia mielipiteitä ja kokemuksia esille tuoden. Sellaista "syvällisyyttä" siis kaipailen, enemmän teistä itsestänne antamista, sen sijaan että jotain aihetta pohditaan yleismaailmallisesti. Muita kivoja aiheita voisi olla esimerkiksi parisuhteet, ystävyys, ihmissuhteet ylipäänsä, itsensä kehittäminen/unelmien tavoittelu, mielenterveys, syrjintä, kiusaaminen jne.

Elisa Lepistö

Superhyviä ehdotuksia! Parisuhdeteemaa on toivottu paljon, joten siitä otetaan varmasti koppi jollain tapaa. Ensi viikolla mennään tosiaan vähän syvällisempään keskusteluun ja jaksostakin tulee pidempi. Kiitos loistavista aihe-ehdotuksista!

A.S. (Ei varmistettu)

Een ehtinyt vielä kuunnella, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Olisiko jaksoja mahdollista saada kuunneltavaksi Acastin kautta? Itse seuraan podcasteja lähinnä sitä kautta ja olisi mukava, jos tätäkin voisi kuunnella sieltä. :)

Elisa Lepistö

Moi! Tää valitettavasti löytyy vain Suplasta! :)

VV (Ei varmistettu)

Kiva että aloititte podcastin uudelleen! Toki minäkin olen hieman kriittinen nimen suhteen, vaikka ei sen keksiminen varmasti helppoa olekaan. Jotenkin se tuntuu vähän mielikuvituksettomalta, pahoittelut!

Mainitset usein blogissa siitä, miten tykkäät keskustella ystävien kanssa syvällisiä ja filosofisia. Ainakin tässä jaksossa keskustelu jäi mielestäni vielä vähän pinnalliseksi, mutta toivottavasti analyyttisempaa pohdintaa tulee jatkossa kun aiheetkin ovat erilaisia. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä liikkeelle. Pidemmissä jaksoissa pääsee tietysti myös pureutumaan aiheisiin syvemmin.

Keskustelunaiheita jotka itseä kiinnostaisivat ovat ainakin individualismi ja sen ilmentymät juurikin somessa, oman onnensa seppä -ajattelu ja yhteiskunnan rakenteet sekä yksilöiden erilaiset mahdollisuudet, kaikki eettiseen ja ekologiseen kuluttamiseen liittyvä keskustelu (enkä nyt tarkoita satunnaisia kirppariostoksia tai pahvin kierrättämistä, vaan laajemmin siitä kuinka paljon materiaa tai kuluttavia elämyksiä ihminen tarvitsee), itseänne eniten huolestuttavat globaalit poliittise/taloudelliset/sosiaaliset/ympäristöongelmat juuri nyt ja miksi, tasa-arvo ja sukupuolisensitiivisyys, raha ja sijoittaminen, ja pitkäaikaiset unelmat ja toiveet sekä arvojen mukaan eläminen. Ei mitään iisejä aiheita, mutta näitä on tullut pyöriteltyä aika paljonkin viime aikoina :)

Elisa Lepistö

Ei mitään, mä oon ihan samaa mieltä! Joten asiallinen kritiikki :D Seuraava jakso on melkein puolet pidempi ja siinä päästään jo vähän syvemmälle, ainakin mun mielestä :) Ja hei superhyviä aihe-ehdotuksia. Rahajakso meillä onkin tulossa, mutta tuossa tuli todella monta hyvää aihetta! Kiitos siis ehdotuksista :)

Ellla (Ei varmistettu)

Mahtavaa, että podcast jatkuu. Olenkin odotellut teiltä jatkoa. Tästä tulee varmasti hyvä ja mielenkiintoinen podi!

Mainittava vielä, että itsellänikin podinne nimi assosioitui välittömästi Afterwork-podcastiin. Koittaisin vielä miettiä korvaavaa vaihtoehtoa.
Nimi on tärkeä, mutta sisältö kuitenkin sitäkin tärkeämpi. :)

Jokatapauksessa jään mielenkiinnolla kuulolle!

Kommentoi