Ladataan...

Toiveviikolla kyselin teidän toiveitanne ja monet kertoivat onnellisuuteen liittyvien tekstien olevan blogin parasta antia. Silläkin uhalla, että toistan itseäni listailin muutamia asioita, jotka mielestäni tekevät elämästä hyvin nautittavaa.

1. Hyvä itsetunto. Tähän liittyy monta asiaa, jotka edesauttavat elämän helppoutta. Ei tarvitse ikinä pohtia, mitä muut sinusta ajattelevat, vaan voi tehdä juuri niitä asioita mitä itse haluaa. Uskaltaa tavoitella suurempia unelmia ja ottaa isompia riskejä. Yritä löytää omat vahvuutesi, intohimosi ja valjasta niistä potentiaali omien unelmien tavoitteluun. Asettamalla itsellesi pieniä tavoitteita ja yltämällä niihin, vahvistat myönteistä minäkuvaasi. 

2. Omannäköinen elämä. Tuntuuko sinusta siltä, että elät viikonloppuja varten tai viikon pituinen etelänloma on ainoa valopilkku vuodessa? Jos olet ajautunut sellaiseen arkeen, mikä ei ole nautittavaa, uskalla tehdä täyskäännös. Vaihda alaa, opiskele uusi ammatti tai vähennä nykyistä työmäärääsi. Tee enemmän niitä asioita, jotka saavat sinut onnelliseksi joka päivä. 

3. Ystävät etusijalle. Aikuisiällä ihmissuhteet vaativat hiukan enemmän. Ei enää tule vietettyä aikaa koulussa tai harrastusten parissa päivittäin, vaan yhteisiä tapaamisia saattaa joutua sopimaan pitkän ajan päähän. Silti ystävien kanssa vietetty aika on kultaakin arvokkaampaa. 

4. Positiivinen suhtautuminen asioihin. Kun jokin mahdollisuus tulee eteesi, kysy mielummin miksi ei? kuin miksi? Kun lähtee positiivisella energialla ennakkoluulottomasti mukaan juttuihin, voi löytää itsensä vaikka minkälaisten onnellisten sattumuksien keskeltä. 

5. Anna itsesi olla onnellinen. Uskon, että monissa yhteisöissä kuten esimerkiksi työpaikoilla, vallitsee niin negatiivinen ilmapiiri, että tuntuu väärältä ilmaista olevansa onnellinen. Niinpä sitä laskee oman energiansa vastaamaan yleistä ilmapiiriä, ikäänkuin kuuluakseen joukkoon. Koska kaikkia muitakin aina vain v*tuttaa, niin onhan se epäreilua että itse hymyilee kuin naantalin aurinko. Tästä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, vaan se vahingoittaa vain sinua itseäsi. Yritä mielummin tartuttaa oma iloisuutesi kanssaihmisiin.

Ladataan...

Olen tehnyt treenaamisen lisäksi paluun myös terveelliseen ruokaan. Maanantaina treenin jälkeen tuli tehtyä tällainen keräilylautanen, joka valmistui muutamassa minuutissa.

Tarvitset vain:

  • Graavilohta
  • kurkkua
  • tomaattia
  • sipulia
  • sitruunanmehua
  • avokadoa
  • ravunpyrstöjä

Kastike:

  • Turkkilaista jogurttia
  • suolaa
  • yrttejä

Itse laitoin avokadot vain puoliksi ja poistin kivet. Kivien kuoppiin puristin sitruunanmehua ja täytin ne ravunpyrstöillä. Loput ravunpyrstöt laitoin salaattiin. Kastike raikasti kivasti melko rasvaista annosta. Kalan ja avokadon rasvat ovat kuitenkin hyviä, joten niitä ei kannata pelätä. 

Hyvää ruokahalua!

Pages