4+1 syytä miksi The Affair on niin hyvä

Still Life

1) Kutkuttavan jännä tunnelma.
Katsoin sarjan ensimmäisen kauden kesällä 2015, ja ihastuin sarjalle ominaiseen synkähköön ja jännään tunnelmaan heti. Vaikka päällisin puolin asiat näyttää aurinkoiselta, kulissien taakse kätkeytyy ihan valtavasti kaikkia tunteita: surua, syyllisyyttä, ahdistusta, ikävää... näitä kaikkia tunteita sarjassa käsitellään tosi hienolla tavalla. Hahmojen elämää kuvataan niin läheltä, että katsojana samaistuu välillä heihin ihan liikaakin. Sarjan nimestä voi tietysti päätellä, mistä kaikki lähtee liikkeelle, mutta todellisuudessa Affairin juoni kuitenkin todella paljon moniulotteisempi ja koukeroisempi.

2) Hahmot ja näyttelijät niiden takana.
Siinä missä ensimmäisellä kaudella seurataan asioita tiiviimmin Noahin ja Alisonin näkökulmasta, pääsee toisella kaudella myös nuo toiset osapuolet enemmän mukaan tarinan keskiöön. Päänelikön kaikki näyttelijät on äärimmäisen karismaattisia samaistuttavissa, joskin ristiriitaisissa hahmoissaan. Eritysesti komea Joshua Jackson ihastuttaa.

3) Upeat maisemat.
The Affairin ensimmäinen kausi perustuu melkein kokonaan Yhdysvaltain Montaukiin, jossa maisemat ovat ihan mahtavat. Meri, aallot, hiekka, Montaukin majakka...matkakuume on taattu!

4) Koukuttavasti rakennetut jaksot. 
Sarjassa jokainen jakso on jaettu kahtia päähenkilöiden omiksi tarinoiksi, niin että tapahtumat ja tilanteet käydään läpi tavallaan kahteen kertaan eri henkilöiden näkökulmasta. Siksi katsoja ei voikaan olla varma mikä on totta ja mikä ei, koska hahmot ovat kokeneet tilanteet eri tavalla. Tällainen kerronta sopii sarjan tyyliin, mutta totuuden nimessä sanottakoon, että välillä käy raskaaksi katsoa samoja kohtauksia toistamiseen.

+1 Alisonin (Ruth Wilson) tyyli.
Söpöjä kesämekkoja, kivoja neuleita, huolettomat hiukset.. Olispa jo kesä!

PS. The Affairin kaikki kaudet (3. kausi vielä käynnissä) löytyy HBO Nordicista.

Kuva: HBO

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Tykkään :) Mitä oot ollu mieltä kolmannesta kaudesta? Itse olen ollut siihen vähän pettynyt :/

Siri H
Still Life

Tuo kolmas kausi on kyllä mun mielestä ollut huomattavasti synkempi ja jotenkin polkenut paikoillaan aiempiin kausiin verrattuna. Vaikka oon pitänyt Noahin hahmosta aina, niin nyt on kyllä hieman hänen naamansa jo alkanut ärsyttämään, kun tuntuu että kaikki on pyörinyt pelkästään Noahin ympärillä :D Mielenkiintoinen kyllä nähdä miten tuo kolmoskausi loppuu, ja vastahan julkaistiin, että neloskausikin on sarjasta tulossa, jes!

PP (Ei varmistettu)

Mä tykkään sarjasta tosi paljon. Kahden perspektiivin kerronta on mielenkiintoinen tapa tehdä tv-sarjaa. Ja Joshua Jackson on niin hot. Minäkin olen vähän pettynyt kolmanteen kauteen tähän mennessä. Tarina on mennyt mun mielestä jo turhan synkäksi ja raskaaksi. Mun mielestä suuri osa tarinaa on ollut seksuaalinen jännite ja tässä kolmannella kaudella se on loistanut poissaolollaan.

Siri H
Still Life

Näin on, se on jännä miten yhteen jaksoon tulee niin monta eri ulottuvuutta tuon kerrontatavan kautta. Joshua on kyllä ihana! Vähän harmittaa, kun tuntuu että kolmannella kaudella on näkynyt ihan liian vähän Alisonia ja Colea :/ Ja ihan totta, seksuaalinen jännite on tuossa sarjassa ollut kantava voima, mutta nyt se näyttää hukkuneen kaiken synkkyyden alle.

mystery
Vision One

Mä en oikein tykännyt tästä sarjasta, katoin pari jaksoa mutta ei koukuttanut. Jollain tavalla ihan kiinnostais, mutta kerronta on jotenkin liian hidasta ja ehkä mua vähän ärsyttää se naispoliisi joka on kokoajan niin yybervakava ja vihaisen näköinen :D  mutta Joshua on kyllä ihan syntynyt näyttelemään sosiopaatteja!

 

Siri H
Still Life

Ymmärrän, että monille tuo alku voi olla ihan liian hidas, jos on enemmän tiivistahtisempien sarjojen ystävä :) Haha, Joshua on kyllä lahjakas :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.