VIIKON TREENIT: PÄIVÄ 2

Tänään vuorossa on LEPOPÄIVÄ. Ota siis kaikki ilo irti köllöttelystä. Voit illalla suihkun jälkeen hiukan venytellä kroppaa. 

Tässä postauksessa muutamia helppoja venytyksiä. Pari perusjuttua kuitenkin ensin. Myös ennen venyttelyä tulisi lämmitellä joka kerta kunnolla, jotta vältyt vammoilta. Venytyksen tulee aina tuntua, mutta varsinaista kipua ei saisi olla, esimerkiksi nivelissä. Jos haluaa parantaa liikkuvuuttaan ja notkeutta, kannattaa varata venyttelyille kunnolla aikaa. Mielestäni sellaisista parin sekunnin repimisvenytyksistä ei ole mitään apua notkeuden parantamisessa. Jos haluat esimerkiksi päästä spagaattiin, venytä kutakin lihasta vähintään puoli minuuttia.

Venyttelyssä on todella tärkeässä roolissa oikea hengitystekniikka. Hengitystä ei saa missään nimessä pidättää. Voit aluksi hengittää vaikka korostetusti, jotta huomaat kuinka suuri vaikutus sillä on. Hengitä syvään sisään nenän kautta ja puhalla ilma ulos suun kautta. Uloshengityksen aikana syvennä aina venytystä hiukan.

Ja nyt näihin liikkeisiin. Pohjevenytys jäi kuvaamatta, mutta ne voi venyttää esimerkiksi jotain aitaa/katulamppua vasten helposti.

1. Etureiden venytys. Tämän voi tehdä kotona myös selin makuulla niin, että yläkroppa on korotetttuna kyynerpäiden varassa.


2. Takareisien venytys. Voit ottaa myös pohkeista kiinni ja vetää yläkroppaa lähemmäs jalkoja. Kotona tämän voi tehdä lattiaa vasten niin, että pyytää jonkun makoilemaan selän päälle. 

 
3. Vaihtoehtoinen takareiden venytys.

4. Lonkankoukistajan venytys.

5. Spagaatti.

6. Pakaralihaksen venytys.


 
 
Rentouttavaa lepopäivää!

- See more at: https://mycosmo.fi/article/startlivingyourbestlife/viikon-treenit-paiva-2#sthash.w3p2TB93.dpuf

Kommentoi