KUINKA SELVIYTYÄ ARJEN HAASTEISTA?

Kyselin viime viikolla blogiarvonnan yhteydessä postaustoiveita ja sain toiveen kirjoittaa siitä millaisia arkielämän haasteita mulla on ja miten selviydyn niistä. Tämä ehdotus oli niin hyvä että päätin toteuttaa postauksen heti!

Mun perheeseen kuuluu aviomies ja pian seitsemän kuukauden ikäinen vauva sekä meidän kaksi lemmikkikania. Minkälaisia arjen haasteita meillä on? Väsymystä ja menojen yhteensovittamista. Hirveä pyykkivuori ja likainen koti. Myös raha-asiat mietityttää välillä, koska olen nyt äitiyslomalla ja todennäköisesti jatkan äitiysloman jälkeen hoitovapaalla.

Tuntuu vähän hassulta ”valittaa” omista arjen haasteista, meillä on kuitenkin vain yksi lapsi, joka on yleensä hyväntuulinen ja leppoisa, ja olen itse kotona. Mutta toisaalta – meillä kaikilla on omat haasteemme ja kamppailumme, eikä niitä ehkä ole järkevää verrata.

Mitkä ovat mun selviytymiskeinoja arjen haasteisiin?

Nauru ja huumori. Stressaavistakin tilanteista selviää kun niihin suhtautuu huumorilla ja osaa nauraa myös itselleen ja omille toilailuille. Arki ja kiireiset hetket ovat rutkasti kivempia kun niihin kuuluu hymyä ja höpsöttelyä.

Stop suorittamiselle. Vauvan syöttäminen, vaipanvaihto, kaupassakäynti, ruuanlaitto, syöttäminen, vaipanvaihto… Ja sitten pitäisi jaksaa vielä harrastaa jotain ja olla sosiaalinen. Jos musta tuntuu että oon haalinut liikaa tekemistä ja päivät tuntuu suorittamiselta, löysään vähän. Koko ajan ei tarvitse olla menossa. Joskus voi ottaa rennommin ja helpottaa arkea vaikka tilaamalla ruokaa kotiin.

Puhuminen. Jos joku asia vaivaa tai stressaa, yleensä suun avaaminen on aina parempi vaihtoehto kuin se että asiaa vatvoo yksikseen.

Ystävät ja läheiset. Olen ehkä itse ollut turhan arka pyytämään apua, mutta jo pelkästään siitä tulee hyvä fiilis kun tietää että ympärillä on ihmisiä jotka voivat tarvittaessa auttaa. Juuri eilen meillä oli mun ystävä ja Lydian kummitäti yökylässä, joka täytti tiskikoneen, siivosi keittiötä ja auttoi pitsan valmistamisessa – niin pieniä mutta merkittäviä asioita.

Liikunta ja ulkoilu. Vauvan kanssa ulos lähteminen on välillä työlästä, mutta palkitsee lähes aina. Raitis ilma piristää ja ajatuksiin saa vähän etäisyyttä.

Mitkä ovat sun selviytymiskeinoja arjen keskellä?

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *