What would you rather?

Istuimme yhtenä iltana Hootersin terassilla ja mieleeni tuli peli, jossa yksi keksii aina kaksi vaihtoehtoa ja loput vastaavat kumman valitsisivat mielummin. Niistä heräsikin hyvää keskustelua ja monet sai miettimään omaa arvomaailmaa yllättävän paljon. Välillä joutui valitsemaan kahden houkuttelevan vaihtoehdon välillä ja toisinaan mentiin melko synkissäkin aiheissa.

 

Ajattelinkin heittää muutamat myös teille, joten vastatkaa kommenttibokseissa tai blogeissanne perustelujen kanssa, mikäli haluatte! 

Eläisitkö mielummin rutiköyhänä pitkän elämän, vai rikkaana lyhyen?

Jos joutuisit luopumaan kokonaan sähköpostien kirjoittamisesta tai puhelimessa puhumisesta loppuelämäksi, kummasta luopuisit?

Asuisitko mielummin koko loppuelämäsi kotikaupungissa, ylittämättä koskaan sen rajoja, vai matkustelisitko ympäri maailmaa ilman mahdollisuutta palata koskaan kotikaupunkiisi?

Olisitko lukematta yhtään ainuttakaan kirjaa, vai katsomatta yhtään elokuvaa?

Luopuisitko kameran vai auton käytöstä?

Itse valitsisin varmaan rikkaana lyhyen elämän, ainakin jos puhutaan muusta kuin rahallisesta rikkaudesta. Puhelimessa puhumisesta luopuisin mieluusti, sillä en pidä siitä lainkaan ja 99 prosenttia työasioista hoidan sähköpostilla, joten siitä en voisi luopua muutenkaan. Se, ettei kotiin voisi palata koskaan, on niin ahdistava ajatus, että mielummin luopuisin matkustelusta ja eläisin loppuelämäni Helsingissä. Nykyään tehdään niin hienoja sarjoja, että voisin luopua elokuvista ja pitäytyä sarjojen katselussa. Kirjoista en luovu! Ja viimeinen oli helppo: autolla ajosta luopuisin, kamerasta en. 

Mutta miten menee teidän valinnat? Myös lisää kysymyksiä saa heitellä! Näitä on mielenkiintoista miettiä.

Pictures:Tomi Taskula

Kommentit

TheLillyPierce (Ei varmistettu) http://bellefernal.com

Haha, tällaiset pelit kyllä herättävät sisäisen kapinallisen >:)

Mahtava idea kuitenkin, sillä tätä voi jatkaa loputtomiin!

Rikkaana lyhyt elämä, vihaan puhelimessa puhumista joten sitä ei tulisi ikävä ollenkaan, itseasiassa valitsisin tuon matkustelun (kunhan saisin koiruuteni mukaan <3), tuossa kamerassa ja autosta oli pakko pysähtyä; rakastan ajamista kaikella mahdollisella, enkä ole niin hyvä kuvaaja, että saisin täysin vangittua kuvaan sitä minkä haluan (välillä onnistuu paremmin), mutta ehkä ostaisin prätkän ja opettelisin kuvaamaan ;)

Kirjoista ja elokuvista en luovu ikinä" En sitten koskaan. Ja onneksi kukaan ei voi minua pakottaakaan ;) #rebel

x Lilly
http://bellefernal.com

Elisa Lepistö

Haha, no onneksi ei tarvitsekaan! :) 

Vvvv (Ei varmistettu)

Valitsisin muuten samat, mutta puhuisin mielummin puhelimessa, sillä rakastan pitkiä puheluita ystävien kanssa :)

Elisa Lepistö

Mulla ei ole edes mun kaikkien ystävien puhelinnumeroita :D jostain syystä se on ihan kökköä. Nään niin paljon mielummin kasvoitusten!

Ellaaar (Ei varmistettu)

Haha! Pelaan tätä aina yhden ystävän kanssa, ihan huippua peli :D

Elisa Lepistö

Joo ihan sika hyvä :D

Suvi K.
Sisunainen

Onko köyhyys tässä absoluuttista vai suhteellista köyhyyttä? Jos tarkoitetaan sellaista suomalaisella opintotuella elämisen tasoista köyhyyttä, niin ottaisin sen. Jos tarkoitetaan kehitysmaiden et-koskaan-tiedä-saatko-seuraavana-päivänä-ruokaa-köyhyyttä, niin sitten pitäisi harkita vähän pidempään.

Sekä sähköpostit että puhelin on helppo korvata muilla sovelluksilla, samoin kamera, jos saa silti käyttää kännykkäkameraa. Autoa mulla ei ole nytkään, mutta jos ei saisi ikinä edes matkustaa auton kyydissä, se voisi muuttua hankalaksi.

Mun nykyinen kotikaupunki on niin pieni, että mieluummin ottaisin matkustelun mahdollisuuden. :D

Kirjat vai leffat on näistä ehkä vaikein kysymys - tykkään molemmista!

AnotherTaru (Ei varmistettu) http://blog.anotherstory.fi/

Suvi Koon kannalla; riippuu mitä köyhyydellä tarkoitetaan. Eläisin mieluummin "opiskelijaköyhänä" pitkän elämän.
Olen sanallisesti vähän hassu, koska änkytän. Valitsen siis kirjoittamisen.
Matkustelisin. Koti voisi olla matkalaukku.
Voisin luopua kirjojen lukemisesta. Joo, tiiän, olen tylsä.
Luopuisin autosta, vaikka pahaa tekisi.

Ja hei tää oli kiva juttu! Mä jo eka mietin, että tuleekohan "Would you rather" -leffan tyyppisiä juttuja :D

Uusi Alku
Between the raindrops

Olipas ajatuksia herättäviä vaihtoehtoja. Pakko miettiä yksittäisinä valintoina, sillä yhdessä mieli loi hurjia ristiriitoja. Että jos valitsen köyhänä pitkän elämän, niin ei varmaan tarvitse miettiä valitsenko auton vai kameran, kun kumpaakaan ei sitten ole :D

Olen maistanut Afrikassa savimajassa elämää, jossa mikään ei ole itsestään selvää ja päivän ruoan eteen tehtiin koko päivän ajan töitä. Näin kuitenkin heidät onnellisempana kuin ihmiset keskimäärin Länsimaissa - onni tulee yhteisöllisyydestä - ja no, yllätys yllätys, aivan eri asioista kuin mihin itse olemme täällä tottuneet. Siksi voisin hyvinkin valita köyhän ja pitkän elämän. Jos rikkaudella taasen tarkoitetaan henkistä rikkautta niin suhtautuminen koko kysymykseen muuttuu.

Voisin luopua sekä puhelimesta että sähköposteista. En tykkää kovin paljoa kummastakaan. Mieluummin hoidan asiat kasvotusten ja kohtaan ihmisiä. Mutta valitsen kuitenkin puhelimen, sen siis pitäisin. Asiat hoituu nopeammin ja jotenkin vuorovaikutus on hintsusti henkilökohtaisempaa.

Voisin koska tahansa luopua kotikaupungistani - se on jumalanhylkäämä pikkukylä. 

En katso juuri lainkaan telkkaria, joten tämäkin on helppo. Kirjoista en luovu.

Auto ja kamera. Pystyisin elämään täysin tyytyväisenä ilman kumpaakin. Jos jompi kumpi pitäisi kuitenkin valita, niin ehkä kamera. Mutta olisiko näin, jos ei olisi somea missä jakaa kuvia? Keräisinkö muistot ennemmin mieleeni kuin kuviksi? Että olisiko sittenkin se auto...hmm.. :D

 

Kommentoi