Ladataan...

Miksi syödä iso pussi karkkia, ja kärsiä mahdollisesta sokerikrapulasta ja löysästä sekä allöstä olosta, kun voi herkutella näin houkuttelevan näköisellä vaihtoehdolla? Koska kaapit pursuavat herkkuja, jotka huutavat niemeäsi?  Silloin, kun kotoota ei löydy karkkeja, keksejä, pakastepitsaa tai valmispastoja, vaan terveellisiä vaihtoehtoja niille, on todella helppo noudattaa terveellistä ruokavaliota. Ja jonkin ajan kuluttua sinun ei edes tee mieli mitään epäterveellistä.  Siivoa siis jääkaappisi ja pidä siellä vain hyviä ruoka-aineita. Mitä useampia värejä, sitä parempi! Ajattele, että olet kiltti omalle vartalollesi. Ihan kuin olen puhunut siitä, että omaa vartaloa ei saa mielessään soimata, ei sitä saa mielestäni myöskään "saastuttaa" epäterveellisellä ruokavaliolla tai päihteillä.   Hyvä ruokavalio ei vaikuta vain painoosi, vaan myös ihoosi, hiuksiisi, ja henkiseen hyvinvointiin. Kuulin jostain, että useimmat ihmiset eivät edes ymmärrä, kuinka hyvä olo heillä voisi olla. Tämä on mielestäni todella surullista. Aletaan tottua siihen huonoon oloon niin paljon, että siitä tulee osa omaa itseään. Ei enää tiedetä, miltä hyvinvointi tuntuu. Itsekin olen huomannut sen tässä vuoden sisään, kuinka paljon alkoholin juomisen ja tupakoinnin lopettaminen on tehnyt hyvää keholleni.   Milloinkaan ei ole liian myöhäistä muuttaa omia ruokailutottumuksiaan. Pienilläkin korjauksilla saat ihmeitä aikaan. Älä pelkää muutosta tai syö tietynlailla vain sen takia, että olet aina ennenkin syönyt niin. Tiedän hyvin, että muutos voi olla todella vaikeaa, mutta on se myös sen arvoista. Etene pienin askelin, ja yhtäkkiä huomaat kuinka pitkälle oletkaan päässyt.  Luin yhdestä kirjasta tarinan, joka avasi omia silmiäni. Yritän sen kertoa nyt teillekin mahdollisimman hyvin. Mies käveli joka aamu matkalla töihin erään talon ohitse. Verannalla istui vanhempi pariskunta, ja heidän välissään makasi koira, joka ulisi ja vaikeroi surullisen näköisenä. Joka aamu sama toistui, ja miehen kävi koiraa sääliksi päivä päivältä enemmän. Viidentenä päivänä hän päätti ottaa asian puheeksi, ja lähestyi pariskuntaa. "Anteeksi, mutta minusta tuntuu, että koiranne kärsii kivuista." Johon pariskunta vastasi: "Tietysti se kärsii, se makaa naulan päällä". Mies oli kummastunut. Miksei koira vain siirry? Johon pariskunta totesi: "Kipu on juuri niin paha, että koiran on huono olla, muttei tarpeeksi kova, jotta se jaksaisi nousta ja vaihtaa paikkaa." Olen huomannut samaa tuttavapiirissäni. Jotkut ihmiset valittavat jatkuvasti, mutta muutos tuntuu silti liian pelottavalta, jotta he tekisivät sen. Muista, että vain sinä olet vastuussa omasta onnellisuudestasi, ei kukaan muu. Jos et ole tyytyväinen omaan elämääsi sellaisena mitä se on, tee se muutos.  viime talvena unelmoin vähän eri maisemissa

Mieti, mitä haluat eniten juuri nyt ja mitä voit tehdä saavuttaaksesi sen?

Unohda rajoittavat uskomukset, jonka takia et muka pysty tekemään jotain asiaa ja etene päämäärätietoisesti tavoitteitasi kohti. Itse uskoin kauan, että en osaa laittaa ruokaa --> en täten edes yrittänyt. Nykyään kokkailen ilomielin joka päivä uusia asioita. Omat nykyhetken tavoitteeni liittyvät lenkkeilyyn. Yritän pikku hiljaa kasvattaa kuntoani, ja ensi kesänä meinaan juosta 15 kilometria ilman suurempia ponnisteluita.  Olen kauan uskotellut itselleni, ettei minusta vain ole kestävyysjuoksuun. Aion nyt luopua tästä uskomuksesta! Se on osana minun muutostani.  Onko teillä tavoitteita, joita ette ole uskaltaneet lähteä tavoittelemaan? Lainakuvat täältä

Ladataan...

Munakoiso on mielestäni erittäin hyvä raaka-aine, ja sillä voi korvata hyvin esimerkiksi perunan tai riisin. Se on täyttävämpää kuin salaatti, mutta jättää jälkeensä kevyen olon. Koska en jaksa yleensä arkisin tehdä mitään monimutkaista, leikkasin munkoisosta vain pyöreitä paloja ja paistoin ne pannulla. Joidenkin mielestä munakoiso täytyy "itketyttää" ennen valmistusta, mutta itse en koe sitä tarpeelliseksi.Tein sen kanssa taas yllätyksellisesti kanaa, mutta munakoiso sopii mielestäni hyvin myös kasvisruokiin. Minun täytyisi kokeilla joku päivä sellaista reseptiä kuin "pyörtynyt imaami", joka tehdään siis myös munakoisosta. Työkaverini kertoi siitä minulle, ja tarinan mukaan joku imaami on siis pyörtynyt maistaessaan tätä ruokaa, koska se oli niin hyvää.   Kanan minuuttipihvejä pannulla. Mausteina merisuolaa ja timjamia.

 

Sen jälkeen leikkasin munakoisot, ja paistoin ne pannulla tilkassa öljyä sekä suolasin. Munakoiso muuten imaisee helposti aika paljonkin rasvaa itseensä, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana.

 

Minun oli tarkoitus syödä ruoan kanssa aurakermaviilikastiketta, mutta epäilin sen menneen vanhaksi. Lorautin sen sijaan maustamatonta jogurttia suoraan purkista lautaselle. Laitoin sen päälle tuoretta pinaattia, ja hyvää oli! Turkkilainen tai kreikkalainen jogurtti ajaa saman asian. Leikkasin vielä vähän paprikaa tuomaan väriä lautaselle. Kevyt ja nopea illallinen!

Pages