Ladataan...

Kerroin aiemmin illustraatio-illasta, johon meidän oli tarkoitus mennä. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan järjestetty tällä viikolla. Onneksi Melbourne on tämänkaltaisia mahdollisuuksia pullollaan, ja suuntasimme sen sijaan maalausiltaan Cork & Chromeen Fitzroyssa. Konsepti on loistava: tuo oma pullo viiniä, ja kaikki muu on paikan päällä valmiina sinua odottamassa. 

Illassa on opettaja, joka näyttää tekniikat vaihe vaiheelta ja hänen malliaan voi seurata, tai soveltaa oman maun mukaan. Ensin hän käy läpi nopeasti, mitä pensseliä käyttää mihinkin vaiheeseen ja miten tietynlaisen lopputuloksen saa aikaan. Sen jälkeen laitetaan musiikki soimaan ja saa maalata itse perässä. Jonkin ajan kuluttua siirrytään taas seuraavaan vaiheeseen. 

Paikanpäältä saa myös tilattua juustolautasia, joten enpä oikein parempaa iltaa osaisi edes kuvitella. Osallistuminen maksoi 60 dollaria, mutta mielestäni oli ainakin sen arvoista. Maalauksen saa luonnollisestikin kotiin, ja onhan pelkät canvastaulutkin kalliita. Tällainen konsepti olisi ihana saada myös Suomeen. Instastoryyn vastaajien perusteella sille olisi todella kovaa kysyntää.

Taidan Suomeen päästyäni laittaa pyörät pyörimään tämän suhteen. Jos joku tietää jonkun, joka voisi olla kiinnostunut opettamaan tällaista, niin laittakaa ehdottomasti vaikka mailia! Aiheet voisivat olla sellaisia vähän skandinaaviseen makuun sopivia ja vaihtua aina viikottain. Todella terapeuttinen ilta ja muistutti taas, kuinka luomalla jotain saa oman mielen aina hiukan avoimemmaksi ja luovemmaksi myös uusille ideoille. 

 

Ladataan...

Ladataan...

Kun ystäväni kysyi, kiinnostaisiko roadtrip Morningtoniin, jossa voisimme käydä rannalla piknikillä ja sen jälkeen parilla viinitilalla, ei minua tarvinnut juuri suostutella mukaan. Päivä oli aluksi hiukan pilvinen, mutta oikeastaan juuri täydellinen piknikille. Rannalla lokoilun jälkeen starttasimme taas auton ja ajoimme lähellä olevalle viinitilalle. Niitä on alueella itseasiassa todella monta, ja varmasti mikä tahansa on hyvä. Me vierailimme ensin sen nimisessä kuin Point Leo Estate, joka oli melko iso ja sen yhteydessä oli myös ravintola. 

Heillä oli myös suuri aurinkoinen terassi aurinkovarjoineen, josta avautui näkymät viiniviljelmille ja livebändi soitti musiikkia. Toiseksi paikaksi valikoitui Foxey's hangout, joka oli paljon pienempi ja jollain tapaa söpömpi kuin hulppea Leo Estate. Maistelu maksoi 6-8 dollaria kummassakin paikassa, mutta kun joku porukasta osti viinin, ei maistelua tarvinnut maksaa. 

Morningtoniin ajoi nopeasti Melbournen keskustasta ja se oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Jos olisi ollut yhtään viileämpi ilma, olisi ollut ihana yhdistää reissuun myös kuumalla lähteellä vierailun. Paikalliset sanoivat, että se on parhaimmillaan illansuussa silloin kun hiukan viileämpää ja tähtitaivas näkyy. Kuulostaa oikein romanttiselta!

Toinen kovasti suositeltu roadtrip on ajaa great ocean road, jossa ainakin kuvien perusteella on ihan mielettömät maisemat. En uskalla itsekseni täällä ajaa, joten ajattelin jättää sen reitin seuraavalle kerralle, kun poikaystäväkin on matkassa mukana. Täällä on niin paljon nähtävää ja välimatkat pitkiä, ettei 12 päivän aikana ehdi saada kuin pintaraapaisun muutamasta jutusta. 

Huomenna lähden tällaisen söpön Hike & seek -firman järjestämälle päiväretkelle Philip Islandille. Olen ollut täällä niin retkeilypäissäni, että tekisi vain mieli Suomessakin ostaa joku pakettiauto, johon rakentaisi majan taakse ja olisi vain reissun päällä koko kesän. Mikäli meidän putkiremontti realisoituu ennen kuin olemme ehtineet löytää uutta asuntoa, voi tämä olla ihan oikeastikin edessä :D

Dress - Nakd

Ladataan...

Pages