Ladataan...

Lilyssä on tänä syksynä puhuttu paljon työuupumuksesta ja tänään meillä onkin klo 18 aiheen ympäriltä paneelikeskustelu, joka striimataan Trendin & Lilyn Facebookissa. Mukana on minun lisäkseni Destination Happines-blogin Netta sekä Trendin päätoimittaja Mari Karsikas moderoimassa keskustelua. Mielestäni on mahtavaa, että tästä puhutaan ja riisutaan niitä häpeän tunteita sen ympäriltä. 

Luin juuri Erikan kirjoituksen aiheesta ja etenkin tämä kohta kolahti ja kovaa: "En sano, että tämä sosiaalinen puoli olisi kaikille bloggaajille ongelma tai että olisi mitenkään normaalia kuormittua tavallisista kanssakäymisistä. Olen vain huomannut, että aika iso osa bloggaajista on herkkiä ja taiteellisia introverttejä, jotka näiden samojen asioiden kanssa painiskelevat. Sinun täytyy siis täyttää kaksi eri roolia; luova taiteilija ja yksityisyrittäjä, joka pystyy ideoimaan päivittäin uusia juttuja ja toisaalta itseään hyvin markkinoiva oman elämänsä PR-manageri, joka luovii täydellisesti missä tahansa kekkereissä ja asiakastapaamisissa."

Itselleni on ollut ehkä jotenkin kaikkein vaikeinta myöntää sitä, että näinkin kivassa työssä voisi uupua. Että minulla ei vain yksinkertaisesti ole oikeutta väsyä, sillä niin moni muu työ on henkisesti tai fyysisesti paljon kuormittavampaa. Ja tässä on joutunut opettelemaan olemaan itselleen aikalailla armollisempi. Olen kuitenkin kuullut niin monelta intohimoduuniaan tekevältään surullisia tarinoita loppuunpalamisesta, että on tajunnut ettei se ole mikään tietyn ammattikunnan vaiva, vaan koskettaa tänä päivänä aivan liian montaa. 

Jatketaan keskustelua parin tunnin päästä videon muodossa!

Kuva: Sara Vanninen

Ladataan...

Ladataan...

Suussa maistuu edelleen aamukahvi, mutta silti tekisi mieli keittää uusi pannullinen. Istun sohvalla kone sylissä viltteihin hautautuneena. Poikaystävä soittaa suomalaisia klassikkobiisejä ja intoilee välillä minulle riffeistä, joista en ymmärrä mitään mutta hänen lapsenomainen innokkuus tarttuu ja saa hymyilemään.

Ikkunasta avautuu harmaa maisema, mutta se ei haittaa lainkaan. Joskus vapaapäivänä on ihan ok, ettei aurinko porota kirkkaalta taivaalta vaatien ulkoilemaan. Edessä olevan talon julkisivuremontti on vihdoin valmistunut ja on ihana katsella suloisen väristä seinää ja kauniita ristikkoikkunoita. Tässä asunnossa on niin hyvä olla, että toivon ettei meidän tarvitsisi koskaan muuttaa pois. 

Illalla pidän tyttöjen pokeri-illan meidän luona. Ostin Kallio kierrättää ryhmästä jonkin aikaa sitten chipit ja hold 'em ilta sai niin suurta kannatusta kaveripiirissä, että päätin ensin pitää naisten kesken harjoitusturnauksen. Edellisestä kerrasta on reippaasti yli kymmenen vuotta aikaa, joten pitänee kertailla vähän sääntöjä vielä ennen iltaa. 

Huomenna näemme pitkästä aikaa pienellä lukioporukalla aamiaisen merkeissä. Päätimme naapurissa asuvan ystäväni kanssa käydä hakemassa sitä varten Way bakerysta hapanjuurileipää heti kun se aukeaa. Tuo karhupuiston laidalla toimiva leipomon ja viinibaarin yhdistelmä on ihan mieletön. Olen käynyt kahdesti syömässä siellä tuota hapanjuurileipää, ja täytyy kyllä sanoa että se on varmasti yhtään liiottelematta parasta leipää mitä olen missään syönyt. 

Muuten ajattelin vain ottaa rennosti, nukkua pitkät yöunet, syödä hyvää kotiruokaa, käydä kävelyllä ja hengailla yöpuku päällä. Mitä suunnitelmia teillä on viikonlopulle?

Pictures: Sara Vanninen 

Ladataan...

Pages