Valokuvan tekemisestä: before & after

Ugly places, pretty portraits - haaste innosti minua niin paljon että päätin jatkaa hiukan saman aiheen parissa. Nämä kuvat ovat nyt tarkoituksella hiukan "övereitä" muokkauksen osalta. Halusin kuitenkin kokeilla, miten erilaisen tunnelman kuvanmuokkauksella saa luotua näihin keskellä päivää tässä alla olevan kuvan paikassa otetuista kuvista saa kaivettua esiin. Olimme koiran kanssa kävelyllä ja poikaystävälläni oli kamera sillä hän kuvasi samalla yhden työjutun. Päätimme kokeilla, saisiko tällaiseslla ex tempore kuvasessiolla jotain hienoa aikaan. 

Otin neuleen pois, jonka alla minulla oli vain yöpaita. Olen kuitenkin sitä mieltä että usein paljas iho näyttää jollain tavalla mielenkiintoisemmalta kuvassa. En tiedä miksi. Nappasin toiseen käteen maasta löytyneen katkenneen saniaisen ja toisessa kädessä oli koira. 

Olen ollut aina sitä mieltä että valokuva luodaan, eikä sitä vain oteta. Toisaalta arvostan hurjasti myös sellaisia kuvaajia, jotka osaavat taltioida jo itse kuvaan jotain niin hienoa ettei jälkikäsittelyä tarvitse. Itse kuitenkin pidän kaikista eniten siitä vaiheesta, kun pääsee määrittelemään valoja ja värejä uudestaan, luomaan uusia tunnelmia ja miettimään millainen sävymaailma kuhunkin kuvaan sopisi.

Sara puhui podcastissa oman valokuvausidentiteetin löytämisestä ja eräänlaisesta testistä, jossa esimerkiksi Pinterestistä etsitään valokuvia, jotka jollain tavalla puhuttelee. Sen jälkeen kuvia tarkastellaan ja mietitään, minkälaisia yhteisiä tekijöitä niillä on. Tein tämän testin viime viikolla. Joku kommentoi taannoin postaukseeni, miksi istun kuvissa haarat levällään. En ollut koskaan ajatellut sen syvemmin asiaa, sillä istun aina haarat levällään (ellei minulla satu olemaan hametta). 

Kuitenkin minua jollain tavalla puhuttelevia kuvia tutkiessani huomasin, että monet viestivät jonkinlaisesta vallasta. Instensiivinen katse, pystyssä oleva leuka, kädet lanteilla, leveä haara-asento tai tietynlainen ilme. Ehkä se jollain tapaa viestii siitä, millaisena haluan naisen kuvata. Vahvana, omanarvontuntoisena, anteeksipyytelemättömänä ja "soturimaisena". 

Valokuvatesti on myös siinä kätevä, että voi tutkia kuvien sävymaailmoja ja miettiä minkälainen väritys itseä kiehtoo. Ovatko kuvat tummia, vaaleita, kontrastisia, pehmeitä, värikylläisiä vai haaleita? Ja millaisina eri värit kuvataan? Onko sininen liilahtava vai enemmän turkoosi? Onko vihreät keltaisen vihreitä vai enemmän siniseen kallellaan? Teen itse joskus myös niin, että valitsen jonkun kuvan jonka sävymaailma kolahtaa jollain tapaa ja asetan sen oman kuvani vierelle muokatessani sitä. Sitten vertailen, miten omasta kuvasta saisi saman sävyisen. 

Esimerkiski tässä esimerkkikuvassa vihreän värikylläisyyttä on allennettu reippaasti ja sen sävy on hyvin sininen. Keltaisia, punaisia ja oransseja on tummennettu ja niiden värikylläisyyttä on myös alennettu. Samalla punaisen skaalaa on vaihdettu pinkistä enemmän oranssiin päin. Kuvaa on tummennettu yleisesti, mutta valoisimpia kohtia on vielä entisestään vaalennettu ja varjokohtia tummennettu, jotta lopputulos on melko dramaattinen.

Kiinnostaako tällaiset kuvamuokkauspostaukset? Ja jos kiinnostaa, mitä haluaisitte sen suhteen tietää tai oppia? 

Kommentit

Kriselda
Kriselda

Upeeta Ellu! Lisää näitä <3

Elisa Lepistö

<33 mennään kuvaamaan pian!!

Arna (Ei varmistettu)

Siis ihan tosi mielenkiintoinen postaus! Näitä voisi aina sillointällöin tulla lisää. :)

Elisa Lepistö

Kiva kun tykkäsit! :)

Apinan ottamia kuvia ei tarvitse muokata (Ei varmistettu)

Miksi maksaa ammattikuvaajalle, kun apinakin sen osaa – ja tekee kaiken ilmaiseksi?

Photoshop on huijausta (Ei varmistettu)

Otetut kuvat on aitoja, luodut kuvat valetta

Elisa Lepistö

Mä en näe sitä näin, ellei kyse ole esimerkiksi kuvajournalismista. Taiteessa ei ole rajoja, pelkkiä mielipide-eroja. Joten voidaan hyvin olla eri mieltä tästä. :)

Maiju111 (Ei varmistettu)

Apua :DD järkytyin hieman kun katoin postauksen ekaa kuvaa ja siinä sä vaan rinnat sensuellisti esillä poseeraat! Aika rohkeeta. Vasta kolmannella kerralla tajusin että kyseessä ei suinkaan ole rinnat vaan efekti, joka tulee olkapään yli katsomisesta eli kun käden ja selän välin jää pieni rako.. omg sain niin hyvät naurut ja ehdinkin jo miettiä, et eipä oo ennen tullut huomattua kuinka isot rinnat Elisalla on :DD

Elisa Lepistö

Hahahaha FREE THE NIPPLE! :D

E.M.E (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen postaus! Ja koko tuo teidän ugly location -haaste! Pisteet sulle myös siitä, että laitat tuon alkuperäisen kuvan myös näkyviin niin on paljon selkeämpää vielä näin lukijallekin, että mistä on lähdetty liikkeelle kuvan muokkauksessa. Kiva myös, että selität, mitä olet kuvalle tehnyt. Näitä lisää! :)

Haluaisin myös kysellä tuosta uudesta kampauksestasi.. Sopii sulle muuten ihan mielettömän hyvin! olen myös miettinyt otsista varmaan jo vuoden päivät. :D Mutta eniten takavuosien otsishiustyyleistä on jäänyt mieleen hankaluus kasvovoiteiden käytöstä varsinkin otsalla. Siihen kun vielä laittaa meikin ja pipokin on soviteltava päähän ulos lähtiessä eikä pieneltä hikoamiselta voi välttyä, kun pyöräilee tai harppoo töihin niin kunnon coctail on rasvoittamassa otsiksen hetkessä epäsiistin näköiseksi. Samoin kun yöksi laittaa yleensä kunnon yövoiteen tai jopa kasvoöljyn talvisin niin otsis ei kyllä enää puhtaan tuuhea ole enää aamulla... Oisko vinkkejä tähän?

Elisa Lepistö

Kiva kuulla että kiinnostaa! Mä laitan yleensä aina kuivashampoota tohon otsikseen ja annan kosteusvoiteen enin imeytyä kunnolla ennen kun laitan otsiksen alas. Toi kuivashampoo on ihan mullistanut tän, kun muistan kans itse sillon teininä kun oli otsis niin se piti aina pestä lavuaarissa vähintään kerran päivässä :D

E.M.E (Ei varmistettu)

Haha, samat muistot tuosta lavuaaripesusta! &lt;3

Kommentoi