Ladataan...

Täytän huomenna 30-vuotta ja jollain tapaa se tuntuu isommalta askeleelta kuin muut syntymäpäivät. 30 tuntuu olevan sellainen maaginen ikä, johon on usein luotu erilaisia odotuksia ja tavotteita. Lukioikäisenä kolmekymppiset tuntuivat keski-ikäisiltä, nyt nuorukaisilta. Olen yllättynyt siitä, kuinka lapseksi sitä itsensä edelleen tuntee ja olen miettinyt, kokeekohan sitä koskaan olevansa täysin aikuinen? 

Yritin etsiä tähän postaukseen sopivaa kuvitusta, ja päädyin näihin kahteen synttärikuvaan. Vasemmassa olen täyttämässä 20 (tuntuu hurjalta, että tästä tosiaan on jo 10 vuotta!), ja oikeassa 22. Ensimmäisiä juhlin Miamissa, jonne olin lähtenyt narikkaduunissa kerran tapaamani tytön ja toisen jota en ollut koskaan tavannut kanssa. Toisia puolestaan juhlistin ihkaensimmäisessä omistusasunnossani, jossa kuvamateriaalin perusteella on syöty paljon muffinsseja, valmiskakkua ja rieskaa kertakäyttölautasilta ja juotu mustikkashotteja, FANCY :D Muistan että tarjoilut ajoivat minut silloin miltei vararikkoon, vaikka mitään sen hienompaa ole näköjään ollut tarjoilla. 

 

Etsin netistä näitä 30 asiaa, joita tehdä ennen kuin täyttää 30 ja päätin huvikseni listata kuinka monta juttua on vielä jäljellä.

1. Käy maassa, jonka kieltä et osaa.

Kyllä. Pyrin silti aina opettelemaan reissun aikana jotain fraaseja paikallisella kielellä. 

2. Tapaile jotain, joka ei ole "tyyppiäsi". 

Kyllä. En oikeastaan tiedä onko minulla edes oikeastaan tiettyä "tyyppiä". Mutta ainakin kun katsoo edellisiä treffikumppaneita, ei heissä juurikaan yhteistä ole.

3. Aloita eläkesäästäminen. 

Ei. Ja tämä onkin ollut varmasti 4 vuotta jo TO DO-listalla ja mielessä suurinpiirtein joka ikinen päivä. En ymmärrä miten se voi olla niin hankalaa aloittaa. 

4. Ota riski hyppäämällä laskuvarjohyppy, benji-hyppy tai uimalla haiden kanssa. 

Ei. Kaikkiin näihin olisi ollut tilaisuus, benji-hyppyyn itseasiassa useammankin kerran, mutta sen verran nössö olen etten ole mitään näistä tehnyt. Enkä oikeastaan ole kokenut jääväni mistään paitsi. En usko että tulen tekemään mitään näistä tulevaisuudessakaan :D

5. Aloita sjoittaminen. 

Tavallaan. Olen ostanut asunnon, joten vaikka se suurelta osin onkin vielä pankin omistuksessa, on se silti sijoittamista. Viime vuosina olen lukenut niin paljon sijoittamisesta, korkoa korolle ilmiöstä, osakkeista ja etf:stä, että tuntuu pahalta etten sitä ole vielä aloittanut. Jospa nyt vielä ennen tiistaita avaisin arvo-osuustilin!

6. Muodosta poliittinen kantasi. 

Tavallaan. Vaikka uskon näidenkin mielipiteiden muovautuvan varmasti koko elämän. 

7. Lopeta kaunan pitäminen. 

Kyllä. En normaalisti ole lainkaan pitkävihainen, mutta silti jotkut hölmöt asiat ovat jääneet vaivaamaan vuosiksi. Viime vuosina olen vasta tajunnut, kuinka hölmöä on pitää kiinni jostain ikuisuuksia sitten tapahtuneista asioista. Siinä tekee harmia vain itselleen!

8. Aloita jonkun kerääminen, olematta kuitenkaan hamstraaja. 

Ei. En ole koskaan ollut keräilijä, enkä aio sellaiseksi tullakaan. Tavallaan keräilen kirjoja, mutta niistäkin suurimmasta osasta voisin luopua ja antaa eteenpäin muille luettaviksi. Ehkä ainoa, mitä "keräilen" on valokuvia. Ne ovat myös sellainen asia, mitä en voisi koskaan heittää pois. 

9. Tee roadtrip kotimaassasi. 

Kyllä. Ja näitä haluan ehdottomasti tehdä lisää jatkossa. Tämä kuulostaa varmaan tosi juntilta, mutta haaveilen sellaisesta asuntovaunu-retkestä. 

10. Maksa luottokorttivelkasi pois. 

Kyllä. Minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut luottokorttivelkaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Näin joskus teininä sellaisen laskukaavan siitä, kuinka paljon luottokortin todellinen korko on ja järkytyin siitä niin syvästi että maksan koko summan aina heti pois mikäli olen joutunut luottokorttia käyttämään (esimerkiksi lentoa varatessa). 

11. Käy livekeikalla kuuntelemassa lempimusiikkiasi. 

Kyllä. Tämä on yksi niistä asioista, mitä viimeisen 10 vuoden aikana on tullut tehtyä todella ahkerasti ja hyvä niin! En keksi paljoa parempaa tapaa kuluttaa rahaa kuin tällaiset elämykset.

12. Aseta vuosittainen lukutavoite. 

Kyllä. Ja aina olen siinä epäonnistunut. Ehkä tämä on se vuosi?! :D 

13. Pääse yli pelostasi. 

Kyllä. Sain hoidettua todella pahan korkeanpaikankammoni NLP:n avulla ja monia muita pelkojakin kohti olen uskaltautunut menemään. 

14. Hanki tatuointi. 

Kyllä. 

15. Liity johonkin kerhoon (kuten vaikka kirjakerhoon).

Kyllä. Kirjakerhossa olen ollut, ja olen vähän suunnitellut josko sellaisen perustaisi uudelleen. Myös maalauskerho ja viinikerho kiinnostelee. 

16. Osta itsellesi jotain kallista. 

Kyllä. Tai no, tämä taitaa olla suhteellista. Se mikä jollekin on kallista, on jollekin halpaa. Mutta olen ostanut kalliita asioita esimerkiksi asuntoa sisustaessamme. 

17. Ole ensimmäinen, joka pyytää anteeksi. 

Kyllä. Tässä on edelleen harjoittelemista. Silloin kun tiedän tehneeni väärin, pyydän nopeasti anteeksi. Kuitenkin sellaisissa tilanteissa jossa riidassa on kaksi kantaa joissa kummatkin kokevat olevansa oikeassa, olen huono taipumaan. Pyrin muistamaan fraasin "ennemmin onnellinen kuin oikeassa". 

18. Juokse marathon. 

Ei. Eikä oikeastaan houkuttele lainkaan. En ole pitkän matkan juoksija, joten en ole koskaan haaveillut edes puolikkaasta. Minulle 10km olisi varmasti tarpeeksi haastetta. 

19. Anna itsellesi anteeksi virheesi. 

Kyllä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä armollisemmaksi sisäinen puhe muuttuu, ainakin omalla kohdallani. Tämä kulkee käsi kädessä myös sen kanssa, että on muille armollisempi ja antaa heidän inhimilliset virheet helposti anteeksi.

20. Opettele laittamaan ruokaa. 

Kyllä. Tai tästäkin voi olla montaa mieltä. Mutta kyllä silti sanoisin osaavani laittaa ruokaa. Silti 6-vuotiaat Junior Master Chef kilpailijat tekevät sen huomattavasti taidokkaammin.

21. Syö ravintolassa jotain todella kallista ruokaa. 

Kyllä. Tämä on yksi asia, johon laitan mielelläni rahaa. Syön mielummin kerran 150 euroa maksavan täydellisen illallisen ravintolassa, kuin kymmenen 15 euron keskinkertaista annosta. Pihistelen arkiruokien hinnassa, jotta välillä voi herkutella kunnolla. 

22. "Pay it forward" eli jaa hyvää eteenpäin. 

Kyllä. Matkustellessa on tajunnut varsin hyvin oman yltäkylläisyyden ja etuoikeutetun asemansa. Jakamisesta tulee myös järkyttävän hyvä mieli.

23. Matkusta yksin. 

Kyllä. Olen vain yhdellä reissulla ollut täysin yksin, jos työreissuja ei lasketa. Se oli kuitenkin ihana kokemus. Olen aina viihtynyt yksin ja yksinreissaamisessa on paljon hyviä puolia. 

24. Käy naku-uinnilla.

Kyllä. Olen varmaan pahin yöuinteihin houkuttelija. Muistan viime kesän helteiden aikaan kun yöt oli niin kuumia, että kävelimme poikaystäväni kanssa tuohon Leblonin rantaan ja pulahdimme keskellä yötä mereen (tosin uimapuvut päällä). Oli ihan pimeää ja meri oli super lämmintä. 

25. Käy telttailemassa. 

Kyllä. Tosin viime kerrasta on ihan liian kauan aikaa. Viime kesän bucket listilla oli telttaretki, mutta se jäi kuitenkin tekemättä. Toivottavasti ensi kesänä tämä korjaantuu. 

26. Tee sukupuusi. 

Ei. Mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän tämä on alkanut kiinnostaa!

27. Käy katsomassa Broadway-näytelmä. 

Kyllä. Kahdessa Broadway näytelmässä tuli käytyä Nycissä ollessamme. Vielä haluaisin nähdä book of mormonsin, jota emme silloin päässeet katsomaan sillä paikat oli koko 3 kk loppuunmyytyjä.

28. Työskentele palveluammatissa. 

Kyllä. Tämän kohdan kanssa olen samaa mieltä. Vuosien kokemus palveluammateissa on opettanut todella paljon ja osaan arvostaa hyvää asiakaspalvelua tänä päivänä hurjan paljon. 

29. Löydä mentori. 

Ei. Vaikka epävirallisia mentoreita tietysti ympäriltä löytyy valtavasti.

30. Opettele meditoimaan. 

Kyllä. Vaikka en kyllä vieläkään voi sanoa, että se onnistuisi, varsinkaan ilmaan minkäänlaista ohjausta. Joudun vähintään itse puhumaan mielessäni kokoajan itselleni sellaista tietynlaista mantraa. Onneksi nykyään on kaiken maailman sovellukset meditoinnin tueksi, kuten esimerkiksi käyttämäni Headspace. 

23/30 Näyttäisi olevan listalla olleista asioista tehtynä. Ihan hyvä suoritus. Kun mietin viimeistä 15 vuotta, tajuan kuinka paljon asioita olen omilta henkilökohtaisilta "bucket listoiltani" saanut ruksattua pois. On sellainen olo, että voi hyvillä mielin jättää tämän kymppiluvun taakse ja siirtyä seuraavalle. Puhuin viikonloppuna teiniaikojen ex-poikaystäväni kanssa, lähestyvästä syntymäpäivästäni. Hän ihmetteli, eikö minulla ole minkäänalaista eksistentiaalista kriisiä sen suhteen. Totesin, että juuri nyt ei kyllä ikääntyminen ahdista lainkaan.

Jossain vaiheessa minulla oli kamala pelko siitä, että mitä jos elämä vain lipuu ohitseni ihan huomaamatta? Jos ajaudun sellaiseen  oravanpyörään, jossa ensin uhraan kaiken aikana opiskelulle ja sen jälkeen uranrakentamiselle. Ja yhtäkkiä huomaan olevani 50 ja kaikki ne unelmat ja hauskanpito on jäänyt tekemättä kun on keskittynyt koko elämänsä suorittamiseen. Minua varoiteltiin usein myös siitä, etten aikuistuisi liian varhain. Nyt voin huojentuneena todeta, ettei se ole niin mennyt. Jos lapsuus jäi kohdallani liian lyhyeksi, nuoruus on ainakin kestänyt pidempään kuin osasin toivoa. Kulunut vuosikymmen jää mieleen sellaisena elämännälän ravitsemisella, huolettomuudellaan, matkustelulla, hauskanpidolla, tärkeillä ihmissuhteilla ja unelmien toteuttamisella. 

Ja eiköhän se eksistentiaalinen kriisi taas jossain vaiheessa pamahda päälle. Ainakin jos historia on mitään opettanut. Yleensä niillä on kuitenkin ihan hurja eteenpäin vievä voima, joten ei sitäkään kannata pelätä. Mutta kolmenkympin rajapyykki ei ainakaan näillä näkymin sitä laukaissut.

Onko teillä ollut jonkinlaisia listoja, joita haluatte tehdä ennen tiettyä ikää? Tai onko ikäkriisi vaivannut?

Ladataan...

Ladataan...

Ajattelin listata koko Helsingin parhaat ravintolat yhteen postaukseen. Olen aiemmin kirjoittanut Kallion parhaista ravintoloista, kahviloista ja baareista, mutta sekin lista alkaa olla sen verran vanhentunut että nyt on aika tehdä uusi listaus. 

Tein nyt tällaisen alueellisen listauksen. Nykyään suurin osa lempiravintoloista on Kalliossa, joten aloitetaan siitä. 

KALLIO

Kampai3, Kolmas linja 18

Japanilaiskorealainen keittiö, jonka jokainen annos tähän mennessä on vienyt kielen mennessään. Annokset ovat kauniita ja herkullisia ja kirsikkana kakun päällä talon viini maksaa 4 € / 16cl. Tykkäsin ennen todella paljon Hokusta, mutta sen muutettua Kamppiin, ei ole tullut oikein käytyä. Ravintolan atmosfääri on niin suuressa osassa omaa ruokailukokemusta, ja jostain syystä kauppakeskus ei tunnu sellaiselta seesteiseltä paikalta illallistaa. Kampai3 onkin täyttänyt hyvin Hokun jättämän aukon!

Kolmon3n, Kolmas linja 11

Modernia pohjoismaista ruokaa, jonka lounas on hintalaatusuhteeltaan ihan mieletön. Annokset ovat lounaallakin ihan huipputasoa, ja 10-12 euron lounaisiin kuuluu myös alkusalaatti ja leipä, jotka ovat myös herkullisia. Tämä on tällä hetkellä ehdoton lempparilounaspaikka. Illallista en ole vielä kokeillut, mutta täytyy mennä mahdollisimman pian.

Lemon Grass, Kolmas linja 12

Thaimaalainen ravintola, josta olimme kuulleet niin monesta suuntaa ylistyssanoja, että odotukset olivat todella korkealla sinne marssiessamme. Lista on todella pitkä, joten valinnanvaikeus iski paikan päällä. Kaikki maistamani ovat olleet todella hyvin maustettuja ja valinnanvaraa ainakin löytyy reippaasti. 

Roji, Kolmas linja 16

Sympaattinen ja pienehkö sushiravintola, jossa todella freesit sushit. Ravintola menee poikkeuksellisen aikasin kiinni (klo 20), eikä sieltä löydy A-oikeuksia. Enemmän ehkäpä siis lounaspaikka tai aikainen päivällinen. 

Sushi Forest,  Hämeentie 32

Täällä on myös sushi buffet, mutta se on ollut aikamoinen pettymys. En siis suosittele sitä. Kuitenkin listalta tilatessa ei ole joutunut koskaan pettymään. Hinta-laatusuhde on todella hyvä. Otan aina feed me well-setin, jossa on 16 palaa ja maksaa 13,90€. 

Tenho, Helsinginkatu 15

Rento pitsapaikka, johon jää mielellään myös punkulle tai bisselle. Tilaa on paljon, mutta silti ravintola on usein yllättävän täynnä. Monina iltoina on myös jazz-bändi esiintymässä joten pääsee nauttimaan pitsan ohella myös livemusiikista. Tykkään itse todella paljon Tenhon pitsoista, sillä niissä on ohut pohja ja raikkaat täytteet. Sen jälkeen on ihan normaali olo, eikä tarvitse tuskissaan availla housun nappeja auki. 

SkifferFleminginkatu 8

Skiffer tuskin esittelyjä kaipaa, mutta Kalliossakin on nyt tosiaan omansa. Skiffer on tunnettu liuskamaisista pitsoistaan, joissa on hiukan erikoisempia täytteitä kuin perinteisissä pitserioissa (kuten esimerkiksi pinjansiemeniä, vuohenjuustoa ja mansikoita). 

Social Food Burgerjoint, Kulmavuorenkatu 4

En liiottele yhtään, kun sanon että heidän Bronx cheeseburger on paras hampurilainen mitä olen koskaan maistanut. Otin hiukan hölmönä sivuun vielä ranskalaiset (jotka nekin tosin olivat suussasulavat), sillä hampurilainen olisi itsessään riittänyt jo illalliseksi. Paikka on pieni, eikä mitenkään kovin hieno. Vaatteet haisevat sen jälkeen rasvalta ja lihalta, mutta se on silti käymisen arvoinen. Pieni miinus siitä, että hanavettä ei ollut mahdollista saada. Meillä on niin hyvää vettä Suomessa kraanassa että inhottaa ostaa muovinen vesipullo pakon sanelemana. 

WinoFleminginkatu 11

Bistro/fine dining ruoan ja viinibaarin yhdistelmä lähellä Karhupuistoa. Viiden ruokalajin menun saa 59 eurolla, tai sitten voi valikoida muutaman annoksen listalta (hinnat 6-12 €/annos). Winosta löytyy myös natural-viinejä, joista kuulin ensimmäistä kertaa vasta Ausseissa ollessani. Sinne voi siis pistäytyä vain viinilasilliselle. 

RootsVaasankatu 14

Kasvisruokaa, raakakakkuja ja joogastudio - kaikki yhden katon alla. Kävin täällä yhdessä vaiheessa melkein päivittäin lounaalla, sillä kaikki annokset ovat ravitseviä, superterveellisiä ja jälkkäriksi voi hyvällä omalla tunnolla ostaa raakakakun. 

SoisoiVaasankatu 9

Vaasis on nykyään kasvisravintoloita täynnä. Just vege, Roots ja Soisoi kaikki parin korttelin sisällä. Soisoi on pikaruokapaikka kasvisvaihtoehdoilla ja toimii loistavasti silloin kun tekee mieli herkutella jollain pikaruoalla, mutta haluaa silti kasvisvaihtoehdon. 

Silvoplee, Toinen linja 7

Kasvislinjalla jatketaan. Silvoplee on ikilemppari jo vuosien takaa. Paikka ei ole atmosfääriltään mikään viihtyisin, vaan tunnelma on lähempänä kouluruokalaa. Myös annoksen hinnan saa helposti melko kovaksi kun siitä maksetaan painon mukaan. Silti jokainen mössö ja muhennos on siellä vaan niin sairaan hyvää, että menen sinne kerta toisensa jälkeen uudelleen.

Tanner, Hämeentie 11

Todella kiva atmosfääri ja iltaisin DJ kohottamassa tunnelmaa. Täällä iltaa viettäessä tulee fiilis, että voisi hyvin olla vaikka New Yorkissa. Pitsat ovat hyviä ja aamuisin saa trendikkäitä smoothiebowleja ja avokadoleipiä.

Väinö Kallio, Hämeentie 11

Varmasti monipuolisin lounas Kalliossa. Täällä on aina suuri valikoima salaatteja, hummuksia, tahnoja, hedelmiä ja montaa eri lämmintä ruokaa. Ihan muutamana kertana kun olen mennyt vähän myöhemmin, on jotkut listan asioista olleet jo loppu. Silti täällä tulee käytyä tosi usein!

Harju8, Harjutori 8

Aivan ihana tunnelma ja sisustus joka houkuttelee iltateelle tai afterwork-viinille. Lounas on vaihtuva ja olen tykännyt siitä enemmän kuin iltalistasta. Plussaa myös siitä että täällä järjestetään kirppiksiä, käsityöiltoja ja drink & draw elävänmallinpiirustusta. Joka sunnuntai on myös livemusiikkia. 

Beerger, Hämeentie 15

"Combination of craft beers, parties and food" kertoo Beerger sivuillaan olevansa. Joku saattaakin muistaa toissakesänä telakkarannassa sijainneen ulkoilmaravintolan samalla nimellä. Hämeentien versio on hiukan paranneltu versio vielä tästä ja lista on laajempi. Burgerit ovat edelleen erinomaisia ja listalta löytyy myös trendikkäät kukkakaaliwingsit. Iltaisin paikka muuntautuu baariksi.

Bar Con, Fleminginkatu 10

Tämä tapasbaari on löytynyt jo jonkin aikaa Kampin korttelista. Olen kuitenkin todella innoissani siitä että olemme saaneet Kallioon oman. En ole jostain syystä koskaan pitänyt siitä kauppakeskuksessa syömisestä, joten täällä ruoka on yhtä hyvää mutta feng shui parempi. Viikonloppuisin tarjolla myös bottomless-brunsseja!

Way Bakery&Wine bar, Agricolankatu 9

PARASTA leipää koko Helsingissä. Lemppariannokseni on hapanjuurileipä kanamunalla, juustolla ja kinkulla. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin järkyttävän hyvää, että vesi tulee kielelle jo pelkästä sen ajattelemisesta. Samalla tämä ravintola myy leipiä mukaan ja toimii natural viinibaarina.

Early Bird, Kolmas linja 12

Rento ja urbaani aamiaispaikka, jonka grillatut leivät vievät kielen mennessään! Parasta silloin jos edellinen ilta on venähtänyt pitkäksi ja kaipaat jotain raskaampaa aamiaista. Tarjolla myös terveellisempiä vaihtoehtoja mutta oma ääneni menee ehdottomasti leivälle!

PUNAVUORI&ULLANLINNA

Maannos, Telakkakatu 5

Lähiruokaa kauniissa atmosfäärissä. Ilallismenu on mielestäni todella hyvä hinta-laatusuhde ja annokset herkullisuuden lisäksi myös kauniita. 

Vinkkeli, Pieni roobertinkatu 8

Täällä saamani palvelu on aina ollut niin mieletöntä, että se tulee melkein ennen ruokaa jo mieleen paikasta. Ruoka tietysti on myös varsin hyvää

Ventuno, Korkeavuorenkatu 21

Modernia italialaista aina tuorepastasta jaettaviin annoksiin. Kun tarkemmin miettii, niin italialaisia ravintoloita on Helsingissä aivan liian vähän!

Pontus, Kapteeninkatu 26

Rento ja tyylikkäästi sisustettu ravintola, jossa paljon pitsavaihtoehtoja, alkupaloja ja salaatteja. Kiva paikka treffata ystävän kanssa vaikka arkena töiden jälkeen puolikkaan pitsan ja punaviinilasillisen ääressä.

Juuri, Korkeavuorenkatu 27

Suomiruokaa, muttei ihan sitä perinteisintä. Tämä on loistava paikka esimerkiksi ulkomaalaisten vieraiden kestitsemiseen. Kasvisruokailijoille löytyy  myös hyvin menuvaihtoehto. 

Sea horse, Kapteeninkatu 11

Legendaarinen Sea horse on ehdottomasti käymisen arvoinen. Siinä on jotain sellaista historian havinaa ja perinteisyyttä, joka iskee. 

Central, Pietarinkatu 15

Centtu jatkaa näiden legendaaristen paikkojen listaa ja ainakin meidän kaveriporukassa tämä on jo jonkinlainen instituutio. Hyvin perinteinen ravintola, jossa ei tarvitse hienostella ja listalta löytyy kaikki mitä silloin 90-luvulla perheen kanssa ravintolassa käydessäkin löytyi. 

Levain,Kankurinkatu 6

Olen käynyt täällä vain lounaalla, mutta ravintola tarjoilee myös aamiaista ja illallista. Lounas on ollut joka kerta todella herkullista ja leipä on mieletöntä. Sitä voi ostaa mukaan samaan tapaan kuin Way Bakerysta. 

Basbas, Tehtaankatu 27-29

Yksi lempiravintoloistani Helsingissä tunnelmallisen ja trendikkään tunnelman ja suussa sulavan ruoan takia. Miinuksena se, että tänne tuntuu olevan täysin mahdoton varata pöytää. Walk-init kuulemma usein onnistuvat, mutta itse en uskalla ottaa koskaan riskiä ja lähteä toiselle puolelle Helsinkiä mikäli pöytää ei saakaan. Alakerrassa toimii myös Baskeri &Basso viinibaari, joka sopii hyvin pikkupurtavaan ja drinksutteluun.

Eevert, Ratakatu 9

Olimme täällä isolla kaveriporukalla itsenäisyyspäivän illallisella ja täytyy sanoa että oli kyllä nappivalinta siihen tilaisuuteen. Kaikki eevertissä on suomalaista designia: niin menu kuin huonekalut ja astiatkin. Saimme pitkän pöydän, jonka ääreen koko 20 hengen poppoomme mahtui ja taustalla meitä viihdytti klarinetinsoittaja. Ruoka ei ehkä ihan yltänyt hinta-laatusuhteelta mielestäni kärkisijoille, sillä menu oli suht hintava. Kaikki oli kuitenkin hyvää, ja ehkä pointtina olikin sellaiset todella suomalaiset maut, jossa ei ole turhaa kikkailua. 

Penny, Uudenmaankatu 13

En vitsaile, kun sanon että kerran minulla on tullut kyyneleet silmiin täällä erästä kala-annosta syödessäni sillä se oli niin tajunnanräjäyttävän hyvää. Tunnelma on myös todella kohdillaan pienessä Pennyssä. Tarjolla on myös lounasta, mutta omasta mielestäni ravintola on parhaimmillaan illallisella. 

Haru, Annankatu 6

Moni varmasti kavahtaa nykyään sushi buffetteja, sillä suurin osa niistä on aika huonoja. Tämä Annankadun uutuus on mielestäni kuitenkin poikkeus. Tarjolla on todella freshiä sushia, ja 13 euron lounaaseen kuuluu myös keitto, lämpimät ruoat, erilaiset salaatit, virvoitusjuomat ja jälkiruoat. 

Green hippo cafe, Punavuorenkatu 2

Entisen Torin paikalla nykyään oleva terveysruokaravintola toimii loistavasti lounaalla tai aamiaisella. Parhaimmillaan tämä on silloin, kun haluaa jotain erityisen raikasta ja terveellistä. 

Cafe Trocadero, Uudenmaankatu 2

Käymme täällä usein isäni kanssa lounaalla. Paikka on todella pieni ja sympaattinen. Seinät on vuorattu mustavalkoisilla kuvilla Pariisista ja ihmisistä. Lounaaseen kuuluu pääruoka ja salaattipöytä, jossa herkullisia marinoituja oliiveja ja erilaisia tahnoja. 

Na'am kitchen, Iso Roobertinkatu 20

Hummusta, yrttejä, erilaisia tahnoja, herkullisia salaatteja ja kaikkea terveellistä & maukasta. Tätä kaikkea on söpösti sisustettu Na'am kitchen. Kesällä ravintola toimi myös Sörnäisten rantatien Leblonin yhteydessä ja täällä tuli syötyä todella usein.

Ravintola Inari, Albertinkatu 19

Täällä en ole vielä käynyt, mutta olen kuullut niin paljon ylistäviä sanoja, että on pakko päästä pian. Olen ymmärtänyt, että kyseessä on jonkinlainen Japani-Suomi fuusiokeittiö, vaikka nettisivut ei juuri mitään paljastakaan. Rakastan kuitenkin japanilaisen keittiön makupalettia, joten kuulostaa todella hyvältä. Menuvaihtoehtoja on vain yksi ja se on melko hintava, joten ehkä tämäkin on jonkun vähän spesiaalimman illan agenda!

Hills Dumplings, Pieni Roobertinkatu

Tämä meni heti ensikokeilulla lempparilistalleni, sillä tunnelma on mutkaton, ruoka ja drinkit edullisia ja herkullisia. Olen etsiskellyt jo kauemmin hyvää myky-paikkaa helsingistä ja nyt se on vihdoin löytynyt. Paikka on melko pieni, joten suuremmille porukoille ja viikonlopuille kannattaa varata ehdottomasti pöytä.

Yesyesyes, Iso Roobertinkatu 1

Roban legendaarisen Mäkin tilalle tullut ravintola hurmaa poikkeuksellisen värikkäällä ja trendikkäällä sisustuksellaan, mutta ruoka ei jää tunnelmalle kakkoseksi. Herkullista kasvisruokaa ja hyviä cocktaileja.

Bar9, Uudenmaankatu 9

Tämäkin on yksi sellaisista "vakkaripaikoista", joissa usein törmää jonkin tuttuun. Simppeli valinta silloin kun haluaa johonkin kotoisaan paikkaan, jossa on edullista ruokaa. Oma go to annokseni on Pollo limonello. 

Demo, Uudenmaankatu 9-11

Mutkaton ja lämmin tunnelma Michelin-ravintolassa. Sopii loistavasti jonkun vähän spesiaalimman illan juhlimiseen ja menuvaihtoehtoja löytyy useammassa hintaluokassa. 

KESKUSTA& KAMPPI

Soil Wine Room, Fredrikinkatu 37

Tapas ja viinibaari Bulevardin kupeessa. Täydellinen treffi-iltaan tai ystävän treffaamiseen. Järjestää myös viini tastingejä!

Penelope, Mikonkatu 19

Hans Välimäen ja Arto Rastaksen uusi ravintola kaupungin sydämessä. Tarjoilla on espanjalaistyylisiä pieniä annoksia ja herkullisia lihaleikkeitä, kuten omaa lempparia Ibericoa. 

Toca, Unioninkatu 18

Pieni ja sympaattinen italialais-suomalainen ravintola, jossa ihanan lämminhenkinen tunnelma ja erittäin maistuva maistelumenu! Täydellinen treffi-illan ravintolaksi.

Nude, Kasarmikatu 44

Vuoden kokin Kalle Tannerin Nude on kaikkea sitä, mitä ravintolat vuonna 2018 trendikkäimmillään ovat. Lista on pieni ja annoksia on kahta kokoa. Kaikki annokset soveltuvat jaettaviksi. Tarjoilija istuu alas kertoessaan ruoista ja jokaisen annoksen kanssa on myös viinisuositus. Olimme kuulleet kehuja pienien annosten osalta, mutta suurista annoksista marmorihärkä vei lopulta niin kielen mennessään että sitä on pakko päästä syömään vielä uudelleen.

Bronda, Eteläesplanadi 20

Trendikäs ja nuorekas bronda sopii suurenkin seurueen illalliselle tai pelkästään drinksutteluun. Ravintolan etuosassa on baarin puoli, johon voi tilata myös ruokaa eri listalta kuin takaosassa. 

Bulevard Social, Bulevardi 6

Välimeriteemainen ravintola, jossa kaiki annokset ovat suunniteltu jaettaviksi. Yleensä itse kapinoin kuitenkin tätä vastaan ja mielummin otan yhden kokonaisen annoksen vain itselleni. 

Gaijin, Bulevardi 6

Olen käynyt täällä vain lounaalla, mutta haluaisin ehdottomasti kokeilla myös illallista. Täälläkin on jaettavia annoksia, joissa pääsee maistelemaan useita eri makuja pöytäseurueen kesken. 

Sushi bar & Wine, Fredrikinkatu 42 (myös muita toimipisteitä)

Mielestäni ehdottomasti paras sushipaikka Helsingissä, johon tulee aina säännöllisin väliajoin himo. Myös raskaana olleet ystäväni kehuvat tätä, sillä heille löytyy myös hyviä vaihtoehtoja täältä. 

Pastor, Erottajankatu 4

En ole pitkään aikaan käynyt täällä, mutta ennen tuli käytyä useinkin. Lempiannokseni oli grillattu mustekala ja paras drinkki shiratori sour! 

Chapter, Aleksanterinkatu 22

Upeasti sisustettu ja tunnelmallinen ravintola torikorttelien sisäpihalla. Tarjolla lounasta ja illallista muutamalla eri menuvaihtoehdolla. 

Shelter, Kanavaranta 7

Katajanokanrannassa sijaitseva Shelter ei petä koskaan. Minulla on teoria, jonka mukaan alkuleipä kertoo paljon siitä mitä on luvassa. Shelterin leipä on taivaallista! Eikä jää ruokakaan kakkoseksi.

Roster, Pohjoisesplanadi 17

Espalla sijaitseva Roster toimii drinkkipaikkana yhtä hyvin kuin illallisellakin. Olimme ystäväni polttareissa myös illallistamassa Turun Rosterissa ja sekin oli yhtä hyvä!

Eat Poke Hki, Mikonkatu 8

Täytyy heti alkuun myöntää, etten ole koskaan käynyt täällä paikan päällä syömässä. Sen sijaan tämä on varmasti Wolt tilauksieni ykkösvalinta. Rakastan kaikkia poke bowleja, ja niissä on useasti paljon eroja. Täältä olen saanut tähän mennessä parhaat. 

Copas y tapas, Fabianinktau 16

Modernia eurooppalaista ruokaa ja hyvä valikoima viinejä. Rakastan itse tapaksia ja voisin ruokailla pelkkiä pieniä alkupaloja monesti. Päivän menuun kuuluu 3 tapas annosta, pääruoka ja jälkiruoka. 

Via Tribunali, Sofiankatu 4

En ole varmasti yksin mielipiteeni kanssa, mikäli sanon tämän olevan helsingin paras pitsapaikka. Erityisesti valkoiset pitsat ovat olleet monen mieleen. 

Hoku, Kampin kortteli

Tämä havajilainen ravintola on ikilemppari, jossa valitettavasti ei tule juuri enää käytyä. Kampai 3 on korvannut Hokun jättämää paikkaa. Ruoka on edelleen ihanaa, mutta en vain pidä kauppakeskuksessa syömisestä. Lounaspaikkana se on ihan ok. Elättelen vieläkin toiveita siitä, että Hoku avaisi omaan paikkaansa toisen ravintolan. EDIT: kuulemma nyt löytyy toinen Korkeavuorenkadulta!

Fat Ramen, Hietsun kauppahalli

Helsingin ainoita hyviä ramen-paikkoja omasta mielestäni. Täydellinen kylmään aikaan vuodesta, kun haluaa jotain höyryävää lämmintä keittoa. Kannattaa mennä yläkertaan syömään, se on paljon viihtyisämpi ja voi katsella ulos ikkunoista. 

Atelje Finne, Arkadiankatu 14

Kuvanveistäjä Johan Gunnar Finnen itse suunnittelemansa ateljé, jossa nykyään toimii ravintola. Tarjolla on vapaavalintainen kolmen ruokalajin menu, tai lista. 

KRUUNUNHAKA

No5, Kirkkokatu 5

Suloinen vietnamilainen lounaspaikka, jossa pääsee halutessaan istumaan tyynyillle risti-istuntaan. Autenttista pho-keittoa ja muita vietnamilaisia herkkuja. Hinta-laatusuhde 6/5!

Kolme Kruunua, Liisankatu 5

Tämä kuuluu taas sarjaan klassikot. Perinteikäs ravintola, joka ei turhia hienostele. Ihanaa, että jotkut paikat pysyvät ennallaan vuodesta toiseen!

Norilla, Maneesikatu 4

Tämä on toimistojengimme go-to lounaspaikka. Herkullista sushia, erilaisia sushibowleja ja keittoja. 

Kuurna, Meritullinkatu 6

Tämäkin on sarjassa ikilemppari. Bistrotyylinen tunnelmallinen pieni ravintola, jossa vaihtuva pieni menu joka on joka kerta ollut ihan mielettömän hyvää. Sopii tunnelmansa puolesta täydellisesti treffeille, mutta on meillä muutama tyttöjenkin ilta saanut täältä alkunsa. 

 

Tämä postaus kannattaa laittaa kirjanmerkkeihin, ainakin itse meinaan! Niin usein ravintolaa pohtiessa pää lyö ihan tyhjää. Täältä voi tulla inspiroitumaan. Jäikö oma lemppari uupumaan listalta? Sitä saa jatkaa kommenttiboksin puolella.

Ladataan...

Pages