Ladataan...

Koulun kanssa on ollut hiukan kiire tällä viikolla, kun olen töissä kaikki ne päivät, jolloin meidän tulisi työskennellä itsenäisesti. Juttuaiheita on ollut vaikea keksiä, kun kaikki ajatukset pyörivät suunnittelutehtävän ympärillä. Sen takia ajattelinkin kertoa hiukan koulustani. Jos ala vaatteiden tai muodin parissa ei kiinnosta, voit suosiolla skipata tämän postauksen. Opiskelen Metropolian ammattikorkeakoulussa vestonomiksi, joka on siis vaatetusalan tutkinto. Opinnot jakautuvat kolmeen osaan: suunnitteluun, kaavoitukseen ja vaatetusalan kaupalliseen puoleen.

Koulutusohjelmaan haetaan pääsykokeella, jota edeltää ennakkotehtävät. Tehtävät tulevat nettiin muistaakseni joskus alkuvuodesta ja niitä on 3. Niissä katsotaan kykyä hahmottaa muotoja ja visuaalista ilmaisukykyä. Ennakkotehtävien perusteella valitaan henkilöt, jotka jatkavat pääsykokeisiin. Pääsykokeet kestävät kaksi päivää ja niihin kuului ainakin meillä haastattelu, mallinuken päälle muotoilua, helppo matematiikan koe ja suunnittelutehtävä.

Itse koulu taas on todella monipuolista. Ensimmäiset vuodet olivat itselleni mieluisimpia, kun oli niin paljon luovia aineita. Harjoittelimme eri esitystekniikoita muotipiirustukseen ja vartalon plastisuutta elävän mallin piirustuskurssilla. Itseäni jännitti se, joudunko ompelemaan paljon. Olen nimittäin edelleen aivan surkea ompelukoneiden kanssa. Lopulta ompelua ei ole ihan hirveästi jos ottaa vain pakolliset kurssit.

Kurssitarjonta on melko laaja aina muotivalokuvauksesta visuaaliseen markkinointiin tai erityisvartalon kaavoitukseen. Luokkakoko on kuitenkin niin pieni, että aina niitä kursseja joihin haluaisit, ei järjestetä koska ei riitä tarpeeksi porukkaa. Itse olen pyrkinyt valitsemaan mahdollisimman paljon suunnittelua ja kaupallisia kursseja sen tueksi. 

Tänä vuonna meillä on varmaankin koko kouluhistoriani kivoin kurssi, kansainvälinen messukäytäntö. Meillä on yhteistyöyritys, jolle minä ja 7 muuta suunnittelijaa suunnittelemme lastenvaatemalliston. Lähdemme syyskuussa Pariisiin Première Vision-messuille ostamaan kankaita mallistoa varten. Olen todella innoissani koko matkasta ja projektista. Lastenvaatteet ovat minulle melko vieraita, mutta se tekee prosessista vieläkin kiinnostavamman. Alkuviikosta pitäisi olla 20 luonnosta avattavista ylöosista, joten tämä viikonloppu menee luultavasti kynä kädessä. 

Jos jäi jokin asia mietityttämään, vastailen mielelläni kysymyksiin! 

Ladataan...

Ladataan...

Tein eilen täytettyjä suippopaprikoita. Yritän karsia taas turhia hiilihydraatteja, kun ne tuntuvat itselläni olemaan juuri se, mikä saa raskaan olon aikaan. Näiden ohje on tajuttoman helppo, tarvitset vain:

 • 3 suht samankokoista suippopaprikaa (voi käyttää myös tavallisia paprikoita)
 • Purkillisen maustettua tuorejuustoa, itselläni oli ruohosipulin maku
 • 2 sipulia ja valkosipulia 
 • 400 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
 •  Juustoa kuorrutteeksi
 • (tajusin myöhemmin, että sienet olisivat sopineet näihin myös todella hyvin)

 1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
 2. Leikkaa paprikat auki ja poista siemenet. Pese ne. Jos paprikat eivät pysy pystyssä, voi pohjasta leikata pienen palasen pois, jotta "alustasta" tulee tasainen.
 3. Paista jauhelihat ja mausta mielesi mukaan. Pilko sipulit ja lisää ne kun jauheliha on kypsää, samalla voit lisätä pari valkosipulin kynttä.
 4. Sekoita mukaan koko purkillinen Creme Bonjouria.
 5. Täytä paprikat mössöllä ja laita ne uunivuokaan tai pellille.
 6. Raasta tai höylää päälle hiukan juustoa, ja laita paprikat uuniin.
 7. Kun juusto on kullankeltaista ja rapsakkaa, paprikat ovat valmiita. Minulla taisi mennä n. 10-15 minuuttia.

Päälle voi halutessaan laittaa vielä oreganoa, tai muita yrttejä. Tarjoile vihreän salaatin kanssa. 

 

Pages