Ladataan...

Tulin tuossa Roomasta palatessani miettineeksi, kuinka reissun päällä tulee päivän aikana tehtyä niin paljon kivoja asioita, pysähdeltyä kahville, syvennyttyä hyviin keskusteluihin ja nähtyä makeita juttuja. Eilen vietimme vähän samanlaisen päivän Helsingissä ja kummasti pääsi siihen samaan lomatunnelmaan täälläkin. Aloin pohtia, että nyt joululomalla voisi viettää tällaisen pidennetyn viikonlopun kaupunkiloman Helsingissä. Mietin mitä kaikkea haluaisin tehdä rakkaassa kotikaupungissani, jos minulla olisi vain kolme päivää aikaa. Tällaiseksi suunnittelin päivät:

DAY 1.

Aamu alkaisi brunssilla ravintola Sunnissa senaatintorilla. Siellä on upeat puitteet ja kauniit näkymät tuomiokirkolle. Olimme siellä pitkästä aikaa eilen ja harmittelin ettei sinne tule mentyä useammin. Pitkän  brunssin ja rennon aamun jälkeen suuntaisimme Kiasmaan katsomaan sen hetken näyttelyt ja pyörimään aulan gift shoppiin kirjoja selailemaan. 

Myöhäisen lounaan söisimme Rafla-nimisessä ravintolassa punavuoressa, jotain kevyttä, esimerkiksi lohiavokadosalaatti. Lounaan jälkeen kävelisimme hiljalleen kotiin valmistautumaan iltaa varten. Laittautuisimme rauhassa ja lähtisimme illalliselle ravintola Hokuun. Ruoan jälkeen menisimme yksille drinksuille Liberty or deathiin. Mikäli jossain olisi tarjoilla live-musiikkia, menisimme vielä nauttimaan siitä ja viinistä (esim. ravintola Vin-vin).

DAY 2
 
Aamupala nautittaisiin Kanniston leipomosta, kahvin voisi ottaa mukaan kun lähtisimme kiertelemään design districtiä. Pistäytyisin ainakin Perobassa, Pinossa, Beamissa, Zarrossa ja Granitissa. Shoppailun jälkeen menisimme lounaalle Lungiin. Siinä voisi rauhassa istua parikin tuntia ja lepuuttaa jalkoja. Lounaan jälkeen olisi vuorossa Design Museoon, jossa on esimerkiksi tällä hetkellä menossa Suomalainen muoto, sekä Keramiikka tilassa- nimiset näyttelyt. 
 
Museon jälkeen olisi taas vuorossa pieni lepohetki kotona ja vaatteiden vaihto. Illalliselle menisimme Cafe Balzaciin, jossa tilaisin pastan, jota tarjoilija sinä päivänä suosittelee. Rauhallisen illallisen ja hyvien keskustelujen jälkeen kävelisimme Torniin ja menisimme ylös Ateljee bariin lasillisille jatkamaan höpötystä. Jos tanssijalkaa vipattaa, jatkaisimme iltaa Ahjossa. 
 
DAY 3
 
Kolmas päivä alkaisi taas pitkällä brunssilla Deli cafe mayassa. Brunssin jälkeen lähtisimme kävelylle kaivopuistoon päin ja pistäytyisimme kaivarin kanuunassa kirpputorilla. Sen jälkeen kävelisimme rantoja pitkin hietsun hautausmaan kautta töölöön ja päätyisimme lopulta Korjaamon Sushi bar & wineen lounaalle. 
 
Pitkän kaavan lounaan jälkeen kävisimme katsastamassa korjaamon yhteydessä olevan ratikkamuseon. Ratikkamuseon jälkeen menisimme haahuilemaan töölön kirjastoon hetkeksi ja kävelisimme Sibeliuspuiston kautta Cafe Regattaan. Jos nälkä on ehtinyt yllättää, ottaisin makkaran jonka voi paistaa itse notskilla. Muuten ottaisin korvapuustin ja kahvin. 
 
Illallisen söisimme Lundbergissä, jonka jälkeen voisimme mennä vielä istuskelemaan esimerkiksi bar Llamasin rentoon tunnelmaan oluelle. Jos viimeisenä iltana tekee vielä tehdä jotain, suuntaisimme Coronaan pelaamaan pari erää bilistä tai katsomaan stand uppia on the rocksiin tai Molly Malonesiin. 
 
Tällaiselta näyttäisi minun kolmeen päivään ahdettu Helsinki-ohjelmani. Naurattaa hiukan, kuinka monet asiat painottuvat punavuoreen. Jostain syystä siellä sijaitsee vain useimmat lempikauppani ja -ravintolani. Nyt minua kuitenkin kiinnostaisi kuulla teidän kotikaupungeistanne, mitkä ovat niitä asioita mitä tekisitte jos olisitte turistina siellä? Haluaisin myös kuulla muilta Helsinkiläisiltä teidän lempipaikkojanne!

Ladataan...

Ladataan...

Reissussa ymmärrän aina uudestaan ja uudestaan miksi rakastan matkustamista. Vaikka sitä siinä hetkessä kuvittelisi, ettei sitä fiilistä voi unohtaa, yllättyy sitä aina matkalla kuinka ihanaa se onkaan. Istuessamme Roomassa terassilla, tuorepuristetusta appelsiinimehusta tehdyt mimosat kädessä, auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta, ei oikein enää riittänyt sanat sille kuinka hyvä fiilis on. Ystäväni ehdotti että lähtisimme New Yorkiin jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Siinä ei kauaa tarvinnut miettiä. Matkustelu on se, mihin haluan käyttää rahani tällä hetkellä. Mistään muusta en saa niin huikeita tunteita. Lentojen metsästäminen näin lyhyellä aikavälillä on melko haasteellista, mutta aloitan urakan tänään. 

Pari vinkkiä kuitenkin Roomaan matkaaville. Monet suosittelivat paikkaa nimeltä Trastevere, joka on noin pari kilometria keskustan ulkopuolella. Suuntasimme sinne heti ensimmäisenä iltana illalliselle Grazie Graziella nimiseen paikkaan. Alue oli todella ihana, joten kävimme siellä itseasiassa joka päivä kerran. 

Pieniä mukulakivikatuja, aukioita joissa on terasseja ja katusoittajia, sympaattisia pieniä liikkeitä sekä parasta pitsaa mitä olen ikinä maistanut. Sinne kannattaa siis ehdottomasti mennä pyörimään. Kävelymatka on kiva jos on mukavat kengät jalassa, joen ylitys on upea paikka ja vartta pitkin on ihana kävellä. Jos ei halua kävellä, pääsee 8 raitiovaunulla myös Trastavereen. 

Toinen mitä suosittelen lämpimästi, on Piazza Navonan vieressä sijaitsevan Hotel Raphaelin kattoterassi. Sieltä avautui upeat maisemat ja sai nauttia auringosta, joka ei pienille kujille paistanut. Ostaessamme pullon Proseccoa, saimme myös ihania pieniä leipiä, pähkinöitä ja sipsejä pöytään. 

Kolmas vinkki on ravintola nimeltä Maccheroni, jossa kävimme itseasiassa kaksikin kertaa. Siellä oli autenttista Italialaista kotiruokaa ja ihanaa henkilökuntaa. Hinnat olivat todella edullisia, puoli litraa viiniä taisi olla 4 euroa ja pastat 9-14 e. Tilasimme ensimmäisellä kerralla tryffelipastan sekä pasta carbonaran ja söimme ne puoliksi. Kun olimme saaneet jättikokoiset pasta-annokset eteemme, saimme yllätykseksemme vielä kolmannen pastan. Se oli sympaattiselta kokilta tervehdys. En muista milloin olisin ollut niin täynnä kun ravintolosta lähtiessämme. Ruoka oli vain liian hyvää jätettäväksi. Varsinkin tryffelipasta oli makuuni. 

Neljäntenä ylistän Pantheonin edustalla olevaa Hostaria Pantheon ravintolaa. Olimme siellä joka ilta punaviinillä ja henkilökunta oli super-ystävällistä. Lämpölamppujen takia ulkona pystyi istumaan myöhään yöhön ja tunnelma oli todella kohdillaan. Nämä hetket jäivät yhtenä parhaana muistona reissusta. 

 

Pages