Ladataan...

Tämän päivän Yksillä-jaksossa puhutaan valokuvauksesta. Sen tiimoilta tartuimme vihdoin haasteeseen, joka on pitänyt tehdä jo monta kertaa. Puhuimme tästä Saran kanssa jo viime vuonna, mutta sen toteuttaminen on venynyt ja venynyt. Saimme tuolloin loistavia ehdotuksia rumista paikoista, ja ajattelin itse ainakin jatkaa näiden toteuttamista. On hauska haastaa omaa kuvaamista ja toisaalta myös näyttää teille, miten kuvat syntyvät. 

Halusin tehdä homman mahdollisimman vaikeaksi, joten mietimme erilaisia karuja ympäristöjä aina vastapäätä olevan talon julkisivuremppatyömaalta Sörkän metroaseman yleiseen vessaan ja piritorin S-markettiin. Halusin paikan, jossa ympäristö on karu ja valo huono - maksimaalinen haaste siis. 

Palloilimme hetken Kallion kulmilla etsien tarpeeksi rumia paikkoja ja lopulta voittajapaikaksi päätyi Sörkän metroasema. Haastetta toi jatkuvasti ohi menevät ihmislaumat, mukaan lukien laitapuolenkulkijat, jotka halusivat tulla jututtamaan tai vaihtoehtoisesti huutelivat vieressä. Toinen haaste oli ehdottomasti kelmeä keinovalo joka loi melko epäimartelevat varjot kasvoille. 

Yllä on suoraan kamerasta tullut muokkaamaton kuva, joten aika paljon enemmän tätä on muokattu kun normaalisti kuviani täällä. Tämä oli kuitenkin kaikista hauskin vaihe kuitenkin. Koska ympäristö oli niin karu ja kuva ei näyttänyt kovin hyvältä vielä suoraan, sai haluamansa maailman luoda tietokoneella. Olen viime aikoina ihaillut tällaisia neonvalo-tunnelmia valokuvissa ja halusin luoda sen teeman ympärille nämä kuvat.

Ensimmäinen paikka oli siis suoraan liukuportaista laiturialueelle tullessa. Toinen löytyi muutaman metrin päästä karkkiautomaatilta. Alla paikka koko komeudessaan.

Ja tässä lopputulos.

Mitäs sanotte tällaisesta sarjasta? Jatkoon vai ei? Ja miten onnistuttiin? Saran kuvat muun muassa Sörkän Ärrän edestä voi käydä katsomassa täältä.

Ladataan...

Ladataan...

Meillä on tapana aina Nycissä ollessamme tehdä tällaista feta-vesimeloni-minttu-salaattia. Ystävämme Satu on sen joskus meille esitellyt ja siitä lähtien sitä on tullut tehtyä jokaisella reissulla. Se on ihanan raikas ja kevyt iltapala ja varsinkin kaiken pizza- ja hampurilaisähkyn jälkeen kaipaa jotain sellaista. Siinä ei ole siis mitään muuta kuin noita kolmea ainesosaa. Jostain syystä sitä ei tule koskaan tehtyä Suomessa. 

Yhtenä päivänä aloin kuitenkin himoitsemaan sitä lounaalla. En halunnut ihan niin kevyesti syödä, joten päätin tehdä siitä vähän ruokaisamman version. 

Tästä tuli lopulta melko kesäinen ruoka, mutta niin herkullinen, että se inspiroi kehittelemään vähän syksyisemmän version myös. Puikulaperunoista tuli myös niin hyviä, että niitä tulee varmasti tehtyä jatkossakin. Söimme ensimmäisenä päivänä perunat lämpiminä, mutta ne toimivat hyvin seuraavana päivänä kylminäkin. Lisäsimme vielä Lidlin valmishummusta sekaan. 

Pese puikulaperunat ja asettele kokonaisina kuorineen pellille. Kaada oliiviöljyä niiden päälle ja sirottele sormisuolaa. Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Revi mintunlehdet ja salaatti pohjaksi ja pilko loput ainekset. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. 

Hyvää ruokahalua!

Ladataan...

Pages