Ladataan...

Eilen tosiaan oli ensimmäinen kunnon päivä täällä Costa Ricassa ja juoksimme vielä aamupäivästä hoitamassa erilaisia asioita, kuin pyyhkeiden ja flipflopien ostelua, valuutan nostoa ja aurinkorasvojen sekä hyttysmyrkkyjen hankintaa. Kun oli ensin matkustanut koko ensimmäisen päivän ja toisen juossut ympäri kyliä tottumattomana hiostavan kuumassa ilmassa, oli aika surrealistinen olo kun sai vihdoin hengähtää. 

Emme ole hirveästi uskaltaneet olla auringossa, ettei iho kärähdä heti alkuun. Oli kuitenkin ihana istuskella vain rantaravintolassa ja nauttia lämpimästä meri-ilmasta. Nyt täällä on vasta alkamassa uuden vuoden aatto, eikä meillä ole illalle vielä mitään kummempia suunnitelmia. Majoitumme tällä hetkellä Puerto Viejo nimisessä hostellissa, mikä on oikeastaan aika kiva (2hh/30€/yö). Olisi kuitenkin kiva saada huone, missä on wc ja suihku, joten taidamme yrittää vaihtaa tänään majapaikkaa. Tällä hetkellä kirjoittelen tätä postausta hostellimme terassilla suurella sohvaryhmällä. Yläterassilla nukkuu porukkaa makuupusseissa, stereoista soi Jack Johnson, viereisessä puutarhassa pörrää kaksi kolibria ja viisi koiraa juoksentelee iloisena edestakaisin. Ihanan chilli ja mutkaton meininki kaiken kaikkiaan.

Tänään olisi myös tarkoitus vuokrata pyörät tuttavapariskunnan kanssa ja polkea tuonne jonnekin vähän kauemmas rannalle. Otan varmaan kameran mukaan, jotta saisi vähän enemmän kuvasaldoa tännekin.

Ihanaa uuden vuoden aattoa!

Ladataan...

Huh mikä päivä eilen olikaan. Olin jotenkin kuvitellut matkustamisen paljon helpommaksi nakiksi, mitä se olikaan. Ensin lentomme oli pari tuntia myöhässä, jonka vietimme istuen koneessa odotellen. Siitä syystä myöhästyimme aiemmasta bussista ja odottelimme pari tuntia uutta bussiasemalla. Lopppujen lopuksi vielä bussimatkakin kesti 6 tuntia, ja kun pääsimme vihdoin kymmenen aikaan illalla määränpäähän, piti vielä etsiä majapaikka. Kun olimme vihdoin saaneet yöpaikan hostellista ja takana oli 18 tuntia matkustusta 2 tunnin yöunilla, oli aika levoton meininki. 

Kuitenkin yhden nukutun yön jälkeen olo on erittäin hyvä. Costa Rica vaikuttaa ensituntumalta oikein hyvältä. Tällä hetkellä olemme täällä ihan Panaman rajalla Puerto Viejo de Talamanca nimisessä paikassa. Illalla oli niin pimeää, ettemme ole vielä nähneet tästä juuri mitään. Ihanan vehreää kuitenkin näyttäisi olevan ja aamulla heräsin suoraan kasvoille paistavaan auringonporotukseen ja lintujen lauluun. Mitäpä sitä muuta kaipaisikaan. 

En malta odottaa, että pääsen kamerani kanssa tuonne tutkimusretkelle. Nyt kuitenkin jotain aamupalaa! Tässä muutamat kuvat eiliseltä matkalta.

 


Pages